Erdoğan´ın Macron ile gergin basın toplantısı

Erdoğan´ın Macron ile gergin basın toplantısı

Fransız mevkidaşı Macron ile ortak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB sürecine yönelik mesaj verdi. Erdoğan, 'Ne olur bizi alıverin diyecek halimiz yok' dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşı Macron ile ortak açıklama yaptı. Açıklama öncesinde iki ülke arasında füze savunma anlaşması imzalandı.

Macron´un açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Diyalog ve ortak çalışma yaklaşımı içerisindeyim. Birlikte çözmemiz gereken pek çok konu var. Görüştüğümüz meselelerden birincisi, terörle mücadele. PKK´yla mücadele ediyoruz, PKK bizim için terör örgütüdür. IŞİD ve diğer örgütlerle de mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz.
  • Filistin meselesinde iki devletli çözüm olmalı.
  • IŞİD sonrası Suriye´de barış ve istikrar sağlanmalı.
  • Suriye yol haritasında birlikte çalışmak isteriz.
  • Türkiye ile AB ilişkilerine değindik. Erdoğan´a benim gözümde türkiye´nin AİHS çerçevesinde kalmasının benim için çok önemli olduğunu hatırlattım. Türkiye´nin AİHS´e bağlı kalması gerekliliğine değindim. Türkiye-AB diyaloğu daha sakin olarak devam etmeli, ikiyüzlülükten çıkılmalı. Türkiye Avrupa Konseyi kapsamında kalmalı. Kendiliğinden yeni başlıkların açılması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
  • Türkiye´nin içinde olduğu zorlukların bilincindeyim.
  • Türkiye´ye 5700 ton parça et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat.

Erdoğan´ın ifadeleri ise şöyle:

  • Sürekli olarak, Ne olur bizi artık alıverin diyecek halimiz yok. Bakın bunu Fransa´dan söylüyorum.
  • Türkiye gibi bir başka ülke AB içinde yok. AB bize gerekçe de sunamıyor. 
  • Hedef 20 milyar euro gibi bir ticaret hacmine ulaşmak. Bu Fransa ve Türkiye el ele verdiğinde yapılamayacak bir hedef değildir. 
  • Özellikle THY ve Airbus arasındaki anlaşma büyük önem arz ediyor.
  • Bugün burada EUROSAM ile ilgili bir anlaşmayı imzalamış olduk ki bu çok önemli bir adım. Bir diğer NATO ülkesi İtalya´yı da içine alacak şekilde üçlü bir anlaşmanın adımını da böylece atmış olduk. Şimdi bundan sonrası, süratle yola çıkmak ve süratle de bu işin üretimine geçmek.
  • Teröre 40 yıldır ciddi bedeler ödedik, Fransa´nın da ödediği bedelleri biliyorum.

´AB SÖZÜNÜ TUTMADI´

  • Mültecilerin tüm bakımı bize ait, 30 milyar dolar harcama yaptık. AB´nin sözü yerine gelmedi. Şuana kadar verdikleri rakam 900 milyon Euro´dur. Mültecilere en büyük desteği vermeye devam edeceğiz. Bunu insani vicdani mesele olarak görüyoruz. IŞİD ile mücadelemiz de sürüyor.

´BAZI DOSTLARIMIZ YPG´Yİ YANLARINA ALMAK SURETİYLE IŞİD´E KARŞI MÜCADELE ETTİĞİNİ SANIYOR´

  • Her an DEAŞ´la mücadelemiz süreceği gibi şimdi dostlarımıza sesleniyorum, aynı şekilde PYD/YPG, PKK´nın yan kollarıdır. Bunlara karşı da aynı mücadeleyi bizim beraber vermemiz gerekir. Maalesef bazı dostlarımız bu konuda bakıyorsunuz halen YPG´yi, PYD´yi yanlarına almak suretiyle DEAŞ´a karşı mücadele ettiklerini sanıyorlar. Halbuki DEAŞ´a karşı yeni yeni planlamalar yapılıyor ve onlara daha farklı yaşam zeminleri hazırlanıyor. Bu konuda da bence uyanık olmak, istihbarat örgütlerimizin birbirleriyle olan dayanışmasını, bilgi akışını daha ileri seviyelere taşımamız gerekir diye düşünüyorum.
  • İki devletli Filistin meselesini bugün görüştük. Körfezdeki olayları görüyorsunuz. Dostum Macron ile sürekli bu konuyu aramızda görüştük. Kudüs konusunda da önümüzdeki dönemde atılacak adımlarda Fransa ile yakın temas halinde olacağız.

´FETÖ VE PKK FRANSA´DA KURUMSALLAŞIYOR´

  • Fransa´da FETÖ mensuplarına yönelik hassasiyet çok önem arz ediyor. Buralarda dernekleriyle, vakıflarıyla, iş yerleriyle adeta kurumsallaşıyorlar. PKK aynı şekilde kurumsallaşıyor. Yani buralardaki hassasiyet eğer gözden kaçırılırsa inanıyorum ki yarın bunun sıkıntısı farklı olacaktır.

´TÜRKİYE´DE DE YARGI BAĞIMSIZ´

  • Batı bize sürekli şunu söylüyor, yargı bağımsızdır. Türkiye´de de yargı bağımsız. Kendi kararını kendisi oluşturuyor. Sayın Cumhurbaşkanı bana isimler verdi. Adalet Bakanı´ndan temin ederek göndereceğim.

´GAZETE KÖŞELERİNDEN TERÖR BAHÇELERİNİ SULUYORLAR´

  • Sayın Cumhurbaşkanı (Macron) bana bazı isimler verdi. Ben Adalet Bakanlığımızdan onlarla ilgili bilgileri temin ederek kendilerine göndereceğim fakat şunu bilmelerini isterim. Terör kendi kendine oluşmuyor, terörün ve teröristin bahçıvanları vardır. Bu bahçıvanlar işte o ´düşünce adamıdır´ diye bakılanlardır. Onlar, gazetelerin köşelerinden orayı sularlar, oranın bahçıvanı, fikir babaları, düşünce babaları olarak işte onları yetiştirirler ve bir gün gelir bakarsınız ki bu insanlar karşınıza terörist olarak çıkarlar. Biz bunun bedelini 35 bini aşkın şehit vererek ödedik. Temenni ederim ki Fransa böyle bir bedeli ödemez.

ERDOĞAN´DAN MİT TIRLARINI SORAN FRANSIZ GAZETECİYE: FETÖ AĞZIYLA KONUŞUYORSUN

  • (Fransız gazetecinin ´Suriye´de savaşan kişilere bu kadar silah göndermiş olmaktan dolayı pişman mısınız´ sorusu üzerine) Sorunuzu anlamadım Suriye´ye kim silah gönderdi? FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. O operasyonları yapanlar FETÖ´nün savcılarıydı ve onlar şimdi hapiste. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşıma vesaire gibi, nereye neyi taşıyacağı gibi yetkileri, hakkı vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da ABD´nin Suriye´ye gönderdiği 4 bin tır silahı niye sormuyorsun? Karşınızda kiminle konuştuğunuzu bilin, FETÖ ağzıyla konuşmamayı öğrenin.

´NATO´DA DOSTUMUZ OLAN ABD´NİN YPG´YE TIRLARLA SİLAH VERMESİ ÜZÜNTÜ KAYNAĞIMIZ´

  • Astana sürecinin 8. bölümünü yaptık. Süreç devam ediyor. Bu sadece Rusya İran ve Türkiye´nin katıldığı bir süreç değil. Bunun devamında Soçi çalışmaları da başlatıldı. Bunlar Cenevre´ye alternatif değil Cenevre´yi tamamlayıcıdır. Suriye´de Rusya´nın ciddi bir etkinliği var. Türkiye 911 km sınırıyla Suriye´de öneme sahip. Suriye´nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Gereği neyse yaparız geri adım atmamız mümkün değil. Bütün mesele YPG/PYD kuzeyden akdeniz´e girmenin yollarını arıyorlar. Buna müsaade yok. NATO´da dostumuz olan ABD´nin bunlara tırlarla silahları vermesi bizim üzüntü kaynağımızdır. Müttefiksek gereğini yapmamız lazım. 

´SURİYE´DE BİZİM ÇÖZÜMÜMÜZ ESED´SİZDİR VE DEMOKRATİK SEÇİMİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİDİR´

  • Bizim hedefimiz Esed´li bir çözüm değildir. Bizim hedefimiz Esed´siz ve Suriye halkının kendi demokratik iradesiyle bir seçimi gerçekleştirmektir. Bizim buna yardımcı olmamız lazım

´BURADA OSMAN KAVALA´NIN AVUKATLARI VAR, BELLİ´

  • Eveti burada Osman Kavala´nın avukatları var, iyi. Burada bu avukatlar da çalışıyorlar. Türkiye´de İstanbul´daki gezi olaylarının geri planındaki aktörleri olduğunu hanımefendiye hatırlatayım, üzerinde çalışma yapsın.


Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

HOCALI SOYKIRIMI YENİ YÜZYIL’DA KONUŞULDU

İsrail resmen ateşle oynuyor: IDF 'katliam planını' sundu! ABD askeri İsrail elçiliğinin önünde kendisini yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayi alanında adeta destan yazıyor

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

BM: İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım nedeniyle Gazze'de kıtlık an meselesi

Yükleniyor