Adnan Oktar davası sil baştan

Adnan Oktar davası sil baştan

Adnan Oktar davasında son günlerde yaşanan gelişmelere yenisi eklendi. Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan 61 sanıktan 45´i yakalanırken, polis yeni bir operasyon başlattı. Oktar´ın 4 avukatı ‘örgütü yeniden ay

 

Adnan Oktar davasında son günlerde yaşanan gelişmelere yenisi eklendi. Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan 61 sanıktan 45´i yakalanırken, polis yeni bir operasyon başlattı. Oktar´ın 4 avukatı ‘örgütü yeniden ayağa kaldırmaya´ çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Adnan Oktar suç örgütü davasında son günlerde peş peşe gelişmeler yaşandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi´nin, 1. Ceza Dairesi´nin mahkûmiyet kararlarını bozarak tahliye ettiği 68 kişiden 61´i hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. 61 sanıktan adreslerinde bulunan 45´i yakalanarak gözaltına alındı. Sanıklar emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Davada bu gelişmeler yaşanırken polis dün sabah yeni bir operasyona da imza attı. Adnan Oktar´ın 4 avukatı gözaltına alındı. 8 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi adreslerinde bulunamadı. Şüphelilerin cezaevindeki Oktar´ın talimatları doğrultusunda örgütü yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

AVUKATLARI GÖZALTINDA

/resimler/2022-3/30/1038104742374.jpg

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Mart 2022 günü, İstinaf 1. Ceza Dairesi´nin Adnan Oktar davasında tutuklu bulunan 68 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. Bu itiraz reddedildi. Başsavcılık, itirazın reddedilmesi üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi´ne ikinci itirazını yaptı. 2. Daire, 28 Mart 2022 günü, 61 sanık yönünden Başsavcılığın yaptığı itirazı haklı ve yerinde bularak ‘cinsel saldırı´ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Sanıklardan 7´si için bir karar alınmadı.

Bu kararın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Operasyon başlattı. 45 kişi gözaltına alındı. İstanbul dışında olduklarına yönelik bilgi bulunan 9 kişinin de yakalanması için baskınlar düzenlendi. Tahliye olanlara baskınlar düzenlenirken, dün sabah yeni bir operasyon geldi. Aralarında Adnan Oktar´ın avukatlarının da bulunduğu bazı şüphelilerin, örgüt elebaşının emir ve talimatlarını dışarıdaki örgüt üyelerine ilettikleri, örgütün devamlılığını sağlamayı hedefleyerek maddi imkanlarını kontrol ettikleri, bazı müştekiler ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması muhtemel kişilere baskı kurdukları belirlenince Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Oktar´ın avukatlarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Adnan Oktar´ın avukatlarının İstanbul ve Ankara´daki 3 ofisi basıldı. 4 avukat gözaltına alındı.

2 BİN POLİSLE OPERASYON

/resimler/2022-3/30/1038337398981.jpg

2018 yılında startı verilen Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davada tarih tarih yaşananlar: Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,11 Temmuz 2018 günü, 2 bin polisle 2 yıllık bir çalışmanın ardından Adnan Oktar silahlı suç örgütü üyesi 106´sı kadın 235 kişiye yönelik operasyon başlattı. Kandilli´deki lüks villasından son anda kaçan Adnan Oktar, Sarıyer´de önü kesilen polislerce gözaltına alındı. Örgütün ‘kedicikler´ olarak bilinen kadın üyeleri de tek tek yakalandı. Operasyonda, 50´nin üzerinde tabanca ve tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi. Adnan Oktar´ın evinin bahçesinde ve garajında bulunan 16 araç ile çok sayıda tarihi esere de el konuldu.

Adnan Oktar´ın canlı yayınları yaptığı A9 TV de baskın yapılan yerler arasında bulunurken, Oktar, sağlık kontrolü için hastaneye getirildiği sırada “İngilizlerin oyunu. Hepsi yalan” dedi. Adnan Oktar ve örgüt üyelerinin mal varlıklarına el konuldu. Bu arada şirket, dernek ve vakıflara kayyım atandı. Adnan Oktar, 18 Temmuz 2018´de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Önce Metris Cezaevi´ne konuldu, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi´ne nakledildi. Adnan Oktar grubuna yönelik 10 Ekim 2018 günü düzenlenen ikinci dalga operasyonda, Oktar´ın sağ kolu Tarkan Yavaş´ın da arasında bulunduğu 7 kişi yakalandı.

REKOR CEZA İSTENDİ

/resimler/2022-3/30/1038569301758.jpg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Temmuz 2019 günü, Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturmayı tamamlayarak 226 şüpheli hakkındaki iddianameyi tamamladı. Aralarında grubun lideri Oktar´ın da bulunduğu 171´i tutuklu 226 şüpheli hakkındaki iddianamede 24 ayrı suçlama yöneltildi.

İddianamede, şüphelilere yöneltilen suçlamalar şöyle oldu: “Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun´a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, hakaret, 3628 Sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu´na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu´na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırma” suçlamaları yöneltildi.

Örgüt üyesi 25 kişi etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. Dosyada ayrıca 125 kişi de müşteki olarak yer aldı. İddianame, gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Temmuz 2019 günü kabul edildi. Adnan Oktar ve grubunun üyelerine yönelik davanın görülmesine İstanbul´da Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda, 17 Eylül 2019 günü başlandı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Oktar, “İngiliz derin devletinin komplosu nedeniyle tutuklandıklarını” öne sürdü.

TAHLİYELERİN ÖNÜ AÇILDI

/resimler/2022-3/30/1039277896135.jpg

Davada 11 Ocak 2021 günü karar çıktı. Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftoğlu, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna´ya 9 bin 803 yıl 6´şar ay hapis cezası verildi. 3 sanık beraat ederken, diğer sanıklar da farklı hapis cezalarına çarptırıldı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, 15 Mart 2022 günü, yerel mahkemenin hatalı değerlendirme sonucu hüküm kurduğuna kanaat getirerek verilen kararı usulden bozdu ve 68 sanığın tahliyesinin önünü açtı. Adnan Oktar, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Ayşegül Hüma Babuna´nın da arasında bulunduğu 16 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Kaynak: Hürriyet / Çetin Aydın

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor