Gülbahar: ASAM, Türkiye`yi 40 milyar Euro tazminattan kurtardı

Gülbahar: ASAM, Türkiye`yi 40 milyar Euro tazminattan kurtardı

Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar, 'ASAM, yaptığı ÖZEL bir çalışmayla, tekrar ediyorum, filmlere konu olacak ÖZEL bir çalışmayla, Aresti Davası`nın emsal olmasına mani olarak, Türkiye`yi 40 milyar Euro tazminattan kurtardı.' de

Sağdan sola: Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Avrasya Bir Vakfı Başkan Yardımcısı Musa Serdar Çelebi.

 

Haber Merkezi

Avrasya Bir Vakfı ve ASAM`ın (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) kuruluşunun 20. yılı, 26 Ekim Cumartesi günü vakıf merkezinde bir proğramla anıldı. Proğrama Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Akiller Heyeti`nden Tarık Çelenk, MGK eski danışmanlarından Mehmet Çifteoğlu, vakıf başkan yardımcıları Musa Serdar Çelebi, Faruk Sezgin, Aydın Ağaoğlu, Şaban Yavuz, Emine Sezgin, Hülya Karadeniz ve diğer yönetim kurulu üyeleri, iş dünyasından Mehmet Ateşoğlu, Ayhan Haspaylan, Mehmet Gürman, OSB Başkanı Nihat Tunalı, Politikacı-Eğitimci-İşadamı Yalçın Koçak, İstanbul Gençlik ve Spor il eski Müdürü Vedat Bayram, Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Doğan, Marmaray gibi Türkiye`ye kazandırılmış bir çok önemli projenin bilinmeyen mimarlarından Cumhur Tezsezen, Prof. Dr. Ömer Aksu, Op. Dr. Akif Feyizoğlu, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Kurtlar Vadisi dizisinin 'Deli Hüsnü'sü Adnan Erdoğan, Patrikhane konusunda yaptığı bir çalışmayla tanınan Araştırmacı-Yazar-Avukat Süreyya Özyurtkan, Aydın Menderes`in yakın çalışma arkadaşlarından Mümin Vatansever ve Araştırmacı-Yazar Celal Tahir katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiği konferansta 'Türkiye, tarihinin en güçlü döneminin başlangıcında. Merdivenin henüz ilk basamaklarındayız. Çıkmamız gereken önemli basamaklar var' dedi.

Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar`ın 2013-2014 yeni dönem açılış konferansında yaptığı konuşmanın metni şöyle:

'Sayın bakanım, aziz misafirlerimiz,

Şuanda çok ulvi bir çatının altında toplanmış bulunuyoruz, Çünkü burası bir düşünce kuruluşu, çünkü burası bir vakıf…

İskoç filozof David Hume`a göre 'Tüm iktidarlar kanaatlere dayanır.'

Her milletin bir kanaat oluşma süreci vardır. 'Kamuoyu' denilen şey, kamuda hakim olan kanaat demektir. Bir düşünceyi kamuda hakim kılmanın bir çok yolu vardır. Bunlardan biri de düşünce kuruluşlarıdır.

Dolar milyarderi Haim Saban, bir açıklamasında şöyle diyor: “Amerika’nın siyasi yaşamında etkili olmanın üç yolu vardır: Siyasi partilere bağış yapmak, düşünce kuruluşları kurmak ve medya organlarını kontrol etmek.”

Ünlü İngiliz tarihçisi Arnold Toynbee de, 'Bir Tarih İncelemesi' adlı eserinin 8. cildinde '1660`ta, strateji merkezimiz Royal Society of London`ı kurarak, dünyada, bizim dışımızda kalanların boyunlarına ilmeği iyice geçirdik' der.

MİT Eski Daire Başkanlarımızdan Mahir Kaynak`a göre ise 'Büyük güçler, kontrol etmek istediği ülkede bir sermaye sınıfı yaratır. Zenginin tüm parasını kendisinin sağlaması gerekmez. Bir miktar parayı yoğurt mayası gibi kullanır ve ona zengin olmanın yollarını gösterir. Zenginlerin kendi ülkesiyle ticari ilişkileri olmasını sağlar. Bilerek ya da bilmeyerek ona hizmet edenlerin önü açılır ve onlar önemli kişiler haline gelirler. '

Bu yapının amacı; sadece ekonomiye yön vermek değildir. Bu yolla medyayı, düşünce kuruluşlarını, siyasette rol alan aktörleri de yönlendirirler. Böylece halkın düşüncelerini, dostluklarını, düşmanlıklarını belirlerler.

Bu gizli yönlendirmelerden habersiz halk, kendisinde uyanan kanaatin, doğal ve tarafsız olduğunu, gelişmeleri izleyerek bu sonuca kendisinin vardığını zanneder.

Saygıdeğer konuklarımız,

Buraya kadar size, saygın isimlerden alıntılar da yaparak, bir ülke için düşünce kuruluşlarının ne kadar lüzumlu olduğunu izah etmeye çalıştım.

Değerli misafirler,

Vakfımız yapmakta olduğu hizmetlere 1993 yılında kuruluşuyla birlikte başladı. Türkiye`nin ilk düşünce kuruluşlarından biri olan vakfımız, bünyesinde onlarca uzman yetiştirdi. Türkiye ve dünyayı ilgilendiren yüzlerce konuda raporlar ve kitaplar hazırlattı, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı gibi kamu kurumlarıyla ortak çalışmalar yürüttü. “Stratejik Analiz”, “Avrasya Dosyası” ve “Ermeni Araştırmaları Dergisi” gibi süreli yayınlar çıkardı, çıkarmaya da devam ediyor.

Bu yoldaki mücadelemiz mütevazı imkânlarla, içten gelen samimiyetle, hizmet adamlığı şuuru ile başarılmıştır.

Geçen eğitim yılı sonu itibariyle Vakfımızdan burs almış ve mezun olmuş öğrenci sayısı 33 ülkeyi kapsamakta ve 1600’ü geçmiştir.

Mezun olmuş arkadaşlarımızdan zaman zaman haber alıyoruz, hepsinin ülkelerinde önemli mevkilere geldiklerini duyuyoruz ve seviniyoruz.

Özellikle eğitime destek manasında yürütülen ve Vakfımız benzeri kuruluşların desteklediği bu faaliyetler dünyada ilgi uyandırmakta, mütevazı bütçelerle neler yapılabileceğini göstermektedir. Fedakârlığın büyüğünün de küçüğünün de ne büyük ruh asaleti olduğuna misal teşkil etmekte, fedakârlığın bir fazilet olduğuna işaret etmekte mütevazı bütçelerle büyük işler yapılabilmektedir.

Bizler bu faaliyetleri insanlığa hizmet bilinci ile severek, isteyerek, heyecan duyarak yapıyoruz. Yaptıkça daha çok gönül huzuru buluyoruz. Elde ettiğimiz güzel neticeyi görmekten mutluluk duyuyor, daha çoğunu yapmak için azmediyoruz.

İnanıyoruz ki tahsilini tamamlayarak ülkelerine dönen bu çocuklarımız gelecekte insanlığın topyekûn yükselişi ve mutluluğu için en büyük teminatımız olacaktır.

Birbirini unutmayacak insanlar çoğaldıkça, saygı ve sevgi temelinde oluşan dostluklar arttıkça dünyamız daha güzel ve daha yaşanabilir hale gelecek, insanlık ebedi huzura kavuşacaktır.

Aziz Misafirlerimiz,

Bu çalışmalarımızda; vakfımıza desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Orhan ÖZTÜRK olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Aziz YENİAY’ı Vakfımızdan hiçbir desteğini esirgemeyen Vakıf Mütevelli Heyet Üyelerimizden Sentez İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk SEZGİN’i, Has Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayhan HASPAYLAN’ı, Özge Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şaban YAVUZ’u, Evyap Yönetim Kurulu Başkanı Fikret EVYAP’ı, Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat ÜLKER’i, Eyüp Sabri Tuncel Kozmetik Sanayi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Engin TUNCER’i, İtimat Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet BÜYÜKTORTOP’u, Alp Lojistik Başkanı Ahmet Turan AKKAYA’yı, Bozkurt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü BOZKURT’u, Ateşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa ATEŞTOĞLU’nu, ve daha adını sayamadığım diğer dostlarmızı ve vefat etmiş büyüklerimizi en kalbi duygularla selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum.

Vakfımızın bu günlere gelmesinde rol alan, bizimle bu coşkuyu her zaman paylaşan, her zaman değerli fikirleriyle bizi teşvik eden, vakfımıza gelen, toplantılarına uzak yollardan katılarak iştirak eden siz misafirlerimizi ve değerli gönül dostlarımıza gönülden sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Bakanımızın huzurunda, sizinle, önemli bir çalışmamızı daha paylaşmak istiyorum.

Sevgili misafirlerimiz,

ASAM bu çalışmalarının dışında olağanüstü önemli bir iş daha yaptı:ASAM, yaptığı ÖZEL bir çalışmayla, tekrar ediyorum, filmlere konu olacak ÖZEL bir çalışmayla, Aresti Davası`nın emsal olmasına mani olarak, Türkiye`yi 40 milyar Euro tazminattan kurtardı.

İşte bu ASAM, desteğinizle, Türk milletine hizmet etmeye devam ediyor ve devam edecek.

Teşekkür ediyor, bu duygularla hepinizi gönülden selamlıyorum.'



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor