Cumhurbaşkanı´nın Blomberg TV Mülakatı

 Cumhurbaşkanı´nın Blomberg TV Mülakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu anda Suriye´ye ne Amerika bizim kadar yakındır ne de Rusya. Bizim Suriye ile sınırımız 911 kilometre. 911 kilometre sınırın dışında, bizim özellikle sınır boylarındaki şehirlerimizde yaşayan va

 

Bloomberg TV

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Alınan ifadelerde bu işin başının Pensilvanya´da olduğunu Genelkurmay Başkanı´mızın emir subayı söylüyor. Hatta orada bir general, o da diyor ki isterseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen´le görüştürelim diyor. Kime? Genelkurmay Başkanı´na diyor. Bunların şimdi hepsi kayıtlarda var. Daha neyi ispat edeceğiz ki? Bütün bunların hepsini biz Amerika´daki yetkililere gönderdik, gönderiyoruz. Biz öyle bir geçmiş yaşadık ki... Mesela Amerika bize dedi ki; şu 10 tane teröristi yakalayın ve bize verin. Beraberiz ya, dayanışmamız var ya, biz dokuzunu yakaladık ve bunları yakaladıktan sonra da Amerika´ya teslim ettik. Şimdi aynı şeyi, Milli Güvenlik Kurulunun strateji belgesine girmiş olan böyle bir örgütün başını biz istiyoruz. Biz sizinle stratejik ortağız. NATO´da beraberiz. İstiyoruz, ver bunu biz yargılayalım. Gereğini biz yapalım ama mahkeme karar verecek diyorlar. Kusura bakmayın da yani biz bu tür mahkemelerin vereceği kararları bekleyemeyiz ki. Bu suç sizde işlenmedi. Bu suç bizde işlendi. Bizde işlendiğine göre bunun kararını bırakın da biz verelim. 

SUNUCU JOHN MICKELTHWAIT: Amerika´nın bir müttefiki olarak üzerinde çalıştığınız başka bir konu da elbette Suriye´dir. Ülkeye Türk birliklerini soktunuz, mültecileri korumak için Büyük Kanyon kadar büyük görünen bir tampon bölge inşa ediyorsunuz. Bizim, sizin desteklediğiniz bir Amerika-Rusya barış planımız vardı. Geçtiğimiz hafta her iki tarafın birbirini suçlamasıyla bu anlaşma bozulur gibi oldu. Siz, 'Bu planın bozulmasında suçlu olan kim?' diye sorabilecek dürüst bir aracı gibi görünüyorsunuz. Bu Amerika´nın mı yoksa Rusya´nın mı hatası?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Şimdi burada tabii özellikle bir gerçeği tespit etmemiz lazım. Şu anda Suriye´ye ne Amerika bizim kadar yakındır ne de Rusya. Bizim Suriye ile sınırımız 911 kilometre. 911 kilometre sınırın dışında, bizim özellikle sınır boylarındaki şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın Suriye´nin sınır boylarında yaşayan Suriye halkıyla akrabalık bağları var. Biz o kadar iç içe girmişiz fakat bütün bunlara rağmen öyle ya da böyle Suriye şu anda karışık durumda. Sadece Suriye değil, Irak da öyle. Şimdi söylenen ne? Suriye´deki DEAŞ terör örgütünü çökertmek. Peki, DEAŞ terör örgütünü neyle çökerteceğiz? Amerika´ya baktığımız zaman diyorlar ki PYD, YPG, bunlarla çökerteceğiz. Koalisyon güçleri olarak kaç ülke var şu anda Suriye´de? 65 ülke var. Diyoruz ki bakın bu PYD, YPG, bunlar da terör örgütüdür. Yani bir terör örgütü bir başka terör örgütüyle çökertilir mi? Yanlış yapılıyor.

MICKELTHWAIT: Bugün bile ABD Savunma Bakanı YPG´yi desteklemeye devam etmekten bahsediyordu. Bu sizin için bir nevi büyük bir endişe kaynağı mıdır?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Endişe kaynağıdır. Mesela üç gün önce Amerika iki uçak dolusu silah indirdi. Nereye? Kobani´ye. Kime? PYD´ye, YPG´ye. Yani dünyanın gözleri önünde çok ciddi bir yanlış yapılıyor. Şimdi el Nusra terör örgütü. El Nusra da aynı şekilde DEAŞ´la savaşıyor. Eğer DEAŞ´la savaşanlar terörist değilse o zaman el Nusra da terörist değil. Fakat PYD, YPG, bunlar ülkemdeki terör örgütü PKK´nın düşük çocuklarıdır. Beraberdirler. Aynıdırlar. Biz diyoruz ki 65 tane şu anda koalisyon içinde ülke olduğuna göre gelin beraberce biz bu DEAŞ´ı burada çökertelim. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bunu beraber yaparız ve siz burada kalkıp da teröristler içerisinde böyle bir ayrıma giderseniz Türkiye´ye kötülük yapmış olursunuz çünkü biz şu anda bu savunduğunuz terör örgütünden rahatsızız. Bunlar, bizim ülkemiz için tehdit oluşturuyorlar ve şu anda siz onlara silah vermek suretiyle bizim geleceğimize yönelik bu tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz.

MICKELTHWAIT: Rusya ve Amerika konusunda, size geçen hafta olanlarda kimin suçlu olduğunu başlangıçta sormuştum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Ona gelince, bu son olayda yani Birleşmiş Milletler konvoyunu bombalayanların ben rejim olduğu inancındayım. Yani bizzat rejim bu bombalama işlemini yaptı. Bizim istihbaratımızdan aldığımız bilgiler bu istikamette. Hemen arkasında da zaten bizim insani yardım taşıyan Kızılay´ımız vardı. Bu hadise olunca bizimkiler girmedi ve böylece ertelemiş oldular bu yardımı. Böyle bir durum söz konusudur.(ABD,Bloomberg TV-2.09.2016)



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor