BASKIYI DAHA DA ARTIRACAK
Daha önceki dönemlerde 180 gün olan muafiyet süresinin bundan böyle 90 güne indirildiği ve bunun İran üzerindeki baskıyı daha da artıracağı belirtildi.
Bu kapsamda Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere, İran´la sivil nükleer çalışmalar kapsamında 2015´ten bu yana süren projelerini devam ettirebilecek.YENİ YAPTIRIM BAŞLIKLARI
Ancak ABD yönetimi aynı açıklamasında, 4 Mayıs´tan itibaren İran´ın Buşehr Nükleer Santrali´nin mevcut reaktör ünitesi dışında genişletilmesine yönelik yardım ve destek faaliyetlerinin yaptırıma maruz kalabileceğini belirtti.
Ayrıca, doğal uranyum karşılığında zenginleştirilmiş uranyumun İran dışına çıkarılmasına yönelik faaliyetlerin de bundan sonra ABD yaptırımlarının kapsamına girebileceği kaydedildi.
AMAÇ PETROL ALIMINI SIFIRA DÜŞÜRMEK
İran üzerindeki baskıyı her geçen gün artıran Donald Trump yönetimi, geçen hafta, daha önce İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan ve aralarında Türkiye´nin de olduğu sekiz ülkeye yeni muafiyet hakkı verilmeyeceğini açıklamıştı.Bu kararla, ABD´nin İran´dan petrol alımına yaptırım getiren kararından 2 Mayıs´a kadar 180 günlüğüne muaf tutulan Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan´ın muafiyetleri sona ermişti.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam