Donald Trump´ın evine FBI baskını: Şoke eden fotoğraflar!

Donald Trump´ın evine FBI baskını: Şoke eden fotoğraflar!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu´nun (FBI), Florida eyaletinde Mar-a-Lago bölgesindeki evine baskın düzenlediğini açıkladı. CNN International´ın iddiasına göre Trump, baskın sırasında New York´taydı. B

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu´nun (FBI), Florida eyaletinde Mar-a-Lago bölgesindeki evine baskın düzenlediğini açıkladı. CNN International´ın iddiasına göre Trump, baskın sırasında New York´taydı. Baskınla birlikte Donald Trump taraftarları hemen konutunun önünde toplandı ve eski başkana destek verdi. Baskından saatler önce yayınlanan fotoğraflar ise Donald Trump´ın başkanlık evraklarını yok ettiği iddialarını yine gündeme getirdi...

ABD eski başkanı Donald Trump, Florida´daki evine FBI tarafından baskın yapıldığını ve ajanların şu an evde arama yaptıklarını açıkladı. Dünyayı şoke eden bu haber, hali hazırda başta ABD basını olmak üzere hemen tüm kanallar ve haber sitelerinde canlı aktarımlarla sunuluyor.

/resimler/2022-8/9/0920472012685.jpg

Birçok Trump taraftarı ise baskını protesto ederek eski başkanlarına destek veriyor. Mar-a-Lago´daki konutun çevresinde çok sayıda kişi şimdiden toplanmış durumda.

FBI´ın, Trump´ın Mar-a-Lago´daki evini aramak için arama izni çıkarttığı öğrenildi.

TRUMP: HABERSİZ BASKIN

/resimler/2022-8/9/0921212957157.jpg

Eski ABD başkanı, Florida, Palm Beach´teki tatil yerindeki olayı ´habersiz bir baskın´ olarak nitelendirdi, ancak evinde neyin arandığını ya da evden neyin alındığını belirtmedi.

Trump, FBI ajanlarının pazartesi günü akşam saatlerinde Mar-a-Lago mülküne baskın düzenlediğini ve kasasına girdiğini iddia ederek, mülkünün “şu anda kuşatma altında, baskın ve işgal altında” olduğunu da sözlerine ekledi.

/resimler/2022-8/9/0921486162332.jpg

ABD kulislerinden yayılan iddialara göre, FBI, Trump´ın başkanlığının ardından Beyaz Saray´ın gizli belgelerini yasadışı bir şekilde Mar-a-Lago´ya götürmesiyle ilgili bir soruşturmayla ilgili olduğu anlaşılan bir arama emri çıkardı. New York Times, soruşturmaya aşina olan isimsiz iki kaynağa atıfta bulunarak, aramanın Trump´ın Beyaz Saray´dan Florida mülküne getirdiği gizli belgelerin kutularıyla ilgili olduğu ortaya çıktı.

'İŞ BİRLİĞİ YAPMAMA RAĞMEN GELDİLER'

Trump, “İlgili devlet kurumlarıyla çalıştıktan ve iş birliği yaptıktan sonra evime yapılan bu habersiz baskın gerekli ve uygun değildi... Hatta kasama bile girdiler!” sözlerini kullandı.

WATERGATE İLE KARŞILAŞTIRDI

/resimler/2022-8/9/0922220608151.jpg

Trump baskın sırasında malikanede değildi ve New York bölgesindeydi. Trump, FBI baskınını “Watergate” ile karşılaştırdı ve “Umutsuzca 2024´te cumhurbaşkanlığına aday olmamı istemiyor… yaklaşan ara seçimlerde Cumhuriyetçileri ve Muhafazakarları durdurmak için her şeyi yapacak” dediği “Radikal Sol Demokratlar”ı suçladı. Konuya yakın bir kaynak, nisan ayında yaptığı açıklamada, ABD adalet bakanlığının Trump´ın Florida mülküne ait kayıtları kaldırmasıyla ilgili erken aşamada bir soruşturma başlattığını söyledi.

Soruşturma, ABD ulusal arşiv ve kayıt idaresinin şubat ayında Kongre´ye, Trump´ın Florida´daki evinden, bazıları gizli materyaller içeren yaklaşık 15 kutu Beyaz Saray belgesi bulduğunu bildirmesinin ardından geldi. Trump başlangıçta yetkililer tarafından talep edilen 15 kutu malzemeyi iade etmeyi aylarca erteledi, ancak bunu ancak onları geri almak için harekete geçme tehdidi olduğunda yaptı.

ABD merkezli haber sitesi Axios, FBI baskınından saatler önce çok konuşulan ancak bugüne kadar kanıtlanamamış ‘tuvalet´ fotoğraflarını yayınladı. Donald Trump´ın başkanlığı boyunca kim belgeleri yırtıp, Beyaz Saray´daki tuvaletlere attığı ve sifonu çektiği iddiası ortaya atılmıştı. Bu çok konuşulacak iddialar ABD´li, Pulitzer ödüllü gazeteci Maggie Haberman´ın, yakında çıkacak kitabında yer alıyordu. Maggie Haberman, uzun yıllar New York Times için çalışmış başarılı bir gazeteci ve Trump´la ilgili yolsuzlukları soruşturmasıyla tanınıyor.

TRUMP YALANLADI

Trump hakkındaki yakında çıkacak kitap, Beyaz Saray konutu personelinin periyodik olarak tuvaleti tıkayan kâğıt tomarları bulduğunu ve Oval Ofis belgelerini yok ettiği söylenen eski başkanın sifonu çektiğine dair kanıtlar sunuyor. Fotoğrafları yakın zamanda elde eden Haberman, ´Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America´ adlı kitabının 4 Ekim´de yayınlanmasından önce şoke edici fotoğrafları Axios sitesiyle paylaştı.

ADALET BAKANLIĞI VE FBI SUSKUN KALDI

/resimler/2022-8/9/0922556081066.jpg

ABD adalet bakanlığı ve FBI, baskın hakkında yorum yapmayı reddetti. Bu tür bir baskın tarihte daha önce yaşanmamış ve hiçbir ABD başkanı böyle bir soruşturma geçirmemişti. Trump´ın Florida, Palm Beach´teki mülkü Mar-a-Lago, Trump´ın ´Kışlık Beyaz Saray´ konutu olarak adlandırılıyordu.

NELER YAŞANDI?

FBI´ın bir hakime, Trump´ın Beyaz Saray belgelerini almasıyla ilgili yeni olası bir federal yasa ihlali yapıldığını gösterdiği ve arama iznini böyle çıkardığı tahmin ediliyor. FBI, Mar-a-Lago´yu aramak için izin aldı, çünkü konuyla aşina olan bir kaynağa göre West Palm Beach´teki federal bir sulh hukuk mahkemesi hakimine, Trump´ın resmi Beyaz Saray kayıtlarını yasadışı bir şekilde elinde tuttuğuna dair olası bir sebep ortaya koyabildiler. Beyaz Saray´dan çıkarılması yasak belgelerin adresi Trump´ın Florida´daki ikametgahıydı... Bu durumda olası neden, kayıtların Mar-a-Lago´da tutulmasıydı. İsminin açıklanmaması koşuluyla Guardian´a konuşan üst düzey eski FBI yetkililerine göre, tesiste hükümet kayıtlarının bulunması potansiyel suç.

/resimler/2022-8/9/0923267173485.jpg

Bu yılın başlarında Ulusal Arşivlere iade edilen 15 kutunun, Kim Jong-un´dan gelen ´aşk mektupları´, hatıralar, hediyeler ve dünya liderlerinden gelen diğer mektuplar ve yazışmalar da dahil olmak üzere başkanlık kayıtları içerdiği bildirildi. Washington Post, o sırada eski başkanın danışmanlarının herhangi bir kötü niyeti reddettiğini ve kutuların hatıralar, hediyeler, dünya liderlerinden gelen mektuplar ve diğer yazışmaları içerdiğini bildirmişti. Post´un bildirdiğine göre, öğeler arasında Trump´ın bir zamanlar ´aşk mektupları´ olarak nitelendirdiği Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yazışmaların yanı sıra halefi Barack Obama tarafından bırakılan bir mektup da yer aldı.

 

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor