Erdoğan: Özeleştiri yapmak istiyorum, aile, kültür ve eğitim konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık

Erdoğan: Özeleştiri yapmak istiyorum, aile, kültür ve eğitim konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuda özeleştiri yapmak istediğini belirterek 'Aile, kültür ve eğitim konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık' dedi. Erdoğan, 'İnşallah önümüzdeki dönem aileden eğitime, kültürden

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuda özeleştiri yapmak istediğini belirterek 'Aile, kültür ve eğitim konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık' dedi. Erdoğan, 'İnşallah önümüzdeki dönem aileden eğitime, kültürden sanata tüm bu alanları önceliklerimiz arasına alacağız' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesi ek binası açılış programına katıldı.

Sözlerinin başında Rize´de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, isminin verildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi´nin 18 bini bulan öğrenci sayısıyla iftihar ettikleri seviyeye geldiğini söyledi.

'Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10´a yükselmesini, ardından dünyada ilk 500´e girmesini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan bir üniversiteye yakışan da budur' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Adım adım üniversitemizi buralara çıkaracağız. Lojmanlarımızla bir başka güç, güzellik kattığımıza inanıyorum. İstedik ki bu lojmanlarla tüm hocalarımızın ayağına gidelim, yavrularımız orada eğitimlerini alsınlar, sıkıntı çekmesinler. Bunun dünyada örnekleri var, dünyada varsa bizde de olacak dedik.'

Erdoğan, devamında geçen günlerde kamuoyu ile Milli Uzay Programı´nı paylaştıklarını hatırlattı. 'Türkiye´nin böylesine iddialı hedefler ortaya koyması, kalbinde azıcık ülke sevgisi olanları heyecanlandırdı' ifadesini kullanan Erdoğan, muhalefetten gelen eleştirilere şu tepkiyi yöneltti:

'Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek, her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka bir kesim var mı bilmiyorum. Bu kesimi mazur görmek istiyoruz ancak bu hüsnü niyeti bile hak etmiyorlar.

´Uzaya kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde ´Dünyaya mı sığmadınız´ diyeceklerini duyar gibiyim´

Bölünmüş yol yaparsınız ´Buraya uçak mı inecek´, uzay programı açıklarsınız ´Başka işiniz mi kalmadı´ derler. Yarın öbür gün uzaya kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde ´Dünyaya mı sığmadınız´ diyeceklerini duyar gibiyim. Her ilimizde üniversite kurduğumuzda bunların nasıl feveran ettiğini unutmadık. Bunların asıl sıkıntısı siyasetten iş dünyasına medyadan akademiye uzanan toplumu yönetebildikleri gizli iktidarlarının yıkılıyor olması. Kimsenin lafında, peynirinde, gemisinde gözümü yok. Yürütülen işlere takoz olmaya izin vermeyiz.'

Devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden CHP´ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, 'Hiçbir belediye, Hazine ve Maliye Bakanlığı´nın olurunu almadan tahvil çıkaramaz. Cumhurbaşkanı´nın onayı olmadan yurtdışından borçlanamaz. Ana muhalefetin başındaki zat, şu kadar ucuz faizle yurtdışından borçlanma yaptık. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun nasıl bir yalan olduğunu açıkladı. Yarışa girmek güç ister. Yarışa girmek istikrar ister. Bunlarda yok' diye konuştu.

´Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmek istemiyor´

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 40 bin tablet dağıtıldığını da hatırlatarak 'Geçtiğimiz günlerde birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul´da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. Böyle allamak pullamak olur mu? MEB´in dağıttığı 2 milyon tableti bırakıyorum, sadece Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmüyor. Bakın, ilçe belediyesi' ifadesini kullandı. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Türkiye, 2023 hedeflerine de ulaşacak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak. Biz buna inanıyoruz. İnanmak ve harekete geçmek başarının yarısıdır.

Öğretim elemanı sayımız 180 bine çıktı. Öğrenci sayısı itibariyle Avrupa´da üniversiteye erişimde ilk sıraya çıktık. Bütçeden ayırdığımız payı 2.5 milyar liradan 36 milyar liraya yükselttik. Sadece sayısıyla değişimlerle yetinmedik, kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleştirdik. Her ile bir üniversite projemiz ve üniversite sayısındaki artış bazı tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Bu atılımımızı yeni proje ve programlarla geliştirdik. Hala Anadolu´daki üniversitelerin başarısız olmasını isteyenler var.'

´Aileden eğitime, kültürden sanata bu alanları önceliklerimizin en başına alacağız´

Erdoğan, sözlerinin sonunda bir hususta özeleştiri yapmak istediğini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

'Bir hususta özeleştiri yapmak istiyorum. Tarihimizin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştirdik. Aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor. Bizden önceki neslin, bizim neslimizin, bizden sonraki neslin ilk hayatı bu çarpıklıklarla mücadele ile geçti. Ailemize, inancımıza, kültürümüze sahip çıktık. Ayasofya´dan başörtüsüne kadar her alanda süren bu mücadele hem bizi yetiştirdi, hem diri tuttu. O eksikleri gidermemiz lazım. Aileden eğitime, kültürden sanata bu alanları önceliklerimizin en başına alacağız.'

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor