Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ile Suriye´de işbirliğimizi sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ile Suriye´de işbirliğimizi sürdüreceğiz

Referandum çalışmaları kapsamında Antalya´da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile sorunların karşılıklı saygı, sevgi ve güvene dayalı bir şekilde aşıldığını söyledi.

 

Referandum çalışmalarını Antalya´da sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konyaaltı ilçesinde bulunan restoranlarda önce Antalya Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği (ADGİAD) ve ardından Konyaaltı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KONGED) üyeleriyle bir araya geldi.

Buralarda konuşan Çavuşoğlu, Antalya´nın bir turizm merkezi olduğunu ve kentin turizmde bundan sonra daha da iyi olacağını ifade etti. Çavuşoğlu, Rusya ile sorunların karşılıklı saygı, sevgi ve güvene dayalı bir şekilde aşıldığını, Rus dostları bu yıl Antalya´ya beklediklerini söyledi.

´SURİYE´DE HEDEFİMİZ, RUSYA İLE BAŞLATIĞIMIZ SÜREÇLERİN HEBA OLMAMASI´

Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğinin önemini son dönemde tüm dünyanın gördüğünü anlatan Çavuşoğlu, 'Suriye´de, Halep´te insanların kurtarılması, Halep´teki ateşkesin tüm Suriye´ye yayılması, insani yardımların ulaştırılması, siyasi sürece geçilmesi, Türkiye ile Rusya arasındaki güvene dayalı iş birliğinin bir sonucudur. Seven de sevmeyen de bu gerçeği görüyor. Hedefimiz bundan sonra ateşkes ihlallerinin tamamen önlenmesi ve başlattığımız süreçlerin heba olmamasıdır, bu konudaki iş birliğimizi sürdüreceğiz' değerlendirmesini yaptı. 

Çavuşoğlu, Suriye´deki soruna duyarsız kalınırsa, başka ülkelerin gizli ajandalarına kurban gideceğini ve Suriye´ye barış gelmeyeceğini, huzur gelmeyeceğini, bundan Türkiye´nin de huzursuz olacağını vurguladı.

´ÜLKENİN KADERİ TEK BAŞINA ŞAHISLARA BAĞLANMAMALI´

Anayasa değişikliği konusunda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye´de istikrarın öneminin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir kez daha anlaşıldığını dile getirdi. Sistemin güçlü olması gerektiğini, ülkenin kaderinin tek başına şahıslara veya siyasi partilere bağlanmaması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, 'Sistem güçlü olacak, patron halk olacak, halkın yetki verdiği kişiler çalışacak ve Türkiye hedeflerine ulaşacak' dedi. Ülkenin kurumsallaştırılması için yetki kavgalarının sonlandırılması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, koalisyonlarla ülkenin bir yere varamadığını belirtti. 

´AVRUPA´DAKİ BAZI ÜLKELER TÜRK MİLLETİNE AKIL VERMEYE ÇALIŞIYOR´

'Şimdi Türkiye Cumhuriyeti´ni, vatanı, milleti, bayrağı bizden daha çok sevenler türemeye başladı' diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa´daki bazı ülkelerin kendi sorununu bırakıp, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi dünyayı tehlikeli yola götüren akımları bir kenara bırakıp, Türk milletine akıl vermeye çalıştığını söyledi. 

´RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN SANA MI SORACAĞIM?´

Bazı Avrupa ülkelerinin referandumda taraf tuttuğuna, Türkiye´nin bağımsız hareket etmesini istemediğine işaret eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bakıyorum, düşünüyorum, ´Acaba bu ülkeyi bunlar benden daha mı çok seviyor?´ Sonra bakıyorum Türk karşıtı, bakıyorum İslam karşıtı, bakıyorum Türkiye´nin gelişmesini istemiyor, bakıyorum Türkiye´nin bağımsız hareket etmesini istemiyor. Türkiye´nin dış politikasında kendisine bağlı olmasını istiyor. Rusya ile sorunlu olduğumuz dönemde bize ´Rusya ile aranızı düzeltseniz iyi olur´ diyorlardı. Şimdi düzelttik onu da sorguluyor ´Niye aran iyi?´ Sana mı soracağım kardeşim? Yani Rusya ile ya da başka bir ülkeyle ilişkilerimi iyileştirmek için sana mı soracağım? Ben bir tek sana niye bağlı kalacağım? Bağlı kaldığımda AB sürecinde tavrınız, iki yüzlülüğünüz, çifte standardınız ortada. Sana nasıl güveneceğim? Sana güvenmemem için çok sebep var, 100 tane sayarım. Sadece kendi yaşadıklarımı saysam kitap olur şu 15 senede.

Bize eşit bir ortak gibi davranmayı öğrenmeleri lazım. Bir seçimde sen benim iç işlerime niye karışıyorsun? Almanya´da seçim var, ben diyor muyum Türklere ´O partiye ver, bu partiye verme´ diye. Olmaz, kendisi her ülkenin iç işlerine karışacak, kendisiyle ilgili bir eleştiri yapınca hoplayacak, zıplayacak. O da olmaz. O yüzden Avrupalıların şöyle bir kendisine gelmesi lazım. Rusya´nın, Türkiye´nin, onun, bunun patronu olmadıklarını anlamaları lazım. Bunları açık açık yüzlerine söylüyoruz. Konferanslarda, toplantılarda, ikili görüşmelerde söylüyoruz. İnşallah anlayacaklar.' 

´HAYIR DİYEN HERKES HAİN DEĞİL AMA BÜTÜN HAİNLER ´HAYIR´ İÇİN ÇALIŞIYOR´

'Ne kadar Türkiye karşıtı varsa hepsi hayır cephesinde birleşmişler' diyen Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin, PKK, FETÖ, YPG gibi terör örgütlerinin hepsinin 'hayır' çıkması için gece-gündüz çalıştığını söyledi.

´Hayır´ diyen herkesin hain olmadığını ancak bütün hainlerin ´hayır´ için çalıştığını vurgulayan Çavuşoğlu, bunun örnekleriyle ortada olan bir vaka, bir tespit olduğunu kaydetti. 

Doğru bir şey yaptıklarına inandıklarını ifade eden Çavuşoğlu, yeni sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye´nin bir sigortası olacağını, çünkü her zaman Erdoğan kadar güçlü bir liderin Türkiye´ye gelemeyeceğini dile getirdi. Çavuşoğlu, 'Halkın tecellisi her yönde olabilir, o yüzden sistemi sağlamlaştıralım' dedi.



Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Yükleniyor