Erdoğan: ABD bir tercih yapacak, ya Türkiye ya da darbeci FETÖ

Erdoğan: ABD bir tercih yapacak, ya Türkiye ya da darbeci FETÖ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 26 gündür devam eden demokrasi nöbetlerinin sonuncusunda Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti. Er ya da geç ABD´nin Fethullah Gü

 

15 Temmuz´un kurtuluş günü olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Darbecilere karşı bilfiil direnişin gerçekleştirildiği yerlerden biri olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nden 79 milyon vatandaşımı selamlıyorum. Ankara ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden biriydi. 15 Temmuz Türkiye´nin tamamiyle birlikte, Ankara´nın da kurtuluş günüdür. Milletimiz 15 Temmuz´da kendisini esarete, zillete, acıya, zulme, kaosa mahkum etmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakmıştır' diye konuştu. 

´İHANET NÖBETİNİ FETÖ BIRAKIYOR, PKK DEVRALIYOR´

Konuşmasında bugün Diyarbakır ve Mardin´de yaşanan saldırılara da değinen Erdoğan, 'Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız. Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak´ta yine şehitlerimiz var. Mardin´de, Diyarbakır´da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor' diye konuştu. 

´BİRER İKİŞER GEBERECEKLER´

ABD´nin Gülen konusunda bir tercih yapacağını belirten Erdoğan, 'Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahutta demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah ´Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda´ diyecek, yola devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. 

´KIRSALDAN ŞEHRE İNECEKLERMİŞ, GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR´

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 'Haksızlıklarıyla, hukuksuzluklarıyla, iftiralarıyla, riyakarlıklarıyla yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline kan da bulaştı. Hem de milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder, her eksiği hoş görür ama ihanet karşısında müsamahasızdır. Fethullahçı Terör Örgütü ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin darbe girişimi görüntüsü altında sergiledikleri terör, Türkiye´nin işgali provasından başka bir şey değildir. Biliyoruz ki kendi milletine silah çeken, kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker. Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin. Hesaba girenler bunun bedelini ödeyecekler. Şimdi Kandil´den birileri kendine göre açıklamalar yapıyor. Kırsaldan şehre ineceklermiş, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu böyle bilin.' 

´DEMOKRASİ NÖBETLERİNE ARA VERİYORUZ´

'Demokrasi nöbetlerindeki coşkusu ve vakarıyla ülkesine ve milletine olan bağlılığını cümle aleme ilan eden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum' diyen Erdoğan, 'Allah, ülkemizi ve milletimizi ilelebet korusun diyorum. Ve şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız' diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM: FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK

Cumhurbaşkanı´ndan önce konuşan Başbakan Binali Yıldırım da 'Bugün son demokrasi nöbetinizi tutuyorsunuz' derken darbe girişimi için '15 Temmuz gecesi çok temiz bir imtihandan geçtik. Halkımız işgale geçit vermedi. Hain kalkışmaya cevabı sizler verdiniz' ifadelerini kullandı.

'15 Temmuz sonrası sonrası sağladığımız siyasal mutabakatı bozmayacağız' diyen Yıldırım şunları söyledi: 'Bu aziz millet Türkiye´yi, Türkiye´nin geleceğini, ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. İstiklal mücadelesini yöneten gazi Meclis´imize hainlerin girmesine izin vermedi. Cumhurbaşkanımızı, cumhurun liderini, hükümetini asla yalnız bırakmadı. Külliye´nin işgaline geçit vermedi. Sizler demokrasi kahramanısınız. Sizler 2. İstiklal Harbi´nin kahramanlarısınız. Sizler, vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın teminatısınız. Şehitler verdik, gazilerimiz var. O gece bütün dünyaya millet nasıl olunurmuş. Milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış herkese gösterdiniz. FETÖ gelecek, hesap verecek.'



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor