Davutoğlu: YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil

Davutoğlu: YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD´nin Suriye Kürtlerinin temsilcisi olmadığını iddia ederek, 'PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya´nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye´ye

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünya Suriye´de yaşananları görmese, ses çıkarmadan bir kenara çekilerek izlese bile Türkiye´nin bir kenardan yaşananları sessizce izleyemeyeceğini söyledi.

´TÜRKİYE´Yİ TEHDİT EDECEK BİR HALE DÖNÜŞTÜ´

Suriye´deki gelişmelerin hem büyük bir insanlık trajedisine hem de Türkiye´nin ulusal güvenliğini doğrudan tehdit edecek bir hale dönüştüğünü söyleyen Davutoğlu, Rusya´nın IŞİD ile mücadele kılıfı altında IŞİD dışında kalan bütün muhalif gruplara müdahale ettiğini öne sürdü. Davutoğlu, muhaliflerden kimi kastettiğini ise, belirtmedi.

´RUSYA AKILLI BOMBA KULLANMIYOR´ İDDİASI

Davutoğlu, Rus uçaklarının akıllı bomba kullanmadığını, uçakların bombalarla yüklendikten sonra ellerindeki bütün bombayı tükettiklerini, nereye bomba attıklarını hesap etmediklerini öne sürerek, sadece dün küçük bir kasaba olan Azez´e Rus uçaklarının 200 sorti yaptığını kaydetti. Rusya´nın Suriye´nin daveti üzerine gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonları hakkında bir yenisini daha ekleyen Davutoğlu, 'Niye atıyorlar biliyor musunuz? Çünkü ellerinde envanterdeki süresi dolmuş bombaları tüketmeye çalışıyorlar. Bu kadar alçakça plan içindeler. Mühimmat konusunda en önemli problemlerden biri, süresi geçmekte olan mühimmatın tüketilmesi' dedi. Davutoğlu, Rusya´nın bomba envanterine ilişkin bilgileri nasıl öğrendiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

´RUSYA ULUSLARARASI TOPLUMDAN MEŞRUİYET SAĞLADI´

Rusya´nın Suriye´deki operasyonlarının uluslararası meşruiyetinin bulunduğunun altını çizen Davutoğlu, 'Rusya ve Esad, PYD´yi kullanarak Suriye´nin kuzeyinde etnik yapıyı değiştirmek ve Halep´i devlet yanlısı yanlısı unsurların hakim olduğu bir demografiye kavuşturmak üzere binlerce insanı yerinden yurdundan koparıyor. DAEŞ ile mücadele bahanesiyle uluslararası toplumdan meşruiyet sağlayan Rusya ve PYD, DAEŞ´e tek bir saldırı gerçekleştirmeden sadece ve sadece Esad rejimine muhalif gruplara saldırarak Esad rejimini güçlendirme hedefi güdüyorlar' iddialarını yineledi.
Başbakan Davutoğlu, PYD´nin, Rusya´nın hava desteğiyle Minak Havaalanını ele geçirdikten sonra Türkiye sınırına çok yakın noktadaki Azez´e saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, 'Bu çerçevede Türkiye´ye dönük yeni bir mülteci akınına mahal vermemek, mültecilerin güvenli şekilde bulundukları yerde kalmalarını temin etmek üzere cumartesi gününden itibaren Esad rejimi ve onun uşağı, onun piyonu, Rusya´nın piyonu olan PYD´ye yönelik hedeflere, angajman kuralları çerçevesinde mukabelede bulunuyoruz, mukabelede bulunmaya devam edeceğiz' dedi.

´PYD RUSYA´NIN LEJYONERİ´

PYD´nin Suriye Kürtlerinin temsilcisi olmadığını iddia eden Davutoğlu, 'PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya´nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye´ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye´nin temsilcisi değil, Rusya´nın lejyoner, paralı askerleridir.'

DAVUTOĞLU´NDAN BAYKAL´A DESTEK

Dün akşam CNN Türk´te konuşan eski CHP Deniz Baykal, 'Azez-Halep hattını açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum' demişti. Davutoğlu´ndan Deniz Baykal´a destek geldi: 'Sayın Baykal, Türkiye´nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı.'

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor