Türkiye sermaye piyasalarında çok yüksek dalgalanmaların yaşandığı geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı da yüzde 44.23´e inerek tarihi en düşük seviyeye geriledi.
Türkiye sermaye piyasalarının dalga boyu yüksek bir görünüm izlediği geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı da geriledi.
Borsa İstanbul´da yabancı yatırımcı oranı yüzde 44.23´e inerek tarihi en düşük seviyeye geriledi. Yabancılar Merkez Bankası başkanı değişikliği sonrası geçen hafta borsada sert satışlar gerçekleştirmişlerdi. Geçen yıl ocak ayında yabancıların borsadaki payı yüzde 65,79 seviyesindeydi.
Dünya´nın aktardığına göre, 19 Mart kapanışta yabancı yatırımcıların borsadaki payı ise yüzde 45.08 idi. Geçen hafta pazartesi günü 45.18 olurken, 23 Mart´ta yüzde 45.49 ile haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Ardından oran sürekli gerileyerek cuma günü yüzde 44.23´e indi. Yani 3 işlem gününde 1.26 puanlık düşüş yaşandı.
Murat ÜLKER
DünyaTTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.
TürkiyeASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.
DünyaDünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…