Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütahya´daki AK Parti olağan il kongresinde konuştu. Konuşmasında 'Afrin operasyonu sahada fiilen başladı. Bunu Münbiç takip edecek' diyen Erdoğan ABD´ye sert sözlerle yüklenerek ' terör örgütlerine g

 

Erdoğan´ın salondaki konuşmasından başlıklar şöyle:

  • Bugün şehit vereceğiz tehdidiyle başımıza geleceklere razı geleceğimizi düşünenler varsa onların yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Ülkemizi dışarıdan kuşatma heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bu coğrafya 1000 yıldır vatanımızdır. Kadim geçmişimiz bize her türlü ihaneti öğretti.

´BU GİRİŞİMLERİMİZ TÜRKİYE´Yİ HEDEF ALMIYOR DİYE ÜSTE ÇIKIYORLAR´

  • Suriye´de kendilerince bir oyun kurgulayanlar, terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü organizasyonun adı terör örgütüdür. Yok Suriye Demokratik Güçleri´ymiş, yok sınır ordusuymuş, yok sınır muhafızlarıymış, yok iç güvenlik oluşumuymuş, siz kimi kandırıyorsunuz ya. Bu örgütün adı PKK´dır, bu örgütün adı PYD´dir, bu örgütün adı YPG´dir.
  • Amerika´nın da Avrupa Birliği´nin de terör örgütleri listesinde olan PKK var ya, Suriye´de iş tuttukları örgüt işte onun ta kendisidir. 
     
    Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve tüm dünyayı kandırmak için adeta kırk takla atıyorlar. Bunu yaparken de sürekli kendileriyle tenakuza düşüyorlar. Biri diyor ki ‘Ordu kuracağız´, öteki ‘Bizim asla böyle bir amacımız yok´, bir başkası da ‘Sınır muhafızları oluşturacağız´ diye bir laf ediyor. Daha bunun mürekkebi kurumadan iç güvenlik oluşumu diye bir şey çıkıyor ortaya. Bunların birbirlerinden haberi yok ya da birinin söylediği yalanı öteki duymadığı için her biri başka telden çalıyor.
  • Üstelik bu girişimlerimiz Türkiye´yi hedef almıyor diye bir de üste çıkıyorlar. Ne olursa olsun bizim için önemli değil. Biz sahada ne oluyor ona bakıyoruz. Geldik ve geliyoruz.

´AFRİN´İ MÜNBİÇ TAKİP EDECEK´

  • Afrin operasyonu sahada fiilen başladı. Bunu Münbiç takip edecek. 
     
    Ardından da kademe kademe Irak sınırına kadar bu terör pisliğini temizleyeceğiz.
  • Madem Münbiç´te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz.
  • Burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim, Suriye´nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz.
  • Suriye´de kimler işgalcidir, bunu size açıklayayım mı? Suriye halkını çoluk çocuk demeden katleden herkes işgalcidir. 1 milyona yakın Suriyeliyi katledenlerden daha büyük işgalci olur mu?

´TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENMENİN NE KADAR YANLIŞ OLDUĞUNU ÖĞRENECEKLER´

  • Galiba onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ´cüler ve bu ihanet şebekesinin karaktersiz, omurgasız, her türlü kullanıma elverişli elemanları geliyor. Yine bunların aklına galiba bölgede çalışılacak ortak deyince de sadece parayı verenin tepe tepe kullanabildiği bir kiralık katiller ordusundan ibaret olan PKK´lılar geliyor. Ama merak etmeyin, terör örgütlerine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Bu bölgede Türkiye´den başka çalışılabilecek müttefik bulamayacaklarını öğrenecekler.

´ŞİMDİ DE TERÖR KORİDORUNU DEVREYE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR´

  • Artık karşılarında 3-5 askerle darbe yapabilecekleri, 3-5 gazete manşetiyle hükümeti düşürebilecekleri bir Türkiye yok.
     
     Gezi döneminde çapulculardan iş çıkmadı. PKK´yı harekete geçirip çukur eylemleriyle milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Suriye´de, Irak´ta farklı senaryolar devreye sokuldu. Şimdi de terör koridorunu devreye sokmaya çalışıyorlar. Bunun da üstesinden geleceğiz.
  • Ey Fetö, ne kadar kaçacaksın? Bu Amerika sana ne kadar bakacak? Bir yere kadar bakacak bakacak, ondan sonra da kirli mendil olarak kapıya atacak. ´Ben seninle mi uğraşacağım ya´ diyecek. O günler yakın. Bunları göreceğiz.

Erdoğan´ın salona geçmeden önce dışarıdaki kalabalığa yönelik konuşmasından satır başları ise şöyle: 

  • Bu yolculuğumuzda hep şunu söyledik. Bir olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Partimizi 16 yıl önce kurduğumuzda neredeydik şimdi neredeyiz.
  • Artık Türkiye dünyadaki en büyük ülkeler sıralamasında 17. sırada. Avrupa´da 6. sırada. Hedefimiz 2023´te ilk 10´a girmek.
  • 2017´nin 3. çeyreğinde Türkiye dünyada büyüme sıralamasında yüzde 11 ile 1 numara oldu. İnşallah bu hızla devam edeceğiz. Bu Rabia´ye sahip çıktığımız sürece bizi kimse yıkamayacak. Rabiamız da ne vardı? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 

´SENİN KİLON BUNU KALDIRMAZ´ 

  • Rabiamızı anlamayanlar var. Bak (CHP Genel Başkanı Kemal) Kılıçdaroğlu anlıyor mu? Anlamaz.
     
     Onun millet diye, onun bayrak diye, onun vatan diye, onun devlet diye bir derdi yok. O PKK´lı teröristlerle el ele, kol kola varsın yürüyüş yapsın. O bu ülkede darbe yapıldığı gece afedersiniz kaçarak Bakırköy Belediyesine sığınan birisi. Biz milletimizle beraber Atatürk Havalimanı´nda F16´lar üzerimizden geçerken, helikopterler üzerimizde sorti yaparken biz orada halkımızla, milletimizle el ele, omuz omuza darbeye karşı ne yapacağımızı ilgili arkadaşlarımızla beraber onun planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan ne olduğunu, ne bittiğini izliyordu. Ondan sonra da utanmadan, sıkılmadan ´İlk önce tankların karşısına ben çıkarım´ diyor. Geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul´a getirdiğin il başkanıyla belli oluyor nerede olduğun. Her şey ortada.


Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Yükleniyor