‘Batı, Rus-Türk ilişkilerini vurmak için Han Şeyhun´u kullanmaya çalışıyor´

‘Batı, Rus-Türk ilişkilerini vurmak için Han Şeyhun´u kullanmaya çalışıyor´

Suriye Stratejik Araştırmalar Merkezi´nden Somar Saleh, eski Rus casus Sergey Skripal´in zehirlenmesi olayı ile Han Şeyhun saldırısı ve Suriye´de kimyasal silahın kullanılmasıyla ilgili soruşturma arasında bağlantının olduğunu belirtti.

 

Beyaz Saray´ın geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir yıl önceki Han Şeyhun saldırısından Suriye yönetimini sorumlu tutmasını değerlendiren Saleh, Sputnik´e açıklamasında bu konuyla ilgili şu yorumda bulundu: 

´GEREKİRSE SKRIPAL OLAYINI DA BURAYA BAĞLARLAR´

'Han Şeyhun iddiaları, Rusya´yı misilleme tedbirleri almaya zorlamak için bir kez daha gündeme getiriliyor. İngiltere, Fransa ve ABD, Rusya´nın Suriye´de özel araştırmanın yapılması teklifine destek vermesi gerektiğinde ısrar ediyorlar. Öncelikle, eğer Rusya bu teklifi reddederse enformasyon saldırısına maruz kalacak. Güya Rusya´nın bu olayla bir ilişiği var, bu yüzden gerçeklerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Gerekirse Skripal olayını da buraya bağlarlar. İkincisi, eğer özel soruşturma kararı alınırsa, Türkiye´nin İdlib´deki teröristlere büyük destek sağladığı ortaya çıkarılacak. Bunu da Rusya´nın Türkiye´ye darbesi olarak sunulabilir. Batı´nın, kimyasal saldırı soruşturması konusunu etkinleştirerek Rus-Türk stratejik ilişkileri vurma niyetinde olduğunu görüyoruz'.

Han Şeyhun ve Skripal olayları arasında bağ olduğunu vurgulayan Suriyeli uzman, sözlerine şöyle devam etti: 'Londra´da yapılan soruşturma, A-232 zehirli maddenin tam olarak nerede üretildiğini netleştirmenin mümkün olmadığını gösterdi. Ancak birçok ülke, zehrin Rusya tarafından tedarik edildiğinin kabul edilmesini istiyor. Şimdi Suriye´ye dönelim. Suriye´de tüm kimyasal silah stoklarının imha edildiği biliniyor. O zaman zehirli maddeler ülkeye nasıl girdi? İngiliz planına göre, bu konuda da Rusya´yı suçlamak istiyorlar' 

´GERİLİMİ TIRMANDIRMAYA İHTİYAÇ DUYUYORLAR´

Diğer yandan Suriyeli askeri strateji uzmanı Hasan Hasan, Sputnik´e açıklamasında şunu söyledi: 'ABD´nin bölgedeki bugünkü stratejisine göre, kimyasal saldırı soruşturması kartları karıştırmak için kullanılabilir. ABD, Rusya´yı teröre karşı mücadele operasyonunun başarısız olmakla suçlamak istiyor. Bugün birkaç sebepten dolayı Suriye´deki gerilimi tırmandırmaya ihtiyaç duyuyorlar. Öncelikle, teröre karşı zaferin kolay olmayacağını göstermek. İkincisi, durumun istikrara kavuşmasına engel olmak. Üçüncü, tüm uluslararası örgütlerin ABD´nin kontrolünde olduğunu tüm dünyaya beyan etmek. BM Güvenlik Konseyi istisna, çünkü Rusya ve Çin kararları veto edebiliyor'.

İnsan hakları örgütü Human Rights Watch´un ABD stratejisine göre hareket ettiğini belirten Hasan, 'Bu, enformasyon savaşının bir parçası. Bu savaşta aktif olarak yalan ve hileler kullanılıyor. NATO ülkeleri ve ABD´deki toplumun, çatışma bölgelerindeki gerçek durumdan bihaber olması için mümkün olan her şey yapılıyor. Bunun için bu tür örgütlere ihtiyaç var. İngiliz ajan tarafından kurulan Beyaz Miğferler´i hatırlayalım. Bu örgütten ne beklenebilir? Ancak ABD ve İsrail´in bölgeyi parçalama çabaları, Suriye halkı ve müttefiklerinin dayanıklılığı sayesinde boşa çıktı' ifadelerini kullandı. 

BATI´NIN SON ÇARESİ, ALTI BOŞ İDDİALAR

Ünlü Amerikan uzmanlarının, Sovyetler Birliği´nin dağılmasıyla ABD´nin ihtiyaç duyduğu düşmanın da yok olduğu yönündeki ifadelerini hatırlatan Hasan, bu yüzden ABD ve Avrupa ülkelerinin ulusal güvenliği için tehlikeli olan ‘terör tehdidinin´ yaratıldığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Şimdi Batı ülkeleri, kimyasal silah iddialarını kullanıyor ama bu iddiaların altı boş. Eğer bu konuyu BM Güvenlik Konseyi´nin gündemine getirme kararı alınırsa, ardından alınacak karar Rusya ve Çin tarafından veto edilecek. Çünkü Batı ülkelerinin, savaş sahasındaki durumu değiştirmek için tehditler ve gerilimi tırmandırma çabaları dışında hiçbir şeyi kalmadı. Daha önce (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin, Rus ordusunun her türlü saldırıları püskürme, ülkesini ve müttefiklerini koruma yeteneğine sahip olduğunu söyledi'.



Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Yükleniyor