Erdoğan: Hristiyan dünyasının da Kudüs´e sahip çıkması lazım, burada onların da hakkı var

Erdoğan: Hristiyan dünyasının da Kudüs´e sahip çıkması lazım, burada onların da hakkı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump´ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı tek taraflı ´Ortadoğu barış planı´nı ´ilhak´ olarak tanımladı. Erdoğan, 'Hristiyan dünyasının da Kud

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump´ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı tek taraflı ´Ortadoğu barış planı´nı ´ilhak´ olarak tanımladı. Erdoğan, 'Hristiyan dünyasının da Kudüs´e sahip çıkması lazım. Kudüs´te Hristiyanların da hakkı var' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda konuştu.

Sözlerinin başında Elazığ´da meydana gelen ve Malatya´yı da büyük ölçüde etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depreme değinen Erdoğan, 'Hastanelerimizde 48 kişinin tedavisi sürüyor, hayati tehlikesi olan yok. Deprem bölgesinde yaklaşık 25 bin çadır kuruldu. Türkiye tarihinin en hızlı ve etkili afet müdahelesini bu depremde yürüttük' dedi.

Geçmişte yaşanan Erzincan, Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli, Van ve Bingöl depremlerini hatırlatan Erdoğan, 'Deprem için toplanan paralar nereye gitti?' diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na tepki gösterdi:

'Bizim tarihimizde Erzincan depremi vardır, meşhurdur. Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli bu depremler vardır, malumdur. CHP Genel Başkanı tarih cahili bilmez. Ben cezaevinden yeni çıkmıştım, deprem olunca hemen o bölgelere gittim. Biz dertliyiz. Ya bunun haberi yok. Sorun Van depreminden haberi var mı? Yoktur. 20 katrilyona yakın para, eski parayla... ´Deprem için topladığınız paraları nereye harcadınız?´ diye utanmadan soruyor. Yerine gittiği gibi, biz milli bütçeden harcamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık. Van´da Edremit diye bir ilçe var, sorun bilmez. Orayı adeta biz denize nazır bir ilçe olarak inşa ettik. Bingöl depreminin hemen ardından deprem bölgesindeydik. Orada da süratle bugünkü Bingöl´ü inşa ettik. Bunun bundan haberi yok. Utanmadan nereye harcadığımızı soruyor. Git yerinde gör neler yaptığımızı.'

´Depremlerden sonra harcanan para, toplanan vergilerin 5 katı kadar´

Erdoğan, Elazığ ve Malatya´daki arama kurtarma çalışmalarının 67. saatte tamamlandığını belirterek 'Bu yoğun bir çalışmanın sonucunda elde edilmiş neticedir. Enkazlar da süratle kaldırılıyor. Bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Toplam 6 bin 400 yeni konutu süratle yaparak vatandaşlara teslim edeceğiz' açıklamasında bulundu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

'Ülkemizi depreme hazırlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 arasındaki toplamı 66 milyar lira. 2019 fiyatlarıyla 147 milyar lira. Harcanan kaynak ise bu rakamın yaklaşık 5 katı. Vatandaşlarımızın deprem konusunda çok daha bilinçli hareket ettiklerini memnuniyetle görüyoruz. Elazığ ve Malatya´da kırsal kesimde tek katlı binaları yapacağız. Yanına ahırı varsa ahırını da yapacağız. Çevre Şehircilik Bakanımız zemin etüdleri başta olmak üzere kırsal kesimi öncelikle halledelim diyoruz. Arkasından da merkezdeki binaların yapımına başlayacağız.'

´Kudüs, İsrail´in kanlı pençelerine terk edilemez´

Erdoğan, konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump´ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı tek taraflı ´Ortadoğu barış planı´nı da eleştirdi.

İsrail´in Filistin topraklarında korsan bir şekilde ´kurdurulduğunu´, bu ülkenin haksız ve hukuksuz şekilde bugünkü sınırlarına ulaştığını ifade eden Erdoğan, 'İsrail´in de gözü doymuyor. Son olarak ABD´nin desteğiyle işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen bir planı devreye almaya çalışıyor. Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor' görüşünü dile getirdi.

Bir kez daha 'Görünürde iki devletli çözümü kabul eden ama esaste Filistin´i yok eden bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz' açıklamasında bulunan Erdoğan, ´Hristiyan dünyası´na da çağrı yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

'Mescid-i Aksa´nın mahremiyetini koruyamazsak, yarın kem gözlerin Kabe´ye çevrilmesini engelleyemeyiz. Bunun için Kudüs kırmızı çizgimizdir. Başta Suudi Arabistan, sesin çıkmıyor sesin, ne zaman çıkacak? Ya Abu Dabi yönetimi? Bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun. Başlarında kipa olanlar da alkış tutuyor, onlar da alkış tutuyor.

Kudüs, İsrail´in kanlı pençelerine terk edilemez. Basın açıklaması yapılıyor, Türk medyası içeri alınmıyor. Niye almadınız, hadi bunu da açıklayın. Bunların basın özgürlüğü anlayışı bu. İstedikleri kadar plan yapsınlar Allah´ın yardımı ve vicdanlı insanların desteğiyle Kudüs davası hep ayakta kalacaktır. Hristiyan dünyasının buraya sahip çıkması lazım. Trump Hristiyan değil mi? Hristiyan dünyası eli bağlı kalmayacaktır. Sokaklarda masumları infaz eden bir terör devleti bizim gözümüzde hiçbir zaman muteber olamaz.'

´İdlib´de durum normale dönmezse harekete geçeriz´

Erdoğan, devamla Suriye´de yaşanan çatışmalı ortam hakkında açıklamalarda bulundu. 'Esed rejimi İdlib´deki saldırıları artırmıştır. Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık, bu plan adım adım ihlal edilmektedir. Suriye´deki her gelişme Türkiye için kendi sınırları içindekiler kadar önemlidir' diyen Erdoğan, Türkiye´de halen 3.6 milyon Suriyelinin bulunduğunu söyledi ve ekledi:

'Ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur. Suriye´nin durumuna seyirci kalmayacağız. Adana mutabakatının gereği olarak oradayız. Teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bu bazen YPG, PYD, DEAŞ olur hatta bazen FETÖ olur. Nereye kaçarsa kovalayacağız. İdlib´deki durumun süratle normale dönmemesi durumunda harekete geçeriz. Bir kez daha ilan ediyorum. Bölücü terör örgütünün Suriye´nin herhangi bir yerinde fitne çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse teröristlerin bulunduğu her yere giderek bu oyunu bozacağız. Siyasi süreç hızla ve adil şekilde hayata geçirilmeli. Askeri güç kullanmak dahil ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz.'

´Libya´da meydanı darbecilere bırakmayız´

Son olarak Libya´da devam eden yönetim krizine değinen Erdoğan, 'Darbeci general Hafter´in yanında yer alan Arap ülkeleri utanmadan Türkiye´yi eleştiriyor. Türkiye Libya´da meşruiyet sınırları dışında hiçbir adım atmamıştır. Türkiye meydanı Libya´da da darbecilere bırakmayacaktır' ifadesini kullandı.

 



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

Yükleniyor