İnovasyon Ve Bioteknoloji Merkezi Kurulacak

 İnovasyon Ve Bioteknoloji Merkezi Kurulacak

Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulacak 5 milyon lira bütçeli İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin proje protokolü, DOKA ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yetkilileri arasında imzalandı.

 


Son-An Gazetesi

Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulacak 5 milyon lira bütçeli İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin proje protokolü, DOKA ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yetkilileri arasında imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, düzenlenen törende, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin bölge için önemli bir proje olduğunu söyledi. Projenin 5 milyon liralık bütçesinin DOKA Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını belirten Kaldırım, “Gerek inovasyon gerekse Ar-Ge kültürünün geliştirilmesi noktasında hem fiziki mekânların hem de insan kaynağı zemininin hazırlanması projeyi değerli hale getirdi. Türkiye´de benzeri olmayan bir proje, bu şekilde uygulanmış olacak.” diye konuştu.

Kaldırım, projenin hem biyoteknolojiyi hem inovasyonu hem de Ar-Ge´yi bir araya getirecek iş alanlarında yeni bir proje olduğuna dikkati çekerek, “Ülkemizin dönüşüm programlarına baktığımız zaman, yüksek teknolojiye geçme, katma değer üretme ve bunun içinde de biyoteknoloji ve inovasyon önemli bir yer edinmiştir. Bölge merkezi olarak Trabzon´un 3 yıl öncesinden bu çalışmalara başlaması ufuk açıcı ve yön belirleyici oldu.” ifadelerini kullandı. Ar-Ge projelerinin desteklenmesiyle ilgili Meclisten yeni bir kanun çıktığını anımsatan Kaldırım, “Kanunda bu tür alt yapıların gelişmesine yönelik projelerin desteklenmesi de yer alıyor. Hem ulusal politikalar ve stratejiler doğrultusunda hem de Türkiye´nin ve bölgenin biraz daha katma değere yönelmesi noktasında ciddi katkı sağlayacak çalışma olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaldırım, Trabzon´da teknik üniversite bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu tür çalışmalar, üniversiteyi daha odaklı hale getirecektir. Proje bölge üniversitelerinin ve sanayinin kapasitesini daha fazla arttıracaktır. Sanayiye de ciddi katkı verecektir. Bölgemizde sanayi kuruluşlarımız Ar-Ge´ye önem veriyorlar ancak bu tür çalışma yapabilecekleri bir ortam yok. Bu çalışmalar onlar için de bir zemin oluşturacaktır. Sürdürülebilirliğini sağlama konusunda sadece kendisine değil, bölgedeki sanayiciler ve üniversiteler de dâhil olmak üzere birçok kesime katkısı olacaktır.” TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu´nun projeyle ilgili gelecekte butik de olsa bunun bir üniversiteye dönüşmesi yönünde tespiti bulunduğunu anımsatan Kaldırım, şunları kaydetti: “Ben bu tespiti önemli buluyorum. Gelecekte teknolojik altyapısı yüksek olanaklara sahip bir merkez haline gelebilecek bir temele sahip. TTSO öncülüğü yapıyor bizler proje doğrultusunda desteklerimizi sunuyoruz. Bölge adına kendilerine ve üniversitemize teşekkür ediyorum. Proje bu seviyede kalmayacak, yeni çalışmalarla gelişecek ve büyüyerek bölgemize, ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır.” Hacısalihoğlu ise Teknokent alanında yapılması planlanan proje ile geleceğe dönük özellikle yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine yönelik altyapıyı kurma hedefini taşıdıklarını söyledi. Trabzon´un, üniversitenin gücünden de yararlanarak böyle bir altyapı oluşturduğunu anlatan Hacısalihoğlu, “Bu zeminin oluşmasında emeği geçen DOKA Genel Sekreteri Kaldırım ve üyeleri ile çalışan uzmanlara teşekkür ediyorum. TTSO olarak başlattığımız inovasyon odaklı çalışmalarımızı böylelikle daha ileri götürmeye yönelik adımları atmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. Kaldırım ve Hacısalihoğlu, konuşmaların ardından proje protokolünü imzaladı. AA (İstanbul,Son-An Gazetesi-22.02.2016)



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor