AKPARTİ Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY, Yazar ve Akademisyenlerle Buluştu

AKPARTİ Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY, Yazar ve Akademisyenlerle Buluştu

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY, 31 Mart seçimleri öncesinde Avrasya Bir Vakfı ve ASAM Merkezi'nde düzenlenen bir buluşma ile yazar ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Bu özel etkinlikte, bilgi alışverişi ve görüş alışverişinde bulunularak seçim süreciyle ilgili konular masaya yatırıldı.

Küçükçekmece'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Avrasya 1 Vakfı ve ASAM Merkezi, Aziz YENİAY'a seçim kampanyası sürecinde destek verme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı sundu.Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY, önde gelen akademisyenlerle gerçekleştirdiği önemli bir buluşmada, şehrin geleceğine dair vizyonunu paylaştı. 

Toplantıda tam destek alan Aziz YENİAY, şehre daha modern ve yaşanabilir bir dokuya kavuşturmak amacıyla projelerini detaylı bir şekilde aktardı. Akademisyenlerin ve yazarların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, şehir yönetiminde bilim ve tecrübenin birleşiminden doğacak sinerjiye vurgu yapıldı.

YENİAY, katılımcılara seçim öncesi projelerini ve hedeflerini detaylı bir şekilde anlattı. Buluşmada yapılan konuşmalarda, kültür, sanat, eğitim ve sosyal projelerin önemine vurgu yapılırken, kent yönetiminde sürdürülebilirlik, çevre düzenlemeleri, altyapı çalışmaları gibi konular da ele alındı. Aday YENİAY, katılımcılardan gelen öneri ve soruları dikkatle dinleyerek, bu görüşmelerin kapsamlı bir diyalog ortamı sağladığını ifade etti.

ŞABAN GÜLBAHAR  AZİZ YENİAY İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY'ın açılış konuşmasında yer aldığı etkileyici anlardan birisi, Şaban GÜLBAHAR'ın yaptığı konuşma oldu. GÜLBAHAR, hoş geldiniz ifadesiyle başladığı konuşmasında, aziz beyin önemini vurgulayarak şu sözleri dile getirdi:

"Efendim, bir kaç güzel söz var. Bunlardan birisi diyor ki, 'Bir devletin ihtişamı münevveranın ufkuyla Mahmut oluyor.' Ziya Paşa’nın şöyle okkalı; “Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” .bugün burada çok önemli bir misafirimiz var. Aziz YENİAY başkanımız artık onun eserleri Küçükçekmece sathında her tarafında görülüyor. Bu şehre dahil olmak üzere. 10 senelik bir belediye hizmeti içerisinde İstanbul belediyeleri arasında herhalde Küçükçekmece ilçe olarak İstanbul'un yıldızı olmuştu. Fakat bu yıldızlar yavaş yavaş kararmaya başladığı dönemde, inşallah yeniden daha parlak bir yıldız olarak geriye dönüş yaptı."

GÜLBAHAR, Aziz YENİAY'ın başkanlığı dönemindeki hizmetlerini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan teklifin kabul edilmesinin, Küçükçekmece için büyük bir şans olduğunu belirtti. İstanbul'un yıldızının tekrar parlaması dileğiyle, YENİAY'ın hizmetlerine duydukları güveni ifade etti.

AZİZ YENİAY SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Akparti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY,   Yoğun katılımın olduğu etkinlikte  konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı.

"Çok sayıda Avrasya Bir Genel Başkanımız, ASAM Başkanımız ve birbirinden kıymetli, saygıdeğer hocalarımızın katılımıyla bu hafta sonunu birlikte geçirmiş olmanın, sayın başkanımın ev sahipliğinde burada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etmek isterim." dedi.

YENİAY, 10 yıllık siyasi serüvenin ardından bir emir üzerine tekrar belediye başkanlığı görevini üstlenmek durumunda kaldığını açıkladı. Cumhurbaşkanının teklifi üzerine bu görevi kabul etmenin kendisi için bir sorumluluk olduğunu belirten YENİAY, "Rabbim inşallah yüzümüzü kara çıkarmayın ve hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder diye dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

YENİAY, konuşmasında, belediye başkanlığı görevinin hem maddi hem manevi ciddi bir sorumluluk taşıdığını vurgulayarak, "Buradaki insanların kaderlerine dokunacağız. Yaptığımız çalışmalarla hayatlarını etkileyeceğiz. Bu, cüzi iradenin gereğidir. Aklımızı kullanarak en sağlıklı ve en iyisini inşa etmekle mükellefiz." dedi.

YENİAY, konuşmasında, depremlerin doğal afetler olduğunu ancak birçok durumun hatalar zinciri sonucunda ortaya çıktığını belirterek, "Biz aklımızı kullanarak en sağlıklı çözümleri bulmakla mükellefiz. Depremler gibi canımızı en çok yakacak durumlarla baş etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Aziz YENİAY, 2004 ve 2014 yıllarında Küçükçekmece'de gerçekleştirdiği hizmetleri anlatarak, geleceğe yönelik planlarını ve projelerini paylaştı. Özellikle 2024 seçimleri için formatlanmış hizmetleriyle ilçeye yeni bir soluk getireceklerini ifade etti.

AZİZ YENİAY SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ VE VİZYONUMUZ YENİ BİR DÖNEM İÇİN HAZIR

 YENİAY, geçmiş dönemde yapılan yatırımlar ve günümüzdeki durum arasındaki farklara dikkat çekti."Üzülerek ifade ediyorum, geriye gitmeler başladı. Şimdi maddi olarak birkaç karşılık vermek istedim. Bizim  10 yıllık dönemde öz kaynakla yaklaşık olarak bir milyar dolara yakın yatırım yaptık. Hiçbir yerden borç almadık. Türkiye'nin de en borçlu belediyelerinden birisiydi. Hiçbir şeye sahip değildi. Onlar bitti, o harcamayı da yaptı ve sıfır borçla da devrettik." 

YENİAY, bugünkü durumu değerlendirirken, "Bugün geldiğimiz itibariyle 2 milyarın üzerinde borç oluşmuş neredeyse. Sıfıra yakın yatırımlarla 2 milyara yakın borç oluşmuş personel sayısı bizim zamanımızda 980 kişi idi şimdi ise 3 binlerin üstünde ve belediye borç batağında ." ifadelerini kullandı.

Kendisinin ve ekibinin, belediyecilik anlayışında farklı bir vizyon taşıdığını belirten YENİAY, "Halkın gündemi gündelik sorunlardır. Biz başka bir vizyonla, başka bir stratejide başka bir yere götürmek zorundayız. Talepleri karşılamaktan ziyade talep yaratmak zorundayız. Başka bir gündemde başka bir tarafa gitmemiz gerekiyor." diyerek, gelecek dönemdeki hedeflerini açıkladı.

Adaylık sürecine de değinen YENİAY, "Şimdi bugün tekrar Küçükçekmece'ye Allah izin verirse, inşallah tekrar iktidara gelmiş olacağız. Tekrar yönetime başlamış olacağız." şeklinde ifade ederek, seçim öncesi hedeflerini paylaştı.

AZİZ YENİAY KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ

Akparti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY, "Her yaşam evresini destekleyecek boyutta güvenlik, eğitim, sağlık, aşı, iş ve daha birçok boyutta çözümler üretmek zorundayız. Çünkü Küçükçekmece, Türkiye'nin yaklaşık %1'ini oluşturan, 85 milyonluk ülkemizin önemli bir parçasıdır."

"Önümüzdeki 10 yıl, 20 yıl ve daha uzun vadeli hedeflere ulaşmak için planlamalar yapmalıyız. Bilgi %30 oranında her yıl değişiyor ve gelişiyor. Bu nedenle yeni çözümler üretmek ve stratejiler belirlemek önemli."

"Küçükçekmece'de bir ruh kaybı ve savrulma var. İlk 100 gün içinde bu ruhu yeniden canlandırmak, geçmişin güzelliklerini hatırlatmak için çalışmalar yapacağız. Bir yıl içinde ise bölgenin envanterini çıkaracak, risk analizleri yapacak ve dönüşüm planlarını tamamlayacağız."

"Küçükçekmece'nin dönüşümü uzun vadeli bir hedef. İlk 5 yıl, ikinci 5 yıl ve üçüncü 5 yıllık eylem planlarını oluşturarak, kentsel dönüşümü planlı ve ölçülü bir şekilde gerçekleştireceğiz."

"Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız murat kurum'un da desteğiyle kentsel dönüşümü ele alacak, Büyükşehir ile uyum içinde çalışarak Küçükçekmece'yi daha yaşanabilir bir bölge haline getireceğiz."

"Depremler gibi afetlere karşı hazırlıklı olmak ve riskli yapıları belirlemek önemli. 6 Şubat depreminde yaşananlar bize bu konuda dikkatli olmamız gerektiğini gösterdi. Kentsel dönüşümü birinci öncelik olarak ele almalıyız."

"Başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel alanlarda güçlü ve sürdürülebilir çözümler üreterek, Küçükçekmece'yi Türkiye'nin %1'ini en iyi noktaya getirmeyi hedefliyoruz."

"Küçükçekmece'de yaşanan ruh kaybını ve savrulmayı önlemek amacıyla ilk 100 gün içinde çalışmalara başlayacağız. Bir yıl içinde bölgenin envanterini çıkaracak, risk analizleri yapacak ve dönüşüm planlarını tamamlayacağız."

"İstihdamı artırmak ve nitelikli insan yetiştirmek için OSB ve diğer kuruluşlarla iş garantili sertifikalı eğitim programları düzenleyeceğiz. Böylece gençlerimizi sektöre hazırlayacak ve iş bulmalarına destek olacağız."

"Gelecek dönemde Küçükçekmece'yi daha güvenli, eğitimli ve sağlıklı bir bölge haline getirmek için projeler geliştireceğiz. Özellikle nitelikli eleman açığını kapatmak için eğitim alanında güçlü adımlar atacağız."

"İnşaat sektöründeki sıkıntılara değinerek, ara elemanın nitelikli elemanın azaldığı bir dönemden geçildiğini vurguladık. Bu durumu çözmek için eğitim programları ve sektöre uygun istihdam projeleri geliştireceğiz."

"Küçükçekmece'nin geçmişteki başarılarını hatırlatarak, gelecek dönemde de benzer başarıları elde etmek için kararlılıkla çalışacaklarını belirttik."

AZİZ YENİAY'IN EĞİTİM VİZYONUNU 

Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY,"Küçükçekmece Belediyesi olarak Türkiye ile akrediteli olan tek konservatuara sahiptik. Bu konservatuara katılan kursiyerler, başarılı olduklarında imtihansız şekilde Türkiye'nin önemli konservatuvarlarına girebiliyorlardı. Bu hizmet, yüzlerce gencimizin sanatlarını icra etmelerini ve ailelerini geçindirmelerini sağladı."

"Bilim müzelerini ve yeni eğitim alanlarını Küçükçekmece'ye kazandırmak için çalışmalar yapacak, gençlerimizi kişisel gelişimleri için destekleyecek projeleri hayata geçireceğiz."

"Büyük bir başarı elde edilen anaokulu örneğini paylaşarak, çocukların kendi derslerini seçmelerine ve kişisel tercihlerini belirlemelerine olanak tanıyan bir sistem kurulduğunu vurguladı. Öğrencilerin projelerle ve kişisel kararlarla yetişmelerine yönelik bu sistemi tekrar hayata geçirmek istediklerini belirtti."

"Eğitim alanında kurulan bilgi evlerinde, çocukların otuzdan fazla branşı deneyimleyerek kendi kulüplerini oluşturduklarını ifade etti. Bu sayede çocuklar, ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirmenin ve projeler üretmenin keyfini yaşadılar."

"İyilik bilincini artırmak amacıyla haftanın iyilik bilincileri ödüllendirildiğini ve çocukların birbirleriyle yarışarak iyilik yapma konusunda teşvik edildiğini paylaştı. Bu sayede çocukların iyilik yapma konusundaki düşüncelerini geliştirmelerini sağlayan bir eğitim modeli benimsediklerini ifade etti."

"Eğitimde teşviklerle çocukları gönül dünyasına hitap ederek, notlarla değil farklı ödüllerle motive etmeyi hedeflediklerini vurguladı."

"Eğitimde sadece dershane değil, bilgi evlerinde öğrencilerin kendi kulüplerini oluşturarak ilgi alanlarına yönelik projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti."

"Eğitimde teşvik modelleriyle çocukların düşünce dünyasını zenginleştirmeyi ve iyilik bilincini artırmayı amaçladıklarını ifade etti."

AZİZ YENİAY'IN BELEDİYE HİZMETLERİ VE GEÇMİŞ DÖNEM PROJELERİNE DAİR KONUŞMASI

AKparti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY, "Burada bulunan akademisyenlerden istifade etmek için burada olduğunu ifade ederek, belediye hizmetleri ve projeleri konusunda bilgi alışverişinde bulunmak istediğini belirtti."

"Geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri projeleri sıralayarak, özellikle gümrük yolu bağlantı yolları, Göl kenarındaki düzenlemeler, meydan düzenlemeleri, kapalı spor salonları, gösteri merkezleri ve Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı belediye binası gibi çalışmaları hatırlattı."

"Bizim dönemde yapılan yahya kemal beyaltı gösteri merkezi Türkiye'nin en büyük gösteri merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Geçmiş dönemde yapılan çalışmaların halen Türkiye'nin en büyük gösteri merkezleri arasında sayılmasının gurur verici olduğunu belirtti."

"Kültür merkezleri, gösteri merkezleri, spor tesisleri gibi projelerin kültürel ve sosyal alanlarda önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, bu alanlardaki çalışmaların devam edeceğini söyledi."

"Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı belediye binasının çevre dostu bir yaklaşımı temsil ettiğini ve sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak inşa edildiğini vurguladı."

"Yaptıkları hizmetlerin sadece isimle ifade edilmemesi gerektiğini, gerçekleştirilen projelerin halka somut faydalar sağlaması ve bölgenin gelişimine katkıda bulunması gerektiğini söyledi." 

ASAM Üyesi Eray GÜÇLÜER, Akparti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY'ı Ziyaret Etti ve 31 Mart Seçimlerinde Başarılar Diledi

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) başkanı Eray GÜÇLÜER, Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz YENİAY'a, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde başarılar diledi. GÜÇLÜER, yaptığı konuşmada önemli konulara vurgu yaparak, özellikle sosyal entegrasyonun ve toplumsal değerlere uyumun önemini vurguladı.

GÜÇLÜER, konuşmasında göçmen bireylerin, özellikle Suriyeli misafirlerin yoğun olduğu bir şehirde toplumsal entegrasyonun sağlanmasının önemine değindi. Bu bağlamda, sosyal merkezlerin güçlendirilmesi, çocuk ve gençlik merkezlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Sosyal merkezlerin, bireylerin topluma daha iyi adapte olmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, belediyelerin yerel ihtiyaçları daha etkili bir şekilde karşılamak adına güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. GÜÇLÜER, Küçükçekmece'nin özerkliğinin, yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle daha etkili çözümler üretebileceğini belirtti.

Güvenlik konularına da değinen GÜÇLÜER, kent güvenliği, uyuşturucuyla mücadele ve genel kriminal suçlar konusundaki önlemlerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, Aziz YENİAY'ın vatanseverlik ruhuyla ülkesine hizmet etme çabalarını takdir etti.

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor