´RUSYA İLE ÇARPIŞABİLECEĞİMİZ TEK YER ULUSLARARASI SULAR´
Luskin, 'Eğer niyetimiz ciddiyse, Rusya ile çarpışabileceğimiz tek bir yer var, uluslararası sular. 1962 Küba Füze Krizini tekrarlamanın üzerinde düşünmeliyiz. Yani sadece bankalara yönelik cezai yaptırımlar değil, gerçek fiziki bir ablukadan söz ediyorum. Biz gemilerimizi Venezüella´nın etrafına konuşlandırıyoruz ve ‘Ne oraya, ne de aksi yöne hiçbir şey geçmeyecek´ diyoruz. Bu kez ilk kimin gözünü kırpacağını göreceğiz' diye konuştu.
ABD´li uzman, mevcut durumun kendisine, ABD´nin Maduro´yu devirmek için Venezüella´yı finansal kaynaklardan yoksun bıraktığı, Rusya´nın ise araya girip ‘delikleri parayla kapattığı´ bir ‘jeopolitik satranç oyununu´ anımsattığını sözlerine ekledi.Rusya´nın, diğer bankalara Venezüella´ya para işlemleri yapmalarını yasaklayan Amerikan yaptırımlarını dikkate almadığını söyleyen Luskin, sözlerine şöyle devam etti:
'Bu sabah, Rusların yaptırımların zarar veremeyeceği özel bir banka kurduklarını öğrendik. Farz edelim ki, onlara yaptırım uygulayacağız ve ‘Hey yeni Rus bankası, sen ABD ile iş yapamazsın´ diyeceğiz. Onlar da, ‘Umurumuzda değil, siz zaten düşmansınız´ diyecekler'.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya