Davutoğlu: Gazeteler, aydınlar hain planın parçası olarak hareket ediyor

Davutoğlu: Gazeteler, aydınlar hain planın parçası olarak hareket ediyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarından hemen sonra gazeteci ve ‘sözde aydınlar´ın seferber olduğunu söyleyerek, 'Bazen onları aklayarak, bazen tek laf etmeden hükümeti suçlayarak kendilerine verilen rolleri icra ediyorlar' ifad

 

'Terör örgütleri de, sözde aydınlar ve bazı gazeteler aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. Sözde akademisyenler bizleri suçlayan ama terör örgütüne tek laf etmeyen bildiri yayımladılar' diyen Davutoğlu, 'Kim terörün yanındaysa, kim karşısındaysa net tavrını ortaya koysun' şeklinde bir çağrı yaptı.

Başbakan Davutoğlu´nun konuşmasının satır başları şöyle:

TBMM çatısı altında bu milletin istikbaline bir kere daha AK Parti grubu adına söz veriyorum. Millet de tasalanmasın. Milletin ideallerini savunun AK Parti var ve daima olacak.

Biz 7 düvele karşı istikbalimizi savunmuştuk. Bu sabah Brüksel´de meydana gelen saldırıyı lanetliyoruz. Belçika halkına taziyelerimi sunuyorum. Geçen hafta Brüksel´deydik. Her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum.

‘ÖRGÜTLER BİZE KARŞI TOPLANIYOR´

Zor bir dönemden geçiyoruz. Birçok terör grubu ülkemizi hedef almış bulunuyor. Adları farklı olsa da aynı talimatla hareket ediyor. Karşıymış gibi görünün örgütler bize karşı toplanıyor.

Peş peşe gelen bu saldırılar nasıl çalıştıklarını gösteriyor. Bazen PKK´nın imdadına DEAŞ yetişiyor, sürekli olarak da paralel örgüt yetişiyor. Terör dolayısıyla sivil, asker bütün vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Onlar Çanakkale şehitleriyle birlikte anılacaklar, bu şehitlerimizin ruhu 21. yüzyıl şehitleri olacak yaşayacak.

´ARTIK BU MASKELER İNMİŞTİR´

Terör örgütleri saldırdıktan hemen sonra gazeteci, sözde aydınlar seferber oluyorlar, bazen onları aklayarak, bazen tek laf etmeden hükümeti suçlayarak kendilerine verilen rolleri icra ediyorlar.
Terör örgütleri de, sözde aydınlar ve bazı gazeteler aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. Sözde akademisyenler bizleri suçlayan ama terör örgütüne tek laf etmeyen bildiri yayımladılar. Artık bu maskeler inmiştir. Kim terörün yanındaysa, kim karşısındaysa net tavrını ortaya koysun.

´AYAKTA OLACAĞIZ´

Yıkılmadık, ayaktayız, yıkılmayacağız. Korkmadık, korkmayacağız. Yılmadık yılmayacağız. Allah milletimizi, devletimiz kadim eylesin. Allah devletimize zeval vermesin. Hangi köşelerden saldırırlarsa saldırsınlar dimdik ayakta olacağız. Sizler bu milletin iradesini sarsamayacaksınız. Sözde barış havarilerine soruyorum. Onlarca insan katledildi, şehitlerimiz var neredesiniz neredesiniz ey akademisyenler?

Neden PKK´ya karşı bir cümle eleştiri yapamıyorsunuz? Bir kez daha herkesin sınavda olduğunu, bugünlerde aldığı tavırla tarihe geçeceğini söylüyorum. Maalesef Türkiye´de bu olaylar sırasında ülkeyi karamsarlığa sürükleyen bazı yayın organları var. Bazı gazeteler teröre tek cümle etmez, yer yer överler. Terör örgütleriyle birlikte çalışanları dünyanın hiçbir yerinde görmezseniz.

Medya ve basının aldığı tavır da önemlidir. Türkiye düşmanı medya kuruluşları da var. Ben eylemimi yapayım, bu medya beni aklar diye canice saldırmaya devam ediyorlar. Belçika´da medyada saldırı sonrası bir hassasiyet ortaya çıkar ama Türkiye´de hükümet suçlanır.

´BİZİ MİLLETİN DUASI KORUR´

Teröre sahip çıkan partilerimiz var. Terörist cenazesine gidenler var. HDP´yi size ve milletime açıklamama gerek yok. Asıl şaşırtan CHP´nin durumu… Kılıçdaroğlu´nun ezber bir tutumu var. Net bir tutum görmüş değiliz kendisinden. Tek bir cümle ciddi söz demeden AK Parti´yi eleştiriyor. CHP ana muhalefet olmasına rağmen değişik bir topluluğa bürünüyor. Paralel yapının elebaşısı Amerika´da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor, sonra masum olduğunu iddia ediyor, bizlere beddua ediyor. Yeni bir beddua kaseti çıkmış görmüşsünüzdür. Bizi milletin duası korur.

‘BELÇİKA´DA ANA MUHALEFET ÇIKIP ELEŞTİRİR Mİ, ELEŞTİRMEZ´

‘Türkiye yönetilemiyor´ diyor Sayın Kılıçdaroğlu, sürekli bizi eleştiriyor ama Türkiye´yi kimin yöneteceğini siz değil halkımız karar verir ve kararını verdi. Şimdi Belçika´da ana muhalefet çıkıp hükümeti eleştirir mi eleştirmez, terör örgütüne destek verir mi, vermez.

Halk bir bize baktı, bir CHP´ye baktı ve kararını verdi. Terör saldırıyla birlikte acılarımız henüz tazeyken, saldırılar sonrası bizi bizzat arayarak görüşmek isteyen Sayın Bahçeli´ye buradan teşekkür ediyorum. Bakanlar Kurulu´nu yarıda kestim, görüştük, ´sadece ve sadece destek için geldik, Bakanlar Kurulu etkilenmesin, desteğimiz yanınızda´ dedi.

Umarım Sayın Kılıçdaroğlu bundan ders alır, beklediğimiz ana muhalefet tavrı işte budur. Lütfen teröre karşı net tavrınızı ortaya koyun ve sesinizi çıkarın. Kılıçdaroğlu sen önce partini yönet de sonra bizi eleştirirsin.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor