Amerikalılar, ABD´nin uzay çalışmalarında ´dünya lideri´ olmadığını düşünüyor

Amerikalılar, ABD´nin uzay çalışmalarında ´dünya lideri´ olmadığını düşünüyor

Geçen ay yapılan bir ankette Amerikalıların keşif, izleme, militarizasyon ve uzayda yaşam olasılığı gibi meseleler hakkındaki görüşlerine ışık tutuldu. Anket katılımcılarının büyük bir bölümü, ABD´nin uzay çalışmalarında d?

 

Associated Press ve Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi NORC tarafından yürütülen bir ankette bin 137 kişiye uzay meseleleri hakkındaki görüşleri soruldu. Katılımcılara hangi konuları ´çok´ veya ´son derece´ önemli olarak gördüklerini vurgulamaları söylendi. 

Anket, Amerikalıların yüzde 80´inin, ABD´nin uzay araştırmalarında dünya lideri olmadığına inandığını ortaya koydu.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 64´ü, ABD´nin bu alandaki en büyük güçlerden biri olduğunu söylerken, yüzde 17´si ABD´nin uzay araştırmalarında önemli bir oyuncu olmadığını ifade etti.

Ankete katılanların yine yüzde 17´si, ABD´nin uzay araştırmalarında lider olduğu görüşünde. Ayrıca ankete katılanların çoğu, uzay araştırmalarında akademi veya özel şirketler yerine federal hükümetin öncü olması gerektiğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 68´i; asteroitlerin, kuyruklu yıldızların ve diğer olayların izlenmesinin son derece veya çok önemli olduğunu söylerken, sadece yüzde 27´si Mars´a astronot göndermenin eşit derecede önemli olduğunu savundu.

Katılımcıların yüzde 23´ü, Ay´a yönelik insanlı görevin son derece ya da çok önemli bir mesele olduğuna inanırken, yüzde 21´i diğer gezegenlerde kolonileşmenin önemli olduğunu düşünüyor. Yüzde 19´luk bir kesim ise, ABD´nin militarizasyonunun son derece ya da çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Ayrıca, katılımcıların çoğu aya yapılan başka bir seyahat için heyecanlı değildi. Ankete katılanların yüzde 42´si, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in mart ayında NASA´ya yaptığı 5 yıl içinde Ay´a astronot gönderme çağrısını desteklediğini belirtti. Ancak, yüzde 20´si Pence´nin bu fikrine karşıyken, yüzde 38´i de kararsızdı.

Bunun yanı sıra, ankete katılanların yüzde 37´si Mars´a astronot göndermenin, onları Ay´a göndermekten daha önemli olduğunu, yüzde 18´i de NASA´nın Ay´a daha fazla astronot göndermesini istediğini belirtti.

Yüzde 43´lük bir kesim de, Ay veya Mars´a astronot göndermenin ABD´nin uzay araştırmaları için bir öncelik olmaması gerektiğini ifade etti. 

Dünya dışı yaşam açısından, katılımcıların yüzde 75´i yaşamın evrenin diğer bölgelerinde bulunduğuna inanırken, yüzde 65´i akıllı dünya dışı hayata inandıklarını söyledi. Bununla birlikte, 50 yaş ve üstü yaşlı Amerikalıların dünya dışı yaşama inanma oranları orta yaşlılardan daha düşük.



İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.

Dünya

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.

Teknoloji

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yükleniyor