Avrupa´da AB´ye Destek Mitinglerine Yoğun İlgi

Avrupa´da AB´ye Destek Mitinglerine Yoğun İlgi

Avrupa´da son yıllarda yükselen aşırı sağ ve popülist akım ve partilere tepki olarak oluşan Pulse of Europe (Avrupa´nın Nabzı) hareketi, bugün de Avrupa´nın toplam 120 kentinde Avrupa Birliği´nden yana mitingler düzenledi.

 

Avrupa´da son yıllarda yükselen aşırı sağ ve popülist akım ve partilere tepki olarak oluşan Pulse of Europe (Avrupa´nın Nabzı) hareketi, bugün de Avrupa´nın toplam 120 kentinde Avrupa Birliği´nden yana mitingler düzenledi.

Şubat ayından bu yana her Pazar günü düzenlenen etkinliklerin merkezi, 80 mitingin yapıldığı Almanya´da, 6 bini Berlin´de olmak üzere on binlerce kişi “Avrupa hepimizin geleceği”, “Avrupa birleşmeli, dağılmamalı”, “Artık Avrupa´da savaş istemiyoruz” gibi sloganlarla yükselen AB karşıtı radikal ve ırkçı partiler tehlikesine dikkat çekti.

Sadece AB bayraklarının taşındığı mitinglere, gelecek hafta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapılacağı Fransa´da da katılım sayısının yüksek olduğu haber verildi.

Pulse of Europe, Frankfurt kentinde iki avukatın girişimi ile sosyal medya üzerinden bir sivil toplum hareketi olarak ilk kez geçen kış aylarında ortaya çıktı.

İngiltere´nin Brexit kararı, ABD´de Donald Trump´ın Başkan seçilmesi ve Fransa´daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 24 Eylül´de Almanya´daki parlamento seçimleri öncesi AB´nin geleceği ile bağlantılı tartışmalara tepki olarak oluşan hareket ilk zamanlarda sadece Frankfurt´ta sokağa çıkarken, kısa bir süre sonra önce Almanya´nın diğer kentlerine, ardından da hemen tüm Avrupa ülkelerine yayıldı.

Avrupa için destek eylemleri Mart ayından bu yana her Pazar günü olmak üzere ve son haftalarda eş zamanlı 16 ülkede yapıldı.

Eylemlerde söz alan konuşmacılar, 70 yıldır Avrupa´da huzur, barış içinde savaşsız yaşadıklarını belirterek, AB´nin önemi ve işlevini öne çıkararak, birliğin kenetlenmesi mesajını verip, ayrıca ırkçılığa ve İslamofobi´ye karşı da tavır koydular.

Almanya, AB ülkeleri arasında birliğe desteğin yüksek olduğu ülkelerden biri. Yapılan anketlere göre, halkın yüzde 64´ü AB´yi olumlu olarak değerlendirirken, yüzde 26´sı ise birliğinin işlevini yitirdiğini ve üyeliğin Almanya´ya zarar verdiğini savunuyor.

2013 yılında kurulan ve o zamandan bu yana girdiği tüm eyalet seçimlerinde yüzde 5 barajını aşan Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, AB´den çıkmak isteyenlerin desteğini ararken, mecliste olan diğer tüm partiler AB´nin alternatifi olmadığı ve Almanya´nın AB´den en çok yararlanan ülke olduğu görüşünü savunuyor.

Alman kamuoyunda İngiltere´nin AB´den ayrılma kararı sonrasında, gözler Fransa´ya çevrilmiş durumda. Berlin´deki hemen tüm siyasi çevreler, aşırı sağcı lider Marine Le Pen´in Euro´dan çıkma ve AB´den ayrılma söylemlerine karşın güvenli bir liman gibi görülen bağımsız aday Emmanuel Macron´a destek veriyor.

Alman ekonomi çevreleri de Brexit´ten sonra, Le Pen´in seçilmesi durumunda Avrupa´nın ikinci büyük ekonomisi olan Fransa´nın da raydan çıkacağını savunarak, Avrupa yanlısı Macron´un seçilmesini arzuluyor.

Yapılan anketlere göre Cumhurbaşkanı Hollande´ın yanı sıra merkez sağ ve merkez soldan ikinci tur için önemli oranda destek alan Macron, Le Pen´in açık ara önünde görünüyor.

Pulse of Europe hareketi de bugünkü eylemlerinde, radikal sağa karşı Macron´a oy verme çaprısı yaptı.

Pulse of Europe gelecek hafta da Avrupa´nın çeşitli kentlerinde mitingler düzenledikten sonra, her Pazar yerine her ayın ilk Pazar´ı sokağa çıkarak, AB karşıtı popülist rüzgara karşı tavır koyma kararı aldığını duyurdu.



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor