Ahmet Davutoğlu’nun Konuşması

Ahmet Davutoğlu’nun Konuşması

Maltepe’de iki milyon kişiye seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin siyasi manifestosu, özgürlük ve demokrasi hakkında konuştu.

 

Syafiq Shafii

Maltepe’de iki milyon kişiye seslenen Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin siyasi manifestosu, özgürlük ve demokrasi hakkındaki konuşmasına devam etti:

Türk hükûmetini, 17 Aralık ve 25 Aralık’taki operasyonlarıyla devirmeyi amaçlayan Fethullah Gülen ve cemaati daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonunun, Adnan Menderes gibi olacağını söylemişti.

Ahmet Davutoğlu bu konuda ise 'Allah şahittir ki millet için vatan için Allah için şehit olacaksak, bir an tereddüt etmez, Hazreti Azrail’e `aleyküm selam’ deriz.' diye konuştu.

'Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana dört darbe yaşandı ancak muhalefetten bu darbelerle ilgili herhangi bir eleştiri yahut kınama gelmedi.' Başbakan bunu belirttikten sonra modern firavunun, Mısır halkının seçtiği Mısır Cumhurbaşkanı’nı idama mahkûm ettiğini söyledi. Eliyle 'Rabia' selamı veren Davutoğlu, idam cezasının uygulanması durumunda Mısır’ın karanlık çağa geri döneceğini belirtti.

“Biz iktidara geldiğimizde DGM vardı, kim kaldırdı? OHAL vardı, kim kaldırdı? EMASYA vardı, kim kaldırdı? Başörtüsü zulmü vardı, kim kaldırdı? İmam hatip liselerinin önü kapatılmıştı, kim açtı? Ana dilde eğitim yasaktı, kim kaldırdı?” diye soran Davutoğlu’nun sorularının her birine kalabalık “AK Parti” diye cevap verdi.

AK Parti’nin bu seçimdeki sloganı “Onlar konuşur AK Parti yapar”.

Bu sebeple Ahmet Davutoğlu, 2023 yılı itibarıyla Türkiye’yi dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri hâline getirmeye çalışan AK Parti’nin Türk ekonomisi için son 12 yılda neler yaptığını anlattı.

Başbakan 2002 yılında hükûmet göreve başladığında devletin IMF’ye büyük miktarda borcu olduğunu, ülkenin borç içinde yüzdüğünü ancak 14 Mayıs 2013 tarihinde AK Parti’nin IMF borcunu kapattığını söyledi ve 2002 yılında 230 milyar dolar olan millî gelirin 830 milyar dolara; 2500 dolar olan kişi başı gelirin ise 10.440 dolara çıktığını belirtti.

Davutoğlu 2002 yılından bu yana AK Parti`nin 737 hastane, 1337 sağlık ocağı yaptırdığını; 611 olan ambulans sayısının helikopter ambulansla birlikte 4387’ye çıktığını, 235 bin okul açıldığını ve 475 bin öğretmenin atandığını, ayrıca 117 üniversitenin de hizmete girdiğini kaydetti.

2002 yılında 184 lira olan asgari ücret 1000 liraya, en düşük memur maaşı 197 liradan 1900 liraya yükselirken, emekli maaşları da 4 ila 10 kat arttı.

Ahmet Davutoğlu daha sonra konuşmasına, İstanbul ve Türkiye çapında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek, 2002 yılında yapılması imkânsız görülen ancak AK Parti’nin yaptığı mega projeleri sıralayarak devam etti.

Başbakan, İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını denizin altından birleştiren Marmaray metro projesinin yapımının tamamlanmasının ardından yeraltında araçlar ve metro için üç katlı yol yapılmasını öngören ve dünyanın ilk üç katlı yeraltı geçidi olacak Avrasya projesinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Davutoğlu ayrıca Asya ile Avrupa arasında sekiz şeritle dünyanın en geniş köprüsü olacak olan Yavuz Selim Köprüsü`nün ve her yıl 150 milyon turisti ağırlaması beklenen İstanbul’un üçüncü havaalanının da inşa edileceğini açıkladı.

Başbakan ayrıca Esenler’de yapılacak ve dünyanın en büyüklerinden olacak bir şehir parkının da müjdesini verdi. Davutoğlu 2002 yılında MHP liderinin, çocuklarının hatta torunlarının bile hükûmetin söz verdiği Yüksek Hızlı Tren’i göremeyeceklerini söylediğini ancak bugün İstanbul, Ankara ve Konya’nın Yüksek Hızlı Tren ile bağlandığını ve bu projenin Türkiye çapına yayılacağını kaydetti.

Silahlanma konusuna da değinen Başbakan, 2002 yılında Türkiye’nin ufak çaplı yahut kullanılmış silahlar aldığını ve geliştirilmek üzere İsrail’e gönderildiğini ancak şimdi ülkenin Altay isimli kendi tankını ve savaş helikopterini ürettiğini ve 2023 itibarıyla savaş uçağı yapmayı hedeflediğini belirtti.

Yeni Türkiye’nin merhametli bir Türkiye olduğunu belirten Davutoğlu, bir gün Somali’de bir kardeşlerinin kuraklıktan insanlar ölürken gözlerini göğe dikerek “Allah`ım bize kimse yardım etmeyecek mi?” diye yakardığını ve o sırada gökyüzünde gövdesinde ay yıldız taşıyan, Türkiye Başbakanı Erdoğan`ın uçağını gördüğünü söyleyerek, “Allah`ım bize, mazlumlara yardım etmemiz için güç ve merhamet ver.” diye dua etti. Başbakan’ın bu duasına iki milyon kişi içtenlikle “Amin” dedi.

Gazze, Filistin, Kahire ve Arakan’daki mazlum kardeşleri kendilerini izlerken muhalefet liderinin neden Türkiye’de İsrail Büyükelçiliği, ya da Kahire’de Türkiye Büyükelçiliği olmadığını sorduğunu belirten Başbakan, Aksa Camii`ni tehdit edenlerle ve Mısır’ın seçilmiş liderine idam cezası verenlerle dost olamayacaklarını ayrıca muhalefetin neden kabul edildiklerini sorguladığı Suriyeli mültecileri de asla Esad’ın adaletsiz rejimine teslim etmeyeceklerini söyledi.

Davutoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

'Aziz İstanbul şahit ol... Allah aşkına, tarih aşkına bir olmaya, diri olmaya, kudretli ve adaletli bir Türkiye kurmaya söz veriyoruz. Türkiye`yi kurmaya söz veriyoruz: 2023`e, 2053’e yürüyeceğiz, 2071`e yürüyeceğiz.' (Malezya, The Malaysian Insider – 27 Mayıs 2015)



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor