Erdoğan: ´Bu İşin Bittiğine İnanmıyorum´

 Erdoğan: ´Bu İşin Bittiğine İnanmıyorum´

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü´nde gazete ve televizyonların patron ve yöneticileriyle bir araya geldi. Erdoğan´a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü´nde gazete ve televizyonların patron ve yöneticileriyle bir araya geldi. Erdoğan´a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada FETÖ tehdidinin henüz geçmediğini söyledi.

Erdoğan, “Bu işin bittiğine şu anda tabii inanmıyorum. Atacağımız daha adımlar var, rehavete kapılmayacağız. Milletimizin bu darbeye karşı ortaya koyduğu tavır, inanıyorum ki darbeler tarihinde farklı bir yere oturacaktır. Bu millet ecdadından almış olduğu mirası aynen yeni nesille, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle ortaya koymuştur. Burada özellikle kadınlarımızı anmadan edemeyeceğim. Onların şehadete koşması çok çok farklıydı. Bütün bu olaylar bizim geleceğe yönelik umudumuzu artırırken, inşallah darbeler tarihini alt üst edecek, sadece bu milletin değil, dünyadaki halkların inanıyorum ki örnek alacağı bir tavır ortaya koymuştur” dedi.

“Benim de başbakanlarımızın da hataları var”

Erdoğan bir soru üzerine de “Üst akıl çok acımasızca oynuyor. Benim de, başbakanımızın da hataları var. Bizimle de 2010´a kadar uyumluydular. Uyumlu olmadığı tek kişi var o da Erbakan´dı. Gülen ABD´yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarılı olsaydı zil takıp oynarlardı. Gülen, Amerika´yı bile ele geçirmekten söz ediyor. Dünyaya kendimi affettirmek gibi bir derdim yok” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz´da sokağa taşan ruhu 1915 yılında İtilaf Devletleri´nin saldırılarına karşı Çanakkale´yi geçilmez kılanların ruhuna benzetti; “Uçaklarla, tanklarla, toplarla, helikopterlerle, bu işe inanmış, demokrasiye inanmış, ülkesinin istiklaline inanmış olanları sindiremezsiniz. Çanakkale´deki ruh neyse hamdolsun buradaki ruh da yeniden ayaklanmış kendini oraya bu şekilde koymuştur” diye konuştu.

“PKK ile FETÖ´yü ayrı kefeye koymam”

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte katılacağı Demokrasi ve Şehitler Mitingi´yle ilgili de konuştu.

Devlet millet birliğini göstermek için Yenikapı Mitingi´nin düzenlendiğini belirten Erdoğan, 80 ilde dev ekranlardan canlı yayınlanacak mitingde Türk Bayrağı´ndan başka bir bayrak olmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın neden HDP´yi mitinge davet etmediğini buluşmaya katılan Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, onun ifadesiyle şöyle aktardı.

'PKK ile FETÖ´yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam.'

“ Medyayı takdir etmek boynumun borcudur”

Yıllardır muhalif medyaya ilişkin sert eleştiriler yapan Erdoğan, darbe girişimine net tavır aldığı gerekçesiyle medya temsilcilerini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı, “Bu olumlu tavrı takdir etmek, bunu hem bizzat sizlere hem de kamuoyuna ifade etmek boynumun borcudur diye düşünüyorum. Her ne kadar yaşanan acı ve açık olaylara rağmen 'ama'lı 'fakat'lı konuşan yazan birtakım medya mensupları var idiyse de bunlar bu dönemde azınlıkta kalmıştır. Medya mensuplarımızın kahir ekseriyeti demokratik rüştlerini bu dönemde ispat etmişlerdir. Siyasette gözlediğimiz milli ve demokratik ortak zeminle bir araya gelebilme başarısını medyamız da tekrarlamıştır” dedi.

“Biga üzerinde uçarken İstanbul´a gitmeye karar verdik”

Darbe gecesinde neler yaşadığını da medya temsilcileriyle paylaşan Erdoğan, CNN Türk, ATV, NTV, ve TGRT Haber´e bağlandıktan sonra kaldığı helikopterle Dalaman´a uçtuklarını aktardı.

“İlk etapta pilotumuz nereye gideceğimizi bilmiyordu. Ben 'ya İstanbul ya Ankara' dedim. 'Ama sen iki vilayetimizi ortalama al, ona göre yola çık' dedik.

Biga üzerlerine geldiğimizde kendisine İstanbul´a geçeceğimizi söyledik. Kurduğu irtibatlar sonunda dedi ki, “pist karanlık”. Öyle deyince, 'Karanlık piste inemez misin?' dedim. Bana 'İnerim ama riske etmek istemiyorum' dedi. Böyle deyince 'Sen ne kadar havada kalabilirsin?' diye sorunca '3-4 saatlik yakıtım var' dedi. Pistin üzerinde birkaç tur attık. Bunun gerekçesi de oraya bir araç çekmiş olabilirler, tank çekmiş olabilirler. Bu arada hemen İstanbul Emniyet Müdürümüzle irtibat kurduk. Yapacağımız operasyonla 10-15 dakika içerisinde burayı temizleyeceğiz dedi. Sağolsun hakikaten yaptıkları operasyon neticesinde 10-15 dakikada kuleyi temizleyip tekrar ele geçirdiler. Ardından pist aydınlatıldı. Biz de bu vesileyle İstanbul´a inme imkanı bulduk.”

İstanbul´a indikten sonra Devlet Konukevi´ne geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı rehin olduğu için 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar´ı vekaleten o göreve atadığını ifade etti.

“Eskişehir Başbakan´ın talimatlarına uymadı, ikinci bir isim talimat verdi”

Darbecilerin özellikle Akıncılar ve Eskişehir Üslerini kullandıklarını ifade eden Erdoğan, Akıncılar Üssü´ne atılan 12 bombanın darbecileri sindirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Binali Yıldırım Bey ile irtibatımızı kurduk. Oradan Eskişehir´i yönetmeye başladık. Çünkü Eskişehir Sayın Başbakan´dan aldığı talimatlara bir süre uymadı. İsmini vermeyeceğim ikinci bir isim orada talimatı vermek suretiyle Akıncılar Üssü´ne yönelindi çünkü başka çare yok. Oradan uçuşları bir defa önlemeliydik oraya 12 bomba atıldı. O bombaları atılışıyla Akıncılar Üssü tamamen atıl hale gelmiş oldu.Helikopterler de kalkamaz hale geldi. 'Bir bomba da ben yerim' endişesine kapıldılar ve uçuşlar oradan yapılamadı. Bu tabii ciddi bir rahatlama getirdi. Çünkü ağırlıklı olarak Eskişehir ve Akıncılar üzerindeydi. Fakat artık darbeciler bu noktada çökmüştü zaten” diye konuştu.



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor