'Amaç Çözüm Sürecini Sabote Etmek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç gündür süren sokak gösterilerinin asıl hedefininin çözüm süreci olduğunu belirterek siyasi partileri şiddet ve kargaşayı tahrik eden söylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Kobani tepkileriyle ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye`nin, huzura, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeşliğe yönelik hiçbir tuzağa asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Olayları ‘algı operasyonu’ olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, ‘sergilenen şiddet, vandalizm ve yağmacılıkla, devletimiz, en etkin şekilde, demokrasi ve hukuk içinde mücadele edecektir. İç ve dış politikamızı şekillendirmeye yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarih de dahil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de, bu tür algı operasyonlarını ve saldırıları bertaraf etmeyi başaracaktır’ dedi.

Erdoğan: Hedef çözüm süreci

Erdoğan’a göre, üç gündür devam eden sokak olaylarının asıl hedefi çözüm süreci. Seçmen kitlesini sokaklara çıkmaya çağıran HDP’ye de isim belirtmeden mesaj veren Cumhurbaşkanı, ‘sahnelenen bu oyunun, çözüm sürecini ve kadim kardeşliğimizi sabote etme amacını taşıdığı, Doğu ve Güneydoğu’daki huzur ortamını hedef aldığı da açıktır. Bu eylemler karşısında siyasi partilerimizin de son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları büyük önem taşıyor. Şiddeti, kargaşayı ve vandalizmi teşvik eden söylemler, yaşanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur’ dedi.

Davutoğlu: Çözüm sürecini vandalizme kurban vermeyiz

Yalnız Cumhurbaşkanı Erdoğan değil Başbakan Ahmet Davutoğlu da sokak olaylarının asıl hedefinin çözüm süreceği olduğu kanaatinde. Adalet Bakanlığı’nda katıldığı bir toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, `çözüm sürecini bu vandalizme kurban vermeyiz. Bizim çözüm sürecinden kastettiğimiz, anladığımız, Türkiye`nin demokratikleşmesi yoluyla, her bir vatandaşımızın aidiyet bilincinin güçlenmesi ve istismar edilen bazı konuların istismar alanı olmaktan çıkarılmasıdır. Eğer çözüm sürecinde sadakatten bahsediliyorsa, herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci de olmaz, hiçbir süreç de olmaz’ diye konuştu.

Dışişleri Bakanı: Tezkereye hayır oyu verenler halkı kışkırtıyor

Türkiye’nin Kobani’ye hassasiyet gösterdiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir türlü dinmeyen sokak olayları nedeniyle HDP’yi suçladı. Çavuşoğlu, ‘Türkiye’yi içeride Kobani’ye müdahale etmemekle suçlayanların başka kapılar ardındaki talepleri farklı. Bunu oylamaya da yansıttılar. Biz hükümet olarak meclisten yetki aldık. Buna hayır oyu verenler bugün insanları sokağa çıkın diye kışkırtanlar” dedi.

Sırrı Süreyya Önder: Müzakere süreci sekteye uğramamalı

Kobani`ye destek için eylem çağrısı nedeniyle hükümetin sert tepki gösterdiği HDP`den bir heyet Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası HDP TBMM grup başkan vekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’la birlikte gazetecilere açıklama yapan HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder müzakere sürecinin önemine vurgu yaptı.

Hayatını kaybeden 23 kardeşimize başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Önder, ‘Sayın Akdoğan’a kaygılarımızı ilettik, kaygılarını dinledik. Burada edindiğimiz izlenimleri eş genel başkanlarımıza aktaracağız. Hepimizin ortak muradı Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu müzakere sürecini sekteye uğramadan bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüşecek şekilde ilerletmek. Gelinen noktada vahim katliamlar var. Bugün tüm bunların çözüm şekli anlamlı diyalog sürecini kaybetmemekten geçiyor’ dedi.

CHP Kobani ve IŞİD’in püskürtülmesi için Meclis Tezkeresi istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bazı MYK üyeleri ve kurmaylarıyla son günlerde yaşanan olayları ve gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıdan yeni bir Meclis tezkeresi oluşturma önerisi çıktı.

Suriye ve Irak’a yönelik çıkarılan tezkereleri reddetmiş olan Kılıçdaroğlu, ‘gelin askerimizin kara harekatını Kobani`nin kurtarılması ve IŞİD`in buradan püskürtülmesi hedefi ile kısıtlayalım. Böyle bir tezkereyi Meclis`ten hemen yeniden çıkaralım. Böylece halkımızın akrabalarını IŞİD gibi bir terör örgütünün öldürmesine izin vermeyelim. Tezkereden ülkemize yabancı asker konuşlandırma maddesini kesinlikle çıkaralım. Onun yerine hava harekatları için iş birliği sağlayabileceğimiz ifadesini koyalım’ dedi.

Kılıçdaroğlu: Hükümet IŞİD’e silah para ve moral desteği veriyor

Üç günlük olaylarda hükümetin kontrolü kaybettiğinin ortaya çıktığını savunan ana muhalefet partisi lideri, Türkiye’nin çok tehlikeli bir dönemeç girdiği kanısında.

CHP Genel Başkanı, ‘her siyasi düşünce ve inançtan vatandaşlarımız büyük bir infial içindedir. Hükümet ise bütün bu sorunları başımıza açan kendisi değilmiş gibi şimdi de misliyle vereceği cezalarla halka sindirmeye çalışmaktadır. IŞİD terör örgütünün kendi vatandaşlarımızın akrabalarını Kobani`de acımasızca katletmesi bizi tarihimizde ilk kez sokaklarda bu kadar kardeş kanı dökülmesine sebep olan bir noktaya taşımıştır’ diye konuştu.

Birçok çevrenin dile getirmesine rağmen hükümetin ısrarla reddettiği ‘IŞİD’e destek veriyor’ iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin IŞİD’e, para, moral desteği verdiğini söyledi.

TÜSİAD: Tepkinin şiddet yoluyla dışa vurulmasını şiddetle kınıyoruz

Patronlar kulübü TÜSİAD da sokak çatışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yayınlayarak sağduyu çağrısında bulundu. Açıklamada, ‘IŞİD’in sergilediği vahşet karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi ve dayanışma hissini anlıyoruz. Bununla birlikte, bu durumun ülke içinde şiddet yoluyla dışa vurulmasını ve ülkemizin eski karanlık günleri anımsatan manzaralara sahne olacak şekilde can kayıpları yaşanmasını, milli değerimiz olan Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz’ dendi.



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor