Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan ABD´ye çağrı: Hatanızdan dönün

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan ABD´ye çağrı: Hatanızdan dönün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak´ta AK Parti ile kongresinde konuştu. ABD Başkanı Trump´ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerikan yönetimini bir an önce Genel Kurul´da oluşan dayanışma tablosunu doğru okuyarak hata

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu´nda kabul edilmesine ilişkin, 'Mesele nedir? Mesele, istediğiniz kadar zengin olun, istediğiniz kadar dolarlarınız olsun, istediğiniz kadar atom bombalarınız olsun, hepsi bir kenara, samimi niyet samimi, önemli olan bu' dedi.

AK Parti Şırnak 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Şırnak Kapalı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, 16 yıl önce çıktıkları bu yolda Aşık Veysel´in 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' sözleriyle yürüdüklerini söyledi.

Erdoğan´ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • BM´de bir oylama yapıldı. Neyle ilgili, Kudüs ile ilgili. Bizler bu oylamadan bir hafta önce İstanbul´da İslam dünyasını topladık ve yaptığımız çalışmayla hamdolsun ABD, yanına sadece İsrail´i aldı. Bunun dışında işte 15 bin, 20 bin, 25 bin nüfusu olan 7 tane ülke ve 128 ülke bizimle birlikte hareket etti. Öbür tarafta da malum 9 ülke. Mesele nedir? Mesele, istediğiniz kadar zengin olun, istediğiniz kadar dolarlarınız olsun, istediğiniz kadar atom bombalarınız olsun. Hepsi bir kenara, samimi niyet samimi, önemli olan bu. Kudüs Müslümanların ilk kıblesiydi ve kardeşlerim, ne oldu karar, 128 bir tarafa, 9 bir tarafa.
  • Amerikan yönetimini bir an önce Genel Kurul´da oluşan dayanışma tablosunu doğru okuyarak hatasından dönmeye çağırıyorum. Yanlışta ısrar ederek gerilimi daha fazla tırmandırmanın kimseye faydasının olmadığı, atılan her adımla bir kez daha ortaya çıkıyor.

´ABD VE İSRAİL´İN PROVOKATİF TUTUMU, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ MUTLU EDİYOR´

  • Amerikan ve İsrail yönetiminin provokatif tutumları, yalnızca bölgedeki fanatiklerle terör örgütlerini mutlu ediyor. Bu tür şımarık tavırlardan sadece ve sadece, kan, gözyaşı, çatışmalardan beslenen kesimler memnuniyet duyuyor.
  • Türkiye olarak ilk kıblemiz Kudüs´ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs´ün tarihi statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz.

´FİLİSTİNLİLERİN KANINI DÖKMEK İÇİN FIRSAT KOLLAYANLAR UTANMADAN ŞAHSIMLA İLGİLİ DENSİZ BEYANLARDA BULUNUYOR´

  • İşgal devleti İsrail fırsattan istifade ile uyguladığı devlet terörünün dozunu artırarak down sendromlu çocuklara, Muhammed´e, kadınlara, 15 yaşındaki Cüneydi´ye, tekerlekli sandalyedeki engellilere saldırmaya, suç çetelesini zenginleştirmeye başladı. Filistinli kardeşlerimizin kanını dökmek için adeta fırsat kollayanlar, bir de kalkıp utanmadan, sıkılmadan şahsım ve ülkemizle ilgili densiz beyanlarda bulunuyorlar.

´DOLARLAR, TEHDİTLER BİR İŞE YARAMADI´

  • (Kudüs tasarısının BM´de kabul edilmesi) İsrail ve Amerikan yönetiminin oylama öncesi tehditleri hamdolsun hiçbir işe yaramadı. Dolarlar, tehditler bir işe yaramadı. Ekonomik, askeri ve medya gücüyle korku imparatorluğu kuracaklarını düşünenler tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadılar. Amerika ve İsrail bir kez daha nobran tavırlarından, hukuksuz adımlarından dolayı maşeri vicdanda mahkum edildi.
  • Terör örgütlerinden, vesayet odaklarından, darbe heveslilerinden, bütün bunlardan gelen gizli açık yüzlerce tehdide rağmen hakkı söylemekten, halkımızın gösterdiği istikamette yürümekten asla çekinmedik. Ne bölücü örgüte ne FETÖ´cülere ne de bunların yularını elinde tutan güç odaklarına boyun eğmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda istiklalimiz için, ezanımız için, bayrağımız, vatanımız için, tüm mazlum ve mağdurların hakkı için mücadele etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.
  • Tarih boyunca olduğu gibi Kıptilerin de Ortodoksların da Katoliklerin de Kudüs üzerindeki hak ve hukukunu gerekirse biz savunacağız. Silm şehri, barış şehri, peygamberler şehri Kudüs´ü kan gölüne çevirmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. İnşallah bu mücadeleyi mümkün olan en geniş zeminde yürütecek ve Allah´ın izniyle zafere taşıyacağız.

´BATI´DA NE VARSA DOĞU´DA, GÜNEYDOĞU´DA O OLACAK´

  • Aynen Şırnak´ta yaptığımız gibi, aynen Hakkari´de yaptığımız gibi, aynen ülkemizin tamamında yaptığımız gibi… 15 yıl önce Türkiye neydi, bugün ne? Nereden nereye geldik. Var mıydı Şırnak´ın üniversitesi? Yok. Hastaneler var mıydı? Havalimanı var mıydı? Yollar, duble yollar, bölünmüş yollar var mıydı? Elhamdülillah şimdi bunların hepsi de var mı? Ne dedik biz, ´Batı´da ne varsa Doğu´da, Güneydoğu´da da o olacak. Fakat yeterli mi? Değil. Daha çok olması lazım. Peki niye olmadı? Terör, terör, terör… Şimdi bu terör belasından sıyrılıyor muyuz? Ciddi mesafeler aldık mı? Çukurlara, o çukurları açanları gömdük mü? İnlerine girdik mi? Yeniden Şırnak şekilleniyor mu? Yeniden binalarımız yapılıyor mu? Cizre öyle mi? Hakkari öyle mi? Yüksekova öyle mi? Bütün bölge hamdolsun şimdi bir başka oluyor. Diyarbakır aynı şekilde bir başka oluyor. Her taraf. Niye? İstiyoruz ki Doğu, Güneydoğu her yönüyle inşallah Batı´da ne varsa aynen buralarda da olacak.
  • Benim sizden bir ricam var. O da şu, Türk´üyle, Kürt´üyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, Gürcü´süyle, Abaza´sıyla, Boşnak´ıyla, Arnavut´uyla velhasıl 80 milyon tek millet olacağız. Bu işin aslı nereye dayanır? Milleti İbrahim. Buraya dayanır. Tek millet olacağız. Bölmek, parçalamak, ayrımcılık yok. Ben sizleri Yaradan´dan ötürü seviyorum, o kadar. Paranız, pulunuz, makamınız, şu bu değil. Kardeşlerim gideceğimiz yer neresi? İki metreküp mezar. Bu mezara bizi gömerken hoca efendi ´Cumhurbaşkanı niyetine´ diyecek mi? Demeyecek. ´Trilyoner niyetine´ diyecek mi? Demeyecek. ´Başbakan niyetine´ diyecek mi? Demeyecek. Ne diyecek hoca efendi? ´Er kişi niyetine´ diyecek, gömecekler. Bir daha gelen olur mu, olmaz mı Allah kerim. Öyleyse aslolan ne? Bu dünyada hoş bir sada bırakmak. İşte bunun için çalışacağız. Gayretimiz bunun için.

´DOKUNULMAZLIĞI TERÖRİSTLERE KALKAN OLMAK İÇİN KULLANANLARLA YÜRÜYECEK YOLUMUZ YOKTUR´

  • Milletvekili dokunulmazlığını teröristlere kalkan olmak için kullanan, belediye araçlarını teröristlere tahsis eden bir anlayışın bu ülkeye verebileceği hiçbir şey bulunmadığı açıktır. Devletten gelen parayı Kandil´e gönderenlerle bizim yürüyecek yolumuz yoktur.

´BİZİM DEVLETİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, PARALEL DEVLETMİŞ ŞU DEVLETMİŞ, HEPSİ İÇERDE´

  • Bizim devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, yok bu devletmiş… Bak hepsi içerde. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka kimse bize herhangi bir devlet dayatma yoluna gitmesin. Bütün bunlarla beraber bizim özellikli bir çalışmamız lazım. Bütün bu olanlara karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mesele bu. Bunu başaracağız. Şu söyleyeyim: Taşıma suyla değirmen döndürmeyin, işimize bakalım. Bizim derdimiz daha modern bir Şırnak nasıl olur, daha modern bir Hakkari nasıl olur, bizim derdimiz bu. Biz buna bakıyoruz. Ben Şırnak´ın bataklıklar içinde olduğu günleri de bilirim. Ben yeni gelmiyorum Şırnak´a. 20 yıl önce de ben Şırnak´a geldim. Cizre´yi de bilirim, burayı da bilirim. Şerafettin Elçi Havalimanı´nı buraya boşuna yapmadık. Niye yaptık? Benim Şırnaklı kardeşim bir gün, iki gün yollarda sürünmesin, insan gibi yaşasın. Onun için bizim sizi sevdiğimizi unutmayın, ne yapıyorsak Allah için, bu vatan için yapacağız ve bu yolda sizlerle beraber yürüyeceğiz.


Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

Yükleniyor