Erdoğan: Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar geri kabulü yapmayız

Erdoğan: Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar geri kabulü yapmayız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vize muafiyeti konusunda Avrupa´nın sözünü tutmadığını ifade ederek, 'Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar geri kabulü yapmayız' dedi. Halep´e insani yardım ulaştırmak için bir koridor açmak istediklerin

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman RTL kanalına Rusya ziyareti, 15 Temmuz´daki darbe girişimi, AB´nin tutumu, vize muafiyeti ve Alman yargısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Avrupa´nın verilen sözler noktasında taahhütlerini tutmadığı eleştirisinde bulunarak, ´´Vize muafiyeti ve geri kabul çok önemli, süreç işliyor. Maalesef bu bağlamda Avrupa verdiği sözü yerine getirmedi. Eş zamanlı olarak biz de adım atmak istiyoruz. Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar biz geri kabulü yapmayız' diye konuştu. 

Avrupa´ya, darbe teşebbüsüyle Türk demokrasisine yapılan saldırıya karşı Türkiye´ye yeterince destek vermediği eleştirisini de yönelten Erdoğan, ´´15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsü oldu. 18 Temmuz´da ise Almanya Başbakanı Merkel aradı. ´Yaşananların bizi endişeye sevk etmeyecek şekilde olması´ mealinde bir ifadede bulundu. Tabii bunlar bizi üzüyor. İntikam hırsıyla bir şey yapmıyoruz´´ dedi.

´EN AZINDAN BİRER TEMSİLCİ GÖNDEREBİLİRLERDİ´

Darbe girişimine karşı Avrupa´nın yanlarında olmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, Paris´te teröre karşı bir araya gelen Avrupalılardan, aynı şeyi Türkiye için beklediklerini, Avrupa ülkelerinin en azından birer temsilci gönderebilmeleri gerektiğini ancak bunun yapılmadığını vurguladı. 

Darbe girişimi nedeniyle 240 vatandaşın hayatını kaybettiğine, 2 binin üzerinde vatandaşın da yaralandığına dikkati çeken Erdoğan, 'Türk demokrasisine yapılan bu saldırının ardından sadece Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, bir Avrupa bakanı ve Katar Dışişleri Bakanı geldi. Bunun böyle olmasından üzülüyoruz´´ ifadesini kullandı.

´ALMAN YARGISINA SAYGI DUYMUYORUM´

'İdam cezasının tekrar gelip gelmeyeceği' sorusuna Erdoğan, ´´Yenikapı´da geçen pazar günü mitinge yaklaşık 5 milyon insan katıldı ve hepsi ´idam, idam, idam isteriz´ dedi. Parlamentodan çıkarsa ben onay makamıyım, bana gelir, ben de onaylarım´´ yanıtını verdi. 

Erdoğan, bir başka soru üzerine de, Türk halkının kendisine her seçimde diğerine göre daha fazla oy verdiğine işaret ederek, ´´Yüzde 52 oy alan birisi olarak nasıl oluyor da ben kutuplaştırıcı oluyorum´´ değerlendirmesinde bulundu.

Almanya´nın Köln kentinde iki hafta önce gerçekleştirilen Darbe Karşıtı Miting´e telekonferansla bağlanmasına Almanya Anayasa Mahkemesi´nin izin vermemesini de eleştiren Erdoğan, ´´Ben Alman yargısına bu noktada saygı duymuyorum' dedi.

´HALEP ZOR BİR DÖNEMDE, RUSYA´NIN DESTEĞİYLE ÇÖZECEĞİZ´

Rusya ile askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ve turizm alanlarında farklı bir heyecanla yeni döneme başladıklarını kaydeden Erdoğan, gelecek yıl bir kez Rusya´da, bir defa da Türkiye´de olmak üzere karşılıklı görüşmelerde bulunulacağını ifade etti.

Türkiye´nin NATO ile herhangi bir sıkıntısının olmadığına dikkati çeken Erdoğan, 'NATO, kendi üyesini yalnız bırakmamalı. Suriye sınırında çok ciddi sorunlar, travmatik sorunlar yaşıyoruz. Suriye tarafından atılan bombalar neticesinde insanlarımız ölüyor. Bugün değilse ne zaman NATO yanımızda olacak? Halep zor bir dönemde. İnsani ihtiyaçlarını gidermek için ne yapabiliriz; soru bu' diye konuştu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde Halep konusunu da ele aldıklarını aktaran Erdoğan, bölge halkını korumanın önemine işaret ederek, 'İnsani yardım gönderilmesi için koridorlar olacak. Rusya´nın desteğiyle bu sorunu çözmüş olacağımıza inanıyorum' dedi.

´ŞİİR OKUDUM DİYE İÇERİ ALINACAĞIM ZAMAN KAPILARINI ÇALDIM, BENİMLE İLGİLENMEDİLER´

Uluslararası Af Örgütü´nün Türkiye´de işkence yapıldığı iddialarına da değinen Erdoğan, 'Uluslararası Af Örgütü, sosyal medyadaki bazı haberlere itibar ediyor. Acaba buraya gelip TBMM´yi gezdi mi? Adalet ve İçişleri bakanlarını dinledi mi? Onları dinlemeden, onların yaptıkları hiçbir açıklamanın benim nezdimde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Ben şiir okudum diye içeri alınacağım zaman onların kapısını çaldım. Benimle ilgilenmediler. Uluslararası Af Örgütü dürüst ve doğru davranmıyor. İdeolojik bir örgüttür, dürüst bir örgüt değildir. Bu kadar açık konuşuyorum' ifadelerini kullandı.



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

HOCALI SOYKIRIMI YENİ YÜZYIL’DA KONUŞULDU

İsrail resmen ateşle oynuyor: IDF 'katliam planını' sundu! ABD askeri İsrail elçiliğinin önünde kendisini yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayi alanında adeta destan yazıyor

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

BM: İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım nedeniyle Gazze'de kıtlık an meselesi

Yükleniyor