Dünya tek ses: Artık yeter!

Dünya tek ses: Artık yeter!

Dünyanın dört yanından soykırımcı İsrail ve destekçilerine lanet yağıyor.

Dünyanın dört yanından soykırımcı İsrail ve destekçilerine lanet yağıyor. “Yaşasın Filistin, katil İsrail” sloganları atan protestocular Beyaz Saray önüne Gazze’de ölen masumları temsilen kefenlenmiş oyuncak bebekler bıraktı

Terör devleti İsrail, 7 günlük ateşkesin ardından geçtiğimiz Cuma günü Gazze'de soykırıma yeniden başladı. ABD ve Avrupa ülkelerinin desteğini alan İsrail katliamlarına, dünyanın dört bir yanından tepkiler sürüyor. Hükümetleri vahşete ortak olsa da ABD, Fransa, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya gibi birçok ülkenin vatandaşları zulme kayıtsız kalmadıklarını göstermek için sokağa döküldü. "Yaşasın Filistin, ''Katil İsrail" sloganları atılan protestolar sürerken Beyaz Saray önüne Gazze'de ölen bebekleri temsilen kefenlenmiş oyuncak bebekler bırakıldı. Protestolara katılan bir Alman ise artık haberleri açmaya cesaret edemediklerini söyledi. Dubai'deki BM İklim Zirvesi'nde de protestocular gözyaşları içinde İsrail'in bebekleri katletmesinin artık durdurulmasını istedi.

BEYAZ SARAY'A KEFENLİ BEBEK

ABD'nin Los Angeles ve New York kentleriyle başkent Washington'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yeniden başlattığı saldırıların durdurulması talebiyle protesto düzenledi. Saatler süren eylem boyunca "Artık yeter", "Özgür Filistin" sloganları atıldı. Times Meydanı'na kadar yürüyen göstericiler, İsrail ve ABD hükümetlerinin Gazze politikalarını eleştiren ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdı. Gösteride, ''Kayıtsız kalmayacağız" ifadelerine yer verildi. Başkent Washington'da Filistin destekçileri, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar anısına kefenlenmiş oyuncak bebekleri Beyaz Saray'ın önüne bıraktı. Protesto sırasında ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimini saldırılardan sorumlu tutan sloganlar atıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin'e destek için soğuk havaya rağmen sokaklara inen binlerce kişi, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve bölgede barışın tesis edilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda "Bu bir soykırım, savaş değil", "Gazze'nin çocukları Filistin'in çocukları, insanlık öldürülüyor" ve "Yaşasın Filistin" sloganları eşliğinde başlayan gösteri, Bastille Meydanı'nda son buldu. Fransız doktor ve hemşireler de önlükleriyle gösteriye katıldı. Önceki gün de İspanya'nın Madrid, Barcelona, Bilbao ve dieğer bir çok kenti ile İskoçya'da ülke çapında büyük Filistin yanlısı gösteriler yapılmış, "Nehir'den denize Filistin özgür olacak' ve "Filistin kazanacak!" sloganları atılmış ve pankartları açılmıştı.

HABERLERİ AÇAMIYORUM

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Saldırıların barbarca olduğunu belirten ismini vermek istemeyen bir Alman gösterici, "Artık haberleri açmaya cesaret edemiyorsunuz çünkü her seferinde yeni kayıp rakamları var ve saldırıların derhal durması ve uluslararası baskının artırılması gerektiğine inanıyorum. Almanya`nın İsrail`e silah ihracatı on kat arttı ve bu durmalı. Alman hükümetinin tutumunun tamamen çifte standartlı ve ikiyüzlü olduğunu düşünüyorum" dedi. Saldırıların her geçen gün kalbini daha da parçaladığını söyleyen Karen isimli genç, "Filistin ile hiçbir bağlantım olmamasına rağmen her gece uyanık kalıp ağlıyorum. Orada bir soykırım var ve Almanya ya da Alman hükümeti bunun soykırım olmadığını söylese bile BM bile bunun soykırım olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da çok sayıda kişi Filistin'e destek için sokağa indi. Yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen başkentin önemli noktalarından Mariahilfer Strasse'de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'de soykırım dursun", "Hemen ateşkes" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıdı.

SİNA'YA SÜRGÜN PLANI

"Gazze'de kalıcı ateşkes" çağrısında bulunmak amacıyla İngiltere'nin birçok şehrinde protesto, gösteri, imza kampanyası ve yürüyüşlerden oluşan çok sayıda etkinlik yapıldı. Bu kapsamda "Savaşı Durdurun Koalisyonu" öncülüğünde, Londra'da Gazze konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Ana muhalefetteki İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn, "Benim gözlemim, ikinci bir Nekbe'nin yaşandığı, Gazze nüfusunun tamamının Sina Çölü'ne itildiği ve Refah Sınır Kapısı'nın diğer tarafında yeni bir Gazze'nin yaratılmaya çalışıldığıdır" ifadelerini kullandı. İşçi Partisi Milletvekili Apsana Begum ise "Tarih sessiz kalanları, görmezden gelenleri ve savaş suçlarına yeşil ışık yakanları yargılayacaktır" dedi.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor