Amerikalılar, ABD´nin uzay çalışmalarında ´dünya lideri´ olmadığını düşünüyor

Amerikalılar, ABD´nin uzay çalışmalarında ´dünya lideri´ olmadığını düşünüyor

Geçen ay yapılan bir ankette Amerikalıların keşif, izleme, militarizasyon ve uzayda yaşam olasılığı gibi meseleler hakkındaki görüşlerine ışık tutuldu. Anket katılımcılarının büyük bir bölümü, ABD´nin uzay çalışmalarında d?

 

Associated Press ve Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi NORC tarafından yürütülen bir ankette bin 137 kişiye uzay meseleleri hakkındaki görüşleri soruldu. Katılımcılara hangi konuları ´çok´ veya ´son derece´ önemli olarak gördüklerini vurgulamaları söylendi. 

Anket, Amerikalıların yüzde 80´inin, ABD´nin uzay araştırmalarında dünya lideri olmadığına inandığını ortaya koydu.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 64´ü, ABD´nin bu alandaki en büyük güçlerden biri olduğunu söylerken, yüzde 17´si ABD´nin uzay araştırmalarında önemli bir oyuncu olmadığını ifade etti.

Ankete katılanların yine yüzde 17´si, ABD´nin uzay araştırmalarında lider olduğu görüşünde. Ayrıca ankete katılanların çoğu, uzay araştırmalarında akademi veya özel şirketler yerine federal hükümetin öncü olması gerektiğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 68´i; asteroitlerin, kuyruklu yıldızların ve diğer olayların izlenmesinin son derece veya çok önemli olduğunu söylerken, sadece yüzde 27´si Mars´a astronot göndermenin eşit derecede önemli olduğunu savundu.

Katılımcıların yüzde 23´ü, Ay´a yönelik insanlı görevin son derece ya da çok önemli bir mesele olduğuna inanırken, yüzde 21´i diğer gezegenlerde kolonileşmenin önemli olduğunu düşünüyor. Yüzde 19´luk bir kesim ise, ABD´nin militarizasyonunun son derece ya da çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Ayrıca, katılımcıların çoğu aya yapılan başka bir seyahat için heyecanlı değildi. Ankete katılanların yüzde 42´si, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in mart ayında NASA´ya yaptığı 5 yıl içinde Ay´a astronot gönderme çağrısını desteklediğini belirtti. Ancak, yüzde 20´si Pence´nin bu fikrine karşıyken, yüzde 38´i de kararsızdı.

Bunun yanı sıra, ankete katılanların yüzde 37´si Mars´a astronot göndermenin, onları Ay´a göndermekten daha önemli olduğunu, yüzde 18´i de NASA´nın Ay´a daha fazla astronot göndermesini istediğini belirtti.

Yüzde 43´lük bir kesim de, Ay veya Mars´a astronot göndermenin ABD´nin uzay araştırmaları için bir öncelik olmaması gerektiğini ifade etti. 

Dünya dışı yaşam açısından, katılımcıların yüzde 75´i yaşamın evrenin diğer bölgelerinde bulunduğuna inanırken, yüzde 65´i akıllı dünya dışı hayata inandıklarını söyledi. Bununla birlikte, 50 yaş ve üstü yaşlı Amerikalıların dünya dışı yaşama inanma oranları orta yaşlılardan daha düşük.



KINAMA BİLDİRİSİ

LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.

Türkiye

Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Yükleniyor