Bilimsel Olarak 5 Adımda Alışkanlık Edinme Yöntemleri

Bilimsel Olarak 5 Adımda Alışkanlık Edinme Yöntemleri

Yalnızca hedeflerinizin ne olduğunu değil, bunları ne zaman, nerede ve nasıl gerçekleştireceğinizi de yazmak önemlidir.

 

1. Belirli bir hedef belirleyin

Alışkanlığa dönüştürmeyi umduğunuz hedefi tanımlama şekliniz önemlidir. Araştırmalar, 'düzenli meditasyon yapmak' gibi hedeflerin çok soyut olduğunu gösteriyor . Tam olarak neyi ne sıklıkta yapmayı amaçladığınız konusunda daha spesifik olmanız size fayda sağlayacaktır.
'Düzenli meditasyon yapacağım' demeyin. 'Her gün 15 dakika meditasyon yapacağım' deyin.
Bir ısırık büyüklüğünde bir hedefe sahip olmak, başlamayı daha az göz korkutucu hale getirir ve ilerlemenizi görmeyi kolaylaştırır.

 

2. Ayrıntılı, ipucu tabanlı bir plan oluşturun

Artık belirli bir hedef belirlediğinize göre, sizi neyin takip edeceğini düşünmenin zamanı geldi. Bilim adamları, sadece ne yapacağınıza değil, ne zaman yapacağınıza, nerede yapacağınıza ve nasıl elde edeceğinize karar verirseniz, hedefinize doğru daha fazla ilerleme kaydedeceğinizi kanıtladılar . orada.
'Haftada beş gün 30 dakika İspanyolca çalışacağım' gibi bir plan sorun değil. Ancak 'Son toplantımdan sonra her iş günü ofisimde İspanyolca çalışarak 30 dakika geçireceğim' gibi ayrıntılı, ipucuna dayalı bir planın alışkanlık haline gelmesi çok daha olasıdır.
 
Bu tür bir plan yapmak, takip etmeyi unutacağınız şansı azaltır çünkü planınızın ne zaman ve nerede olduğu, hafızanızı canlandıran eylem ipuçları olarak hizmet edecektir. Daha da iyisi: Dijital bir hatırlatıcı almak için planınızı takviminize ekleyin. Yerleşik, aşırı özel bir plan, sizi engelleri önceden tahmin etmeye ve etrafında manevra yapmaya zorlar ve ertelemeyi daha günahkar hissettirir.
 

3. Tekrarlamayı eğlenceli hale getirin

Yeni bir alışkanlık oluşturmaya başladığımızda, çoğumuz irade gücümüzü abartır ve nihai hedefimize ulaşmanın en verimli yolu için bir yol belirleriz. Düzenli egzersiz yaparak formda kalmayı umduğunuzu varsayalım - muhtemelen bir koşu bandında egzersiz yapmak gibi hızlı sonuçlar üretebilecek bir egzersiz arayacaksınız. Ancak araştırmalar, bunun yerine hedef peşinde koşmayı eğlenceli hale getirmenin yollarını bulmaya odaklanırsanız daha uzun süre dayanacağınızı ve nihayetinde daha fazlasını başaracağınızı göstermiştir .
Egzersiz söz konusu olduğunda, bu bir arkadaşınızla Zumba derslerine gitmek veya kaya tırmanışını öğrenmek anlamına gelebilir. Daha fazla meyve ve sebze yemeye çalışıyorsanız, bu, birden fazla porsiyon meyve ve sebzeyi tek bir lezzetli içecekte birleştirebilen lezzetli smoothie´ler için çörek kahvaltılarını değiştirmek anlamına gelebilir. Zevk aldığınız bir şeye bağlı kalma olasılığınız çok daha yüksek olduğundan ve tekrarlama , alışkanlık oluşumunun anahtarı olduğundan, deneyimi olumlu kılmak çok önemlidir , ancak çoğu zaman gözden kaçar.
 
Hedef peşinde koşmayı eğlenceli hale getirmenin mükemmel bir yolu, benim 'günaha donatma' dediğim şeyi denemektir. Sadece hedefinize doğru çalışırken can attığınız bir hoşgörünün tadını çıkarmanıza izin verin. Örneğin, spor salonundayken en sevdiğiniz programı aşırı derecede izlemenize veya sağlıklı yemekler pişirirken sevdiğiniz bir podcast´in keyfini çıkarmanıza izin verin. Kendi araştırmam , cezbedici bir araya getirmenin izlemeyi iyileştirdiğini gösteriyor hedef arayışını acıya değil, zevk kaynağına dönüştürür.

 

4. Esnekliği teşvik edin

Otomatik pilota bir davranış koyduğumuzda, çoğumuz oldukça tutarlı rutinlere gireriz, egzersiz yapma , ders çalışma veya ilaçlarımızı günün aynı saatinde ve aynı yerde alma eğiliminde oluruz Ancak, popüler düşüncenin aksine, alışkanlık oluşturmanın başlangıç ​​aşamasındaysanız, araştırmam, rutininize kasıtlı olarak bir miktar değişkenlik katmanın önemli olduğunu öne sürüyor .
Yine de ilk en iyi plana sahip olmak isteyeceksiniz - belki bir dikkat alışkanlığını başlatmaya çalışıyorsanız sabah 8´de bir meditasyon seansı. Ancak işi halletmenin başka yollarını da denemelisiniz. Bir öğlen seansında ve belki de 17:00 meditasyonunda karıştırmaya çalışın.
Başarılı alışkanlık oluşturma bir davranışı sık sık tekrar etmeye dayanır ve rutininiz çok kırılgan hale gelirse, daha az sıklıkla takip edersiniz. Esnek bir alışkanlık, ilk en iyi planlarınızda bir İngiliz anahtarı atıldığında bile ihtiyacınız olanı yapabileceğiniz anlamına gelir - örneğin, çocukları okula bırakma yolunda bir trafik sıkışıklığı sabah meditasyonunuzun önüne geçer.
 
Esnek olmanın yararlı olduğu kanıtlanmış bir yolu, kendinize 'acil durum yedekleri' vermektir. Acil durum rezervleri, 10 dakikalık meditasyon, düzenli koşu veya İspanyolca pratiğine gerçekten katlanamayacağınız günler için sınırlı sayıda hapisten çıkma kartlarıdır.
Araştırmaya göre , kendiniz için zor bir hedef belirlemek - örneğin her gün meditasyon yapmak - kolay bir hedef belirlemekten daha motive edici. Ancak yol boyunca birden fazla alt hedefi kaçırmak cesaret kırıcı olabilir Her hafta birkaç acil durum yedeği, cesaretiniz kırılmadan ve hedefinizden tamamen vazgeçmeden gerçek bir acil durumun ortaya çıktığı bir günü kaçırma esnekliği sağlar.
 

5. Doğru sosyal desteği bulun

Bu adım açıktır ancak bazen gözden kaçmaktadır. Sosyal destek arayın. Sosyal destek sadece ponpon kızlara ve sizi sorumlu tutacak insanlara sahip olmakla ilgili değildir - her ikisi de değer katabilir , bu yüzden arkadaşlarınıza ve ailenize hedeflerinizi anlatmanızı öneririm.
 
Kanıtlara göre , etrafımızdaki insanların davranışlarından güçlü bir şekilde etkileniyoruz Düzenli olarak koşmaya başlamak ister misiniz? Henüz koşu alışkanlığı olmayan birkaç arkadaşınızdan sizinle forma girmelerini istemektense, yerleşik bir koşu kulübüne katılmak muhtemelen daha iyidir. Koşu kulübündeki insanlar zaten istediğiniz alışkanlıkları edindiler. Onlardan neyin işe yaradığını öğrenebilir ve gevşediğinizde kendinizi sersem gibi hissettirecek arkadaşlar edinebilirsiniz.
İyi alışkanlıklar bulaşıcıdır , bu yüzden öğrenme eğrisinde sizden biraz ileride olan insanlarla takılarak bazılarını yakalamaya çalışın. Çok fazla çıldırmamak önemlidir - sadece 5K´ya kadar çalışmayı umarken maratoncularla antrenman yapmaya çalışırsanız, bunun cesaret kırıcı olabileceğini gördüm .
Ancak genel olarak, kendim ve diğerleri gösterileri yaptığı araştırmada; kaynaşmak için insanları bulma ve taklit zaten fark bir dünya yapabilir başarmak istediğiniz başarılı olanlar. Ek bir bonus olarak, hedeflerinizi sevdiğiniz insanlarla birlikte takip ettiğinizde, bu daha eğlenceli hale getirir!


Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Yükleniyor