Çelik: Son günler PYD´nin büyük bir yalanını ortaya çıkarmıştır

Çelik: Son günler PYD´nin büyük bir yalanını ortaya çıkarmıştır

AB Bakanı Ömer Çelik, Cerablus operasyonu hakkında 'Bu operasyon PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı yalanını da ortaya çıkarmıştır' dedi. Çelik, Almanya´nın Avrupa´dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth´la ortak basın toplantısınd

 

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye´nin Cerablus bölgesinde sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak, 'Bu operasyon PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı yalanını da ortaya çıkarmıştır. Türkiye, DAEŞ´e karşı mücadele ederken bir tek PYD´nin sesi yükseliyor. Bu bir taktik yaklaşımıdır, bu kadar rahatsız olması bir şeyi daha ortaya çıkarıyor. Tamamen Suriye´nin toprakları içinde oluşum oluşturmak için taktiksel bi yaklaşım içindedirler' diye konuştu.

´VİZE SERBESTİSİ İÇİN NET BİR TARİH YOKSA ANLAŞMA OLMAZ´

Bakan Çelik, Almanya´nın Avrupa´dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile ortak basın açıklaması yaptı.Çelik, 'Vize serbestisi için net tarih yoksa anlaşma olmaz. Daha önce yaşadık, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle geri kabul anlaşması gibi uygulamaları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz' açıklaması yaptı.

Çelik, 'Almanya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kınayan Türkiye´ye destek veren güçlü mesajlar verdi. Dost ve müttefik ülkeye teşekkür ediyoruz. Maalesef darbe girişimi gerçekleştikten sonra AB liderleri Türkiye´de yeterli bir dayanışma göstermediler' dedi.

´ALMANYA´NIN İNCİRLİK´TEKİ MEVCUDİYETİ DEVAM EDECEKTİR´

Roth, açıklamasında 'Almanya, 15 Temmuz girişimini şiddetle kınamıştır. Hiçbir zaman değişimler silah gücüyle olma. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için üzüntülerimizi dile getiriyoruz' dedi. ´Almanya İncirlik´ten çekilecek mi´ sorusuna yanıt veren Roth, 'Almanya´nın İncirlik´teki mevcudiyeti devam edecektir. Orada bulunan askerleri ziyaret etmek için görüşmeler devam ediyor' diye konuştu.

´FETÖ´NÜN HERHANGİ BİR LİDERLERİNİN HİÇ BİR DOST ÜLKEDE BARINMAMASI GEREKİR´

Çelik, 'FETÖ terör örgütünün herhangi bir kurumunun ya da liderlerinin Avrupa Birliği´ndeki hiç bir dost ülkede barınmaması gerekir. AB´deki dostlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz' dedi. Çelik´in açıklamalarının tamamı ise şöyle:

'Tabii ki Türkiye kendi değerlerine sahip çıkacak güce ve kapasiteye sahiptir. Bu ziyaretlerin sembolik bir anlamı olabilirdi, dünyanın krizden geçtiği dönemde Türkiye kendi demokrasisine bu kadar sahip çıkmışken tüm bölgeye güçlü mesajlar verilmesi söz konusu olabilirdi. Özellikle Ortadoğu´nun krizden geçtiği dönemde böyle mesajlar kıymetli olurdu. Bu darbe girişimiyle görülmüştür ki Türkiye birinci sınıf demokrasiye sahiptir. Türk halkı, tankların, F-16´lara karşı direnmiştir.

´YABANCI BASINDA ERDOĞAN HAKKINDA KARA PROPAGANDA YAPILIYOR´

Yabancı basında, biz onlara haber diyemiyoruz, kara propaganda Cumhurbaşkanımız hakkında 'diktatör' gibi ifadeler kullanılıyor. Dünyada insanlar diktatörlere karşı tankların arkasında dururken Türk halkı tanklara direnmiştir. Şehitlerimiz tanklara karşı, savaş uçaklarına karşı demokrasimizin arkasında durmuştur.

TBMM bombalanmıştır ancak milletvekilleri kendi parlamentolarına sahi çıkmıştır. Cumhurbaşkanı ölümü göze alarak tüm tehditlere rağmen İstanbul´a gelmiştir. Başbakanımız yine gerekli emirler vererek mücadeleyi yürütmüştür. Türk halkı, Türkiye´nin darbe tarihini temize çekmiştir. Biz tabii AB´deki pek çok siyasetçinin Türkiye´ye karşı olumsuz yaklaştığını biliyoruz.

´GÖÇ KRİZİ KARŞISINDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAMIZ GEREKTİĞİ AÇIKTIR´

Özellikle karşı karşıya olduğumuz göç krizi karşısında iş birliği yapmamız gerektiği açıktır. Suriye´de ciddi bir politika konulamamasının neticesinde ciddi bir kriz ortaya çıkmıştır. Türkiye insanlık yapmıştır ancak AB ülkeleri 200-300 kişiyi bünyelerinde barındırmak için referanduma gitmektedir. Sayın mERKEL´in de isabetle açıkladığı gibi Türkiye-Almanya iş birliği, tarihin en büyük krizinin aşılmasında büyük rol oynamıştır. Daha önce yaşadık, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle geri kabul anlaşması gibi uygulamaları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz. Üstüne bir de Türkiye eleştiriye tabi tutulmuştur. Almanya ile çok önemli ilişkilerimiz var, bu ilişkilerin ivme kazanması her bakımdan önemli olacaktır. BREXIT sonrası AB´nin nasıl şekilleneceğinin tartışıldığı döneme girmiş bulunuyoruz. Mevkidaşıma, bu kritik zamanda yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.

´DAİŞ DENEN ÖRGÜT, İNSAN HAKLARINI TEHDİT ETMEKTEDİR´

Türkiye DAİŞ´e karşı ciddi bir mücadele içindedir. DAİŞ denen örgüt, insan hayatını, insan haklarını tehdit etmektedir, bu örgütün bertaraf edilmesi Türkiye´nin öncelikleri arasındadır. AB ülkelerinden bu mücadeleye destek gelmiştir. Bu, hiç kimsenin iç işlerine müdahale değildir, sınırımızın dışından bizim tarafımıza bomba düşmektedir, vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Türkiye egemen bir devlettir, bunu koruyabilecek güce sahip bir devlettir. Ayrıca son günler PYD´nin büyük bir yalanını da ortaya çıkarmıştır. Nedir o yalan? PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı şeklinde bir yalan. Türkiye, DAEŞ´e karşı mücadele ederken bir tek PYD´nin sesi yükseliyor. Bu bir taktik yaklaşımıdır, bu kadar rahatsız olması bir şeyi daha ortaya çıkarıyor. Tamamen Suriye´nin toprakları içinde oluşum oluşturmak için taktiksel bi yaklaşım içindedirler. Terörle mücadele edeceğiz, AB´den en büyük isteğimiz, DAEŞ´le PKK´nın aynı olduğunu kabul etmelidir. Nasıl DAEŞ çadır açamıyorsa, dergi çıkaramıyorsa PKK´ya da ayrıcalık verilmemesi gerekiyor. Dostuk ve müttefiklik gereği bu hassasiyeti göstermelerini diliyorum.'




Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Yükleniyor