´Avrupa Süper Ligi´ni durdurmak için bütün seçenekler masada´ diyen İngiltere Başbakanı: Gerekirse yasa da çıkarırız

´Avrupa Süper Ligi´ni durdurmak için bütün seçenekler masada´ diyen İngiltere Başbakanı: Gerekirse yasa da çıkarırız

Britanya Başbakanı Boris Johnson, İngiliz Futbol Federasyonu, İngiliz Premier Ligi, taraftar gruplarının temsilcileriyle toplantı düzenlemesinin ardından, Avrupa Süper Ligi girişimine sopa, girişimden çıkmaları halinde kulüplere havuç gö

 

Britanya Başbakanı Boris Johnson, İngiliz Futbol Federasyonu, İngiliz Premier Ligi, taraftar gruplarının temsilcileriyle toplantı düzenlemesinin ardından, Avrupa Süper Ligi girişimine sopa, girişimden çıkmaları halinde kulüplere havuç gösteren bir açıklama yaptı.

Premier Lig´in kaymak tabakasından 6 kulübün (Manchester United, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur) de içinde olduğu 12 kulübün geceyarısı Avrupa Süper Ligi açıklamasıyla Avrupa futboluna darbe yapmasına tepki gösterenler arasında yer alan Britanya hükümetinden yeni bir açıklama geldi. Boris Johnson´ın başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümeti, tüm takımların taraftarlarının karşı çıkmakta birleştiği Avrupa Süper Ligi´ni durdurmak için tüm ağırlığını koyacağını açıkladı. Başbakan Johnson da 'Avrupa Süper Ligi´ni durdurmak için her şey masada' diyerek gerekirse yasa çıkarabilecekleri mesajını verdi.

Johnson´ın İngiliz Futbol Federasyonu, İngiliz Premier Ligi, taraftar gruplarının temsilcileriyle biraraya gelmesinin ardından açıklama yapan Başbakanlık Sözcüsü, ayrılıkçı elitlerin kendi aralarında kapalı bir Avrupa Süper Ligi kurmalarına karşı ´hükümetin seyirci kalmayacağını, hiçbir eylem seçeneğini masadan kaldırmadığını ve yeni yasa çıkarmak dahil tüm seçenekleri araştırdığını´ duyurdu.

'Başbakan, futbol yetkililerine sarsılmaz desteğini yineledi ve bu planları durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaları konusunda hükümetin tam desteğine sahip olduklarını teyit etti' diyen sözcü, şu vurguyu yaptı:

'Bu girişimin durdurulmasını sağlamak için hiçbir eylem seçeneğinin masadan kaldırılmadığını ve hükümetin yasal seçenekler dahil her türlü ihtimali araştırdığını net dille ifade etti.'

Johnson´ın ´Avrupa Süper Ligi planlarını şimdiki haliyle durdurmak için müdahil herkesle konuşup görüşmek için istekli olduğunu´ belirten sözcü Britanya Başbakanı´nın İspanyol ve İtalyan mevkidaşlarıyla görüşme planlayıp planlamadığına dair soruya 'Bu meseleye müdahil herkesle diğer ülkeler de dahil olmak üzere konuşmayı çok istiyoruz' yanıtını verdi.

Sözcü, bazı kulüplerin tepkiler üzerine Avrupa Süper Ligi´nden geri adım atmayı değerlendirdiklerine dair haberler hakkında 'Bunun şu anki haliyle ilerlemesini istemediğimiz konusunda gayet netiz, o yüzden bu yaklaşımdan geri adım atmak isteyen her kulübü memnuniyetle karşılarız' diye konuştu.

İngiliz basınında Chelsea ve Manchester City´nin Avrupa Süper Ligi´nden çekilmeye hazırlandığına ve UEFA ile görüşmelere başladıklarına dair haberler çıktı.

Öncesinde Avam Kamarası´nda milletvekillerinden ağustosta başlamasına mahal vermeden Avrupa Süper Ligi´ni durduracak yasanın son sürat çıkarılması talepleri yükselirken, Spor Bakanı Oliver Dowden, '6 İngiliz kulübünün Avrupa Süper Ligi´ne katılımlarını engellemek için gücümüz dahilindeki her şeyi yapacağız' diye konuştu.

Avrupa Süper Ligi´ni durdurma çabasında futbol yetkililerinin başarısız olması halinde hükümetin elindeki tüm yetkileri ve rekabet yasalarını devreye sokacağının garantisini veren Dowden, ´futbolun gerçekleşmesine izin veren mekanizmaları' kullanmaya hazır olduğunu´ bile dile getirdi.

Bu tehditle sözkonusu 6 İngiliz kulübünün maç oynama lisanslarının geri alınması ve stadyumlarından polis varlığının geri çekilmesi kararı alınabileceğine işaret etti.

'Bunun gerçekleşmesini engellemek için masaya her seçeneği koyacağız' vurgusunu yapan Spor Bakanı 'Ulusal oyunumuzu korumak için gereken her şeyi yapacağız' diye altını çizdi.

Aynı zamanda İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı konumunda olan Cambridge Dükü Veliaht Prens William da 'Taraftarların, önerilen Süper Lig ve sevdiğimiz oyuna vereceği zararla ilgili endişelerini paylaşıyorum. Futbol topluluğunu, rekabeti ve adaleti her zamankinden daha fazla korumalıyız' açıklamasını yaptı.

 

 



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

Yükleniyor