Bakan Bozdağ´dan akademisyenlere: İdrak anlayışına sahip değiller

Bakan Bozdağ´dan akademisyenlere: İdrak anlayışına sahip değiller

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Güneydoğu´daki çatışmaların durması için ortak bir metne imza atan akademisyenleri hedef alarak, “Bunların görecek gözleri, duyacak kulakları yok. Olanları değerlendirecek bir idrak anlayışına sahip değil

 

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´nda açıklamalarda bulunan Bozdağ, Güneydoğu´daki çatışmaların durması için çağrı yapan akademisyenlerle ilgili konuştu.

“Son günlerde bazı akademisyenler de birtakım açıklamalar yaptılar. Eminim ki bu akademisyenlerin önemli bir kısmının o bölgede yaşananlardan haberi yok” diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

“Gidip gördüklerini zannetmiyorum. Doğru dürüst bir Şırnak, Cizre, Silopi ziyareti yaptıklarını, Sur´da ne olup bittiğini gözlemlediklerini düşünmüyorum. Sadece kendilerine kim ne aktarıyorsa onlar üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını düşünüyorum. Ama gitsinler baksınlar. Olay yerlerini, terör eylemlerinin olduğu yerleri değerlendirsinler. Siz bir hastaneye roketlerle saldırıyorsunuz.
Onlarca roket atıyorsunuz. O hastanede doktorlar, ebeler, hemşireler, sağlık personeli oradaki insanların sağlığı için çalışıyor. Roketler atılıyor. Roket atanlara söyleyecek hiçbir sözünüz yok mu?'

´SANKİ HENDEKLERİ UZAYLILAR KAZDI´

Barış İçin Akademisyenler oluşumunun bildirisini eleştiren Bozdağ, “Sanki bölgede terör örgütü yok, sanki hendekleri uzaylılar kazdı, barikatları uzaylılar kurdu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti olmayan şeyle mücadele ediyormuş gibi. Bunların görecek gözleri demek ki yok, duyacak kulakları hakikati yok ve bunları değerlendirecek bir idrak anlayışına sahip değiller” dedi.

Bozdağ, 'Türkiye´de PKK, DEAŞ, DHKP-C saldırısı olduğu zaman sanki saldırıyı yapan DEAŞ değil, PKK terör örgütü değil de Türkiye´nin hükümetiymiş gibi sakat, hastalıklı bir anlayışla medyanın, siyasetin, akademilerin ve STK´ların tavır aldığını görüyoruz. Önce bizim bu tavırlar karşısında kendimizi sorgulamamız lazım. Acaba terörün cesaretlenmesine mi bu tavırlar yardımcı oluyor, güç bulmasına mı yardımcı oluyor, yoksa zayıflamasına mı yardımcı oluyor? İfadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU´NA BEYAZIT ÖZTÜRK ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun partisinin grup konuşmasında Beyazıt Öztürk´ü eleştirmesine tepki gösteren Bozdağ, “Çocuk katillerini sevindiriyorsunuz şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Ben buradan sormak isterim Sayın Kılıçdaroğlu´na, çocukların katili kim? Türkiye´nin terörle mücadele eden askerleri, polisleri mi, Türk güvenlik güçleri mi yoksa PKK terör örgütleri mi? Sayın Kılıçdaroğlu´nun bunu açıklamasını bekliyorum. Bu hendekleri kim kazdı? Barikatları kim kurdu? Mayınlı tuzakları oralara kim koydu? Askerimizi, polisimizi şehit edenler kimler? Tetiği çekenler, bombayı patlatanlar, roketi atanlar, Kanas´ı kullananlar kimler? Bunları lütfen dilinizle ifade edin' dedi.

´PKK, ELÇİ CİNAYETİİN FAİLİNİN BULUNMASINI İSTEMİYOR´

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi´nin öldürülmesine ilişkin de konuşan Bozdağ, şunları söyledi:
“PKK terör örgütü, Tahir Elçi´nin gerçek katilinin kim olduğunun tespitini istemiyor. Eğer olay sırasında PKK tarafından bu olay kurgulanarak bir ölüm olduysa veya başka vesileyle PKK tarafından öldürüldüyse bunun da bilinmesini istemiyor. Eğer çatışma sırasında kolluktan çıkan bir kurşunla hayatını kaybettiyse bunun da bilinmesini istemiyor. Çünkü ortada bir çatışma var, kazaen bir ölüm olduğu anlaşılacak. Kim tarafından öldürüldüğü bilinmesin ki ´katil devlet´ propagandasını yapalım, ´devlet katili gizliyor´ diyelim, ´devlet katilin bulunmasını istemiyor´ diyelim. Onun için de delillerin toplanmasına, delillerin sağlıklı şekilde tetkikine imkan vermeyecek her türlü saldırıyı başından beri yaptı, her türlü engellemeyi yaptı.'

´AİHM, HÜKÜMETİN GEREKLİ TEBDİRLERİ ALDIĞINA İNANDIĞINI İFADET ETTİ´

AİHM´in sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili verdiği ret kararını değerlendiren Bozdağ, 'AİHM´in verdiği karar tedbir talebinin reddi yönündedir. Talepte bulunanların iddia ettikleri, oradaki vatandaşların gündelik yaşamları için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılama noktasında, hükümetin gerekli tedbirleri aldığına ve alacağına inandığını ifade ederek reddetti. Ret, bu davanın kökten reddi anlamına gelmiyor. Sadece tedbir talebinin reddidir. Davanın esasına ilişkin görüşmeler yapılacaktır' dedi.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor