Görüşmede IŞİD´in yenilmesinin ardından mültecilerin evlerine dönebilmesi için ABD´nin destek mesajının yinelendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
'Başkan Yardımcısı Pence, çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığı ve IŞİD´in soykırımına maruz kalan dini grupları destekleme çabaları için Başbakan Barzani ve IKBY´yi takdir etti. Liderler, ABD ile IKBY arasındaki iş birliğini derinleştirme ve Irak´ın istikrar ve egemenliğine zarar veren kötü niyetli aktörlere karşı koyma konusunda yakın çalışma fırsatlarını ele aldı'.
Özcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
Çevre