AB Konseyi Başkanı Michel: Rusya´nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz

AB Konseyi Başkanı Michel: Rusya´nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz

Çekya´nın başkenti Prag´da gerçekleştirilen gayriresmi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi´nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 'Rusya´nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz' dedi.

 

Çekya´nın başkenti Prag´da gerçekleştirilen gayriresmi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi´nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 'Rusya´nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz' dedi.

Çekya´nın başkenti Prag´da düzenlenen gayriresmi AB Liderler Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula vonder Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden´ın nükleer felaket sözlerine ilişkin konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 'Rusya, her gün acı çeken ve sadece kendi geleceği için değil, aynı zamanda bir bütün olarak Avrupa´nın geleceği için cesurca savaşan Ukrayna halkına karşı bir savaş başlattı. Ancak Rusya aynı anda tüm dünyaya bir enerji roketi gönderdi. Nükleer tehditleri çok ciddiye alıyoruz. Nükleer silahları kullanmak için birkaç açık tehdit var, Rusya bir nükleer santrali askeri bir üs haline getirmek için işgal etmeye karar verdi. BM´nin bu tehdidi azaltma çabalarını tam olarak destekliyoruz. Avrupalı liderlerin toplantılarında, yaptırımların uygulanması yoluyla Rusya´yı kınama konusunda büyük bir kararlılık hissediyoruz. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. yılmayacağız, soğukkanlılığımızı koruyacağız ve saldırganlığı her zaman kınayacağız. Devletlerin, gaz tüketimini azaltıp stokları olabildiğince dolu tutarak arz güvenliğini sağlaması ve tavan fiyat belirleyerek faturaların düşürülmesi gibi konuları görüştük. Bir sonraki toplantıda gerekli önlemleri almalıyız' dedi.

'Şantaj yapılmasına izin vermeyeceğiz'

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula vonder Leyen yaptığı açıklamasında, 'Rusya´nın nükleer tehditlerini ciddiye alıyoruz, ancak kendimize şantaj yapılmasına izin vermeyeceğiz' diyerek Avrupa ülkelerinin hukukun üstünlüğünü ve uluslararası düzeni savunmaya kararlı olduğunu vurguladı ve Rusya´ya yönelik yaptırımların konusunda rekor bir sürede anlaşmaya varıldığını söyledi.

Rusya´dan gelen gaz yüzde 7.5´a düştü

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna´daki savaşın başlangıcında Avrupa gazının yüzde 41´inin Rusya´dan geldiğini ve şimdi yüzde 7,5´e düştüğünü söyleyerek, 'Gelecek baharda, tanklar boşaldığında, gaz için fazla ödeme yapmamak ve birleşik bir pazarlık gücüne sahip olmak için üye ülkeler tarafından birlikte gaz almamız gerektiğine dair geniş bir destek var. Bu nedenle bu birlikteliği korumamız ve parçalanma ve bozulmayı önlememiz gerekiyor. Öte yandan, temiz enerjilere geçiş nedeniyle de yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmayı mümkün kılmak zorundayız. Bu nedenle ek finansman arayışına gireceğiz. Tam olarak alışmamız ve her şeyden önce hazırlanmamız gereken türden bir tehdit var' dedi.

Çekya Başbakanı Petr Fiala ise yaptığı konuşmada, 'Enerji fiyatlarını düşürmek ve diğer önlemleri almak için piyasa rezervinden tahsisatları serbest bırakmaktan bahsettik. Liderler olarak temel konularda anlaştık. Gaz fiyatının elektrik fiyatından ayrılmasına yönelik artan destek var, bu da fiyatlarda düşüş anlamına geliyor. Çözüm bir an önce gelmeli' şeklinde konuştu.

'Ukrayna´yı desteklemek için her yolu uygulamaya hazırız'

Charles Michel, Ukrayna´yı desteklemek için her yolu uygulamaya hazır olduklarını dile getirerek, 'İstikrar ve refah için ortak bir çalışma hırsını paylaşan Avrupa kıtası ülkeleri ilk kez burada toplandı. Bu tamamlanmış bir görev, birbirimizi dinlemek ve daha iyi anlamak veya koordine etmek için bir fırsattı. Bugün AB liderleri Zelenskiy ile görüştü. Kendisi Ukrayna´nın önceliklerini bizimle paylaştı. Bu görüşme ülkesine tam desteğimizi yinelemek için bir fırsattı. Ukrayna´yı desteklemek için her yolu uygulamaya hazırız. Rusya´ya baskı yapmak gerekiyor' dedi.

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen ise 'AB olarak Ukrayna´nın en önemli destekçileriyiz. Ukrayna´ya yardımlarımız devam edecek. Rusya´nın saldırılarının başlamasından bu yana Ukrayna´ya askeri yardımlar haricinde 19 milyar euro yardım yapıldı. Yakın zamanda 2 milyar euroluk yardım daha sağlanacak' dedi.

Çekya Başbakanı Petr Fiala ise Avrupa´nın Ukrayna´nın arkasında birleştiğine dikkat çekerek, 'Ukrayna´nın ihtiyacı olan tüm yardımı Avrupa´dan almasını sağlamak için çalışıyoruz' dedi.

 

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor