CIA Direktörü William Burns, teşkilatın Çin´den algılanan tehditlere karşı koymak için bir ´misyon merkezi´ kurduğunu duyurdu.
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, teşkilatın Pekin´den gelen ´tehditlere´ karşı bir misyon merkezi kurduğunu bildirdi.
CIA tarafından yayınlanan bildiride, merkezin ´Çin Halk Cumhuriyeti´nin teşkil ettiği ve teşkilatın tüm görev alanlarını kesen küresel zorlukla mücadele için kurulduğu´ belirtildi.
Daha önce basında, CIA´in başta Rusya, Çin, İran ve Pakistan olmak üzere yurt dışındaki onlarca muhbirinin son yıllarda yakalandığı, öldürüldüğü ya da ikili oynadığı iddiası yer almıştı.
New York Times (NYT) gazetesinde yer alan haberde, çok sayıda muhbirin yakalanmasında yabancı istihbaratların biyometrik ölçümler dahil birçok yenilikçi teknolojiyi kullandığı belirtilen bilgi notunun bölgedeki CIA ajanlarını bilgilendirme amacıyla gönderildiği öne sürülmüştü.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam