Başbakan: Nasıl Rusya ile işleri düzelttiysek Suriye´de de güzel gelişmeler yaşayacağız

Başbakan: Nasıl Rusya ile işleri düzelttiysek Suriye´de de güzel gelişmeler yaşayacağız

Çankaya Köşkü´nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, ´Nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye´de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok da

 

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ´nün darbe girişimine ilişkin, 'Bu darbede dostumuzu, düşmanımızı gördük. Turnusol kağıdı gibi her şey ortaya çıktı. Onun için gelecek pazarlarımızı, gelecek ufkumuzu yeni baştan gözden geçirip gelecekte sorun yaşamamamız için mutlaka pazar çeşitliliğine önem vermemiz lazım.' dedi. 

Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

TİM üyelerine, 'Sizleri Başbakanlıkta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şu an Türkiye´nin her köşesinden 400´ün üzerinden ihracatçı, birlik temsilcimiz var. Sizler, ekonomimizin bel kemiği, özel sektörün dünyaya açılan yüzüsünüz. Sizler, yatırım yapan, üreten, ihracat yapıp istihdam oluşturan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı temsil ediyorsunuz. Ekonominin çarkını döndüren sizlersiniz.' diye seslenen Yıldırım, ihracatçıların, Türkiye´nin adını ve logosunu, dünyanın dört bir yanına taşıdığını, ihraç edilen her ürünün Türkiye´nin gücünün bir göstergesi olduğunu belirtti.

´RUHLARINI 1 DOLARA SATTILAR´ 

15 Temmuz gecesi FETÖ örgütünün darbe girişimine bir millet olarak şahit olduklarını, bütün dünyanın şahit olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

'O gece ruhlarını 1 dolara satmış olanlar, Cumhurbaşkanlığını, Meclisi, Başbakanlıkı, MİT´i, TÜRKSAT´ı, Boğaz Köprüsü´nü bombaladılar, insanların üzerine ateş açtılar, taradılar. Acımasızca milletin verdiği paralarla alınan o uçakları, tankları, tüfekleri milletin üzerine çevirdiler. Milletimize, devletimize, huzurumuza, kardeşliğimize, demokrasimize kurşun attılar. O gece Türkiye´yi karanlığa gömmek, üretimi durdurmak, Türkiye´yi kaosa sürüklemek istediler ama başaramadılar.

Niçin başaramadılar? Çünkü ülkesine inanan, ülkesini deli gibi seven bir Cumhurbaşkanı var, bir başkomutan var. Darbeciler karşısında dimdik, ´Biz buradayız, bizim üzerimizden geçemeden bu işi yapamazsınız.´ diyen bir hükümet var. Seçilmiş bir parlamento var, bombaların altında toplanıp bu darbeye karşı net bir duruş gösteren milli irade var. ´Bağımsızlık kayıtsız şartsız milletindir.´ diyen bir Meclis var. Onun için başaramadılar. Her şeyi inceden hesap ettiler, bütün birlikleri elde ettiler, bütün silahları ele geçirdiler, askerin, polisin, yargının kılcal damarlarına kadar nüfuz ettiler ama bir şeyi unuttular, milleti unuttular. Milleti hesap etmediler. Hakk´ın ve halkın hesabı, tankların hesabını yerle bir etti.'

İSRAİL VE RUSYA GİBİ SURİYE´DE DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK´

Yıldırım sözlerine, 'Nasıl İsrail ile sorunlarımızı bir noktaya getirdiysek, çözdüysek, nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye´de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok daha güzel gelişmeleri inşallah yaşayacağız. Bunun süreci başlamıştır, adımları atılmıştır. Bunun sonuçlarını da hep beraber göreceğiz.' şeklinde devam etti.

´BELAYI HEP BİRLİKTE DEF ETTİK´ 

Yıldırım, 'Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları atan bir örgütü çökerttik. ´Himmet´ diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik.' dedi.

FETÖ´cülerin darbe girişimleriyle Türkiye´nin büyümesinin, kalkınmasının önüne geçmeyi istediklerini, ancak başaramadıklarını vurgulayan Yıldırım, 'Demokrasiye bomba attılar, milli iradeye silah çektiler, milli egemenliğin tecelligahı olan Meclisi başımıza yıkmak istediler. FETÖ ve arkasındaki güç, her kimse Türkiye´yi alt edeceğini zannetti, içine kapanacağını zannetti, dünyadan koparacaklarını zannettiler ama başaramadılar. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar yaptılar, alçakça tuzaklar kurdular ama Mevlam tuzaklarını başlarına yıktı.' diye konuştu.

´TÜRKİYE, BU TEŞEBBÜSTEN EN ÜST DÜZEYDE ETKİLENMİŞTİR´

Yıldırım, 'En güçlü ekonomilerin sarsıldığı küresel kriz döneminde dahi büyümesini sürdüren Türkiye, bu hain teşebbüsten en alt düzeyde etkilenmiştir' ifadesini kullanan Yıldırım, 'Etkilenme düzeyi nedir diye sorarsanız, Rusya ile uçak krizi yaşadığımız dönemde ekonomimiz, ekonomik göstergemiz ne kadar değiştiyse, bu hain darbe teşebbüsünde de aynı şekilde olmuştur.' değerlendirmesinde bulundu.

´DOSTLARIMIZA ÇAĞRIMIZ´

Başbakan Binali Yıldırım, 'Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın, Türkiye´nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye´nin dostluğuna güvenin, Türkiye´nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir.' dedi. Yıldırım, bir daha darbe girişimine yeltenenler olunca, başlarına ne geleceğinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizerek, '(Bu olmadı bir daha deneriz) diye aklından geçirenler varsa bu işin tekrarı yok. Bu işin tekrarında ne olacağını iyi hesap etsinler. Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın Türkiye´nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin, Türkiye´nin dostluğuna güvenin, Türkiye´nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir.' diye konuştu.

´NE RUSYA NE BİZ SÜRDÜREMEDİK´

Rusya´nın talihsiz bir olay yaşadığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, 'Ne Rusya ne biz, sürdüremedik. Bir araya geldik, yanlış sona erdi. Artık yönümüzü daha ileriye, daha güzel işbirliklerine çevirdik.' dedi. Yıldırım, bu durumun her iki ülke halkı için olması gereken bir şey olduğunu söyledi.

´YENİ PAZAR ALANLARINA GİRİN´ 

Gelinen bu noktada yapılması gerekenlere işaret eden Yıldırım, 'Asya başta olmak üzere yeni pazar alanlarına gitmemiz lazım. Bu darbede dostumuzu, düşmanımızı gördük. Turnusol kağıdı gibi her şey ortaya çıktı. Onun için gelecek pazarlarımızı, gelecek ufkumuzu yeni baştan gözden geçirip gelecekte sorun yaşamamamız için mutlaka pazar çeşitliliğine önem vermemiz lazım.' değerlendirmesini yaptı.

'Artık her türlü teşviği, her türlü imkanı sağladık daha da artırmaya devam edeceğiz.' diyen Yıldırım, 'Size düşen kilo başına ihracat birim değerini artırmanızdır. Bu nedenle katma değeri daha yüksek, yani Anadolu tabiriyle yükte hafif pahada ağır işlere, ihracata yönelmeniz lazım. Bunları şöyle parantez içinde söyledikten sonra, resmi konuşmamıza devam edelim.' ifadelerini kullandı.

´İHRAÇ MİKTARINI ARTIRMANIZ ÇOK ÖNEMLİ´

Başbakan Yıldırım, ihraç edilecek her ürünün Türkiye için açılan bir iş kapısı olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'İhraç edeceğiniz her ürün, her bir gencimizin iş bulması, bir babanın daha sevinmesi, evine ekmek girmesi… Bunu aklınızdan çıkarmayın. İhraç edeceğiniz her ürün, cari açığımızın biraz daha azalması, döviz miktarımızın biraz daha artması demektir. Türkiye´nin kalkınmasında, milli gelirin yükselmesinde, refahın adil dağılmasında, temsil ettiğiniz sektörün çok büyük emeği, gayreti ve fedakarlığı var. Bunun farkındayız. Sizlerin vergileriyle, getirdiğiniz dövizlerle dev yatırımları çok kısa sürelerde tamamlayacağımızı biliyoruz. Bugüne kadar yaptığımızdan, bu tecrübeye sahibiz. Bu emeğe, bu fedakarlığınız için, bugüne kadar yaptıklarınız için milletimiz adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum, teşekkür ediyorum.'

İhracatçıların bir yandan Türkiye ekonomisine katkı sağlarken, diğer yandan da Türkiye´nin demokrasisine sahip çıktıklarına işaret eden Yıldırım, 'Bütün iş dünyası, 15 Temmuz gecesi darbe karşısında, demokrasinin yanında olduğunu açık şekilde bütün dünyaya ilan etti. Milletten, demokrasiden, hukuk devletinden, adaletten yana olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.' dedi.

´GÜNEYDOĞU´YA YATIRIM YAPIN´ ÇAĞRISI

Paket kapsamında, yüksek teknolojide hangi bölgede yatırım yapılırsa yapılsın en yüksek teşviğin alınacağına işaret eden Yıldırım, 'Benim size tavsiyem birinci, ikinci bölgeye yapmayın. Bizim Güneydoğu´da da sorunumuz var. Oralara yapın bu yatırımı. Orada yaparsanız ortağınız biziz. Hem alım garantisi veriyoruz hem de yatırımınızın sabit maliyetlerini karşılıyoruz. Gidin Van´a, Mardin´e, Muş´a, Iğdır´a, Hakkari´ye yatırımı yapın. O kararı verin, fabrikayı biz yapacağız, elinize vereceğiz.' diye konuştu. Yıldırım, 'Yeni Yatırım ve İhracat Teşvik Paketi'ne ilişkin bilgi vererek, yatırım döneminde bütün kazançlar üzerinden vergi indirim oranının, bütün bölgeler için yüzde 80´e çıkarılacağını söyledi.



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

HOCALI SOYKIRIMI YENİ YÜZYIL’DA KONUŞULDU

İsrail resmen ateşle oynuyor: IDF 'katliam planını' sundu! ABD askeri İsrail elçiliğinin önünde kendisini yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayi alanında adeta destan yazıyor

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

BM: İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım nedeniyle Gazze'de kıtlık an meselesi

Yükleniyor