Bakan Soylu´dan ABD´ye ağır suçlama

Bakan Soylu´dan ABD´ye ağır suçlama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘en kısa zamanda bu bölgelerde yeni seçimlerin yapılmasını umut ettiklerini´ belirten ABD´nin Türkiye Büyükelçiliği´ne yanıt verdi.

 

Büyükelçi John Bass´in yaptığı açıklamayı Türkiye´nin iç işlerine müdahale ve ‘tahrik unsuru´ olarak değerlendiren Soylu, 'Dost ve müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri, bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir' diye konuştu.

Özel uçakla Muş´a gelen Bakan Soylu´yu, havaalanında, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şen, kurum amirleri ve partililer karşıladı.

Burada kendisini karşılayanlarla bir süre sohbet eden Soylu, ardından bayram namazını kılmak için kent merkezindeki Lale Camii´ne geçti. Namaz sonrası Bakan Soylu camiye gelen vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara bayram harçlığı verdi.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Soyu, bayramın Türkiye´ye ve bütün dünyaya kardeşliği, barışı, sevgiyi ve muhabbeti hakim kılması dileğinde bulundu.

Hep birlikte bunu arzu ettiklerini ve bunun için dualar yaptıklarını aktaran Soylu, şöyle konuştu: 'Biraz sonra kurbanlar kesilecek. O kurbanların hürmetine milletimizin, çocuklarımızın ve insanlığımızın istediği budur. Bugün dünyanın birçok yerinde bu bayram sevincini doyasıya yaşayamayan ve bu bayramı, vuslatı ve kucaklaşmayı hissedemeyenler var. Onların adına da duacıyız. Onlar için de yapabileceklerimizin

ve yapmamız gerekenlerin farkında olduğumuzu hissettiririz. Her zaman söylediğimiz gibi hem bizim hem de ötekinin varlığını hep birlikte kucakladığımız bir gün içerisindeyiz. İnşallah bu bayram ve şu güzel vuran güneş memleketimi, milletimi ve dünyayı da aynı şekilde aydınlatacaktır.'

‘HİZMETLER EN ÜST SEVİYEDE GÖRÜLECEKTİR´

Belediyelere ‘görevlendirme´ yapılmasının, ‘teröre´ yönelik,´ terörle bağı´ ve ‘terör örgütlerine´ olan desteği hem adli hem de idari soruşturmalarca sabit olan ve bu konuda artık milletin oyunun ve demokrasinin millet adına kullanılması lazım gelen bir uygulama olduğunun altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

'Bu konuda inanıyorum ki görevlendirilen arkadaşlarımız, kaymakamlarımız ve oradaki yetkililer her biri çok başarılı bir şekilde yönetim ortaya koyacaktır. Hatta bu sabah geldiğimizde onlarla yaptığımız müzakerede belediyelerin eksiklikleri ve aksaklıkları, onlara neler yapılması gerektiğini konuştuk. Dün dahi birçok arkadaşımız bayram hazırlıklarını belediyelerde gerçekleştirdiler. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın. Hizmetler en üst seviyede görülecektir. Halkın kaynakları, milletimize ve halka aktarılacaktır. Bizi üzen dün bir büyükelçinin yaptığı açıklamadır. Bunu Türkiye´nin iç işlerine müdahale olarak kabul ederiz. Bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluruz. Bir taraftan terör örgütüyle olan bağı ve ilişkisi adli ile idari makamlarca ve soruşturmalarla tespit edilen, bu konuda hem anayasamıza hem de kanunlarımıza uygun bir şekilde gerçekleştirilen bir sürecin sonunda eğer terörle mücadele konusunda bir kararlılık ortaya konuluyorsa, bu kararlılık bütün dünyaya özellikle müttefiklerimizle birlikte her türlü teröre karşı mücadele ediyorsak, bu sorumluluktan uzak açıklamalar teröre cesaret verir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Özellikle dost ve müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri, bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Türkiye´yi bu tip süreçte tanımlandırmak, Türkiye´ye ve milletimize büyük bir haksızlıktır, tahrik unsuru içeren bir açıklamadır. Ama milletimiz dün de, bugün de, yarın da vakarıyla, sağduyusuyla ve karşı karşıya kaldığı meselenin ne olduğunun kendisince bilinmesi münasebetiyle, cevabını da en güzel şekilde vermiştir. Onun için mesele demokrasi, hukuk devleti ve vatan kavramıdır. Demokrasiye ve milli iradeye sadık olacağız, hukuk devletinin gereklerini yerine getireceğiz. Bu kardeşliği yüzyıllardır sürdürüyoruz. Bu kardeşliği bu topraklar içinde yüzyıllarca sürdüreceğiz. Birbirimizi o kadar sıkı kucaklayacağız ve anlayacağız ki yarınlara güçlü, zengin ve özgür bir ülke olarak ulaşacağı… Hiç kimsenin bundan endişesi olamasın.'

'Verilen oy demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde işlevselliğini ortaya koyuyorsa, bir karşılığı söz konusudur' diyen Bakan Soylu, 'Seçilmişlik hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmez. Tam tersi hukuku ve demokrasiyi, tam anlamıyla muhafaza etmek anlamına gelir. Eğer bunu yapmıyorsanız, hukuk ve mahkemeler devreye girer. Yani seçilmişlik herkese istediğini yapabilme hakkını ve özgürlüğünü vermez. Ehliyetin kuralları bellidir. Kaynağı yerinde kullanmak. Hukukun içinde bir değerlendirmek yapmak. Bu ehliyeti farklı bir şekilde değerlendirenlere yine müdahale hukukun içerisinde olur. Bu hususta budur. Hukukun içerisinde kalmak ve demokrasi içerisinde hak etmek esastır' ifadesini kullandı.




Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Yükleniyor