Erdoğan´dan Batı´ya: ´Sizin Ne Diyeceğinize Bakmam´

Erdoğan´dan Batı´ya: ´Sizin Ne Diyeceğinize Bakmam´

Geceki tören, Kuran-ı Kerim´den bölümler okunması ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´in duasıyla başladı. Ardından TBMM Başkanı Kahraman, “Ruh hastası bir şizofrenin, bir vatan haininin 40 yıllık işgal planını çöpe attık

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesinde düzenlenen törende, meclisten geldiği takdirde idam cezasını onaylayacağını belirterek, Amerika ve Avrupa ülkelerine yönelik mesajlar verdi.

Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte Meclis´in önünde oluşturulan özel platformdan Ankara´daki vatandaşlara saat 03.20´den itibaren yaklaşık 40 dakikalık konuşmasıyla seslendi. Gündüz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun eleştirileri nedeniyle program değişikliği yapılan geceki törende, siyasi parti liderleri konuşmalarına yer verilmedi. Program değişikliği nedeniyle CHP ve HDP´nin protesto ettiği törene, MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşması programdan çıkarılmasına karşın katıldı ve Erdoğan ve Kahraman´ın konuşmalarını dinledi. Törende, eski başbakanlardan Tansu Çiller´in de yer aldığı görüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yüksek yargı organları başkanları gibi Ankara protokolündeki yetkililer ile AKP milletvekilleri protokol koltuklarındaydı. 

Erdoğan ve Kahraman´ın konuşma yaptığı platform ile vatandaşlar arasında bariyerler bulunuyordu ve polis memurlarıyla yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Vatandaşların konuşmaları izlemesi için alana dev ekranlar yerleştirilmişken, ışıklandırma sistemiyle TBMM Binası´nın ana gövdesine Türk Bayrağı görüntüsü ve her iki yanına 15 Temmuz Logosu´nun yansıtıldığı görüldü. TBMM´deki gece töreni nedeniyle Ankara´nın ana caddeleri trafiğe kapatılırken, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anımsatması amacıyla caddelerin polis araçlarıyla değil Büyükşehir Belediyesi´nin iş makinesi ve araçlarıyla kapatıldığı gözlemlendi.

Geceki tören, Kuran-ı Kerim´den bölümler okunması ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´in duasıyla başladı. Ardından TBMM Başkanı Kahraman, “Ruh hastası bir şizofrenin, bir vatan haininin 40 yıllık işgal planını çöpe attık. FETÖ´ye mensup hainlere, onların iş birlikçilerine, sırtlarını dayadıkları yurtdışı odaklara tek yürek olduğumuzu ve bizi yenemeyeceklerini göstermek için yine meydanlardayız” sözleriyle darbe girişimine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ise, kürsüden ilk önce darbe gecesi yaşamını yitirenler ile yaralılar başta olmak üzere Türk milletine teşekkür mesajlarını paylaştı. TBMM´nin bağımsızlık ve kurtuluşu simgelediğini söyleyen Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca bu kutsal çatıya kimsenin el uzatmayı düşünmediğini belirtirken, tören alanındaki vatandaşlardan “İdam isteriz” sloganları geldi. Bunun üzerine Erdoğan, “Size kanaatimi paylaştım. Hukuk içinde, parlamentoya gelir... Parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Parlamentodan geçtiği zaman, bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım. Çünkü 250 şehidimizin ve milletimizin burada ahı var. 2 bin 193 gazimizin ahı var. Hans, George ne der, buna bakmam. Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma, Hatice ne der ona bakarım” ifadelerini kullandı. 

TBMM´de o gece yaşananları anımsatarak konuşmasını devam ettiren Erdoğan, vatandaşlara, FETÖ ile ilgili bilgilerini ilgili makamlarla paylaşması gerektiği mesajını da verdi. Erdoğan, “Pennsylvania´daki FETÖ, Türkiye´deki temsilcilerini idare edemiyordu. Şimdi diyorum ki, kimse Pennsylvania´daki bu FETÖ´nün bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaktan çekinmesin. Ne biliyorsa söylesin. Adını anmaktan çekinmesin. Çünkü biz Müslümanlar olarak iki kişi konuşuyorsak üçüncüye hainlerin kim olduğunu anlatmalıyız, öğretmeliyiz ki herkes bilsin” çağrısını yaptı.

Erdoğan, İstanbul´daki konuşmasında olduğu üzere sözü bugün TBMM´deki eleştirileri nedeniyle Kılıçdaroğlu´ndan rahatsızlığına getirdi ve “Saat 23.15´te İstanbul Atatürk Havalimanı´nda on binler vardı. Ama orada da o esnada bir siyasetçi vardı. O siyasetçi, ne yazık ki tankların, VIP´in önünden çekilip, ondan sonra çıkmayı planladı. Tankların başındakilerle pazarlık yapıldı, tanklar oradan çekildi ondan sonra tankların önüne çıkarım diyen bu kişi, Bakırköy´deki belediye başkanının yanına gitti. Bugün baktım konuşuyor, konuşurken de hala bu olayı, kontrollü darbe olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek, gerçekten bir nasipsizliktir. Bu olaya kontrollü darbe demek, nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır” diye konuştu.

Yaşananlara “kontrollü darbe” denilmesine sert tepki gösteren Erdoğan, Kılıçdaroğlu´na tepkisini sürdürerek, olağanüstü halin (OHAL) yeniden uzatılacağı da vurguladı. Erdoğan, “Kusura bakma, OHAL pazartesi günü MGK gündemine gelecek, konuşacağız, hükümetimize tavsiye kararını alacağız. Dünyanın değişik yerlerinde bir eyalette, basit bir mesele oluyor OHAL ilan ediyorlar. Fransa´da teröristlerce 10-15 kişi öldürülüyor, orada bir yıl OHAL kararı alınıyor. Bizim ülkemizde devletimize karşı, devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor, 250 kardeşimiz şehit ediliyor, 2 bin 193 vatandaşımız gazi oluyor, hala kontrollü darbeden bahsediliyor. Yazıklar olsun, yazıklar olsun başka ne diyeceğiz” dedi.

Erdoğan´dan Batı ülkelerine tepki

Konuşmasında TBMM´de geçen yıl 15 Temmuz gecesi yer alan 106 milletvekilini ayrı ayrı tebrik ettiğini belirten Erdoğan, konuşmasında üstü kapalı olarak Batı ülkelerini de hedef aldı. Erdoğan, “Bu dünya bir garip dünya. 15 Temmuz darbe girişimi bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, TBMM´deki tören sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılış töreninde de konuşma yaptı. Burada Batı ülkelerine yönelik eleştirilerini detaylandırdığı gözlemlenen Erdoğan, “Ne yaparsan yap Avrupa Birliğinin tavrı ortada... 54 yıl geçti, 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, ´vize uygulaması´ dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili ´şu kadar para vereceğiz´ derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok. Emin olunuz ki ülkemize, milletimize, özgürlüğümüze, geleceğimize silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek. Türkiye düşmanlarıyla, Pennsylvania ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz, FETÖ´nün başındaki şarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır. Kimse bize başarıyı altın tepsi içinde sunmayacaktır. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize ulaşarak zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız” dedi.

Erdoğan, “Hamburg´taki G-20´de bize halen tutuklanan FETÖ´cüleri soruyorlar. 250 şehidi sormuyorlar” diyerek, FETÖ´cülerle ilgili yargılama süreçlerinde suçlananlara Guantanoma´daki gibi tek tip elbise giydirilmesi için Başbakan ve Adalet Bakanı´na talimat verdi. Erdoğan, “FETÖ´cüler mahkemeye Guantanamo´da olduğu gibi tek tip elbiseyle gelmeli. Öyle grand tuvalet değil. Türkiye düşmanlarıyla, Pennsylvania ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz, FETÖ´nün başındaki şarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır. Emin olunuz ki ülkemize, milletimize, özgürlüğümüze, geleceğimize silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek. Şimdi kaçıyorlar, Avrupa´ya kaçıyorlar, Amerika´ya kaçıyorlar. Daha çok kaçacaklar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız” diye konuştu.

Sonrasında Saray bahçesinde Şehitler Abidesi´nin Erdoğan tarafından açılması birlikte 15 Temmuz anma günü dolayısıyla Ankara´da düzenlenen etkinlikler sona erdi.



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor