Federal Rezerv Hakkındaki 25 Gerçek

Federal Rezerv Hakkındaki 25 Gerçek

Federal Rezerv, daimi bir borç makinesi olarak tasarlanmıştı. Bunu tasarlayan bankerler, Amerikan hükümetini daimi bir borç sarmalı içerisine düşürmek niyetindeydi; ve bu sarmaldan hiçbir zaman kurtulamamasını istiyorlardı. Federal Rezerv

 

Michael Snyder

1935 yılından beri, Federal Rezerv’den çıkan her 1 dolar’ın arka tarafında aşağıdaki damga yer alıyor: Annuit Coeptis, Latince’de, “Tanrı, Girişimlerimizi Kutsasın”, Novus Ordo Seclorum ise, Latince’de “Çağın Yeni Düzeni” anlamına gelir.

Federal Rezerv’in kuruluşunun 100.yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde, Amerikan halkının şunu anlamasını sağlamamız mutlak suretle gereklidir: Fed, ekonomik sorunlarımızın kıyısında köşesinde değil, tam kalbinde yer alıyor. Bu; bankerlerin yarattığı bir para sistemidir ve bankerlerin yararına çalışır. Amerikan halkı, “demokratik bir sistemimiz” olduğunu düşünmeyi severler; ancak Federal Rezerv’in “demokratik” herhangi bir yanı yoktur. Seçilmemiş ve hesap verebilir olmayan ve özel bir merkez bankasından gelen merkezi planlamacılar, mali sistemimizi işletmekte ve ekonomimizi yönetmektedirler.

Barack Obama ekonomi hakkında bir şey söylediğinde, mali piyasaların esneyerek yanıt vermesinin, ancak Federal Rezerv başkanı Ben Bernanke ağzını açtığı her defasında çılgınca çark etmelerinin bir sebebi var. Federal Rezerv’in, Amerikan ekonomisi üzerinde diğer herkesten daha büyük bir gücü var. Fed, dünya tarihindeki en büyük saadet zinciridir ve eğer Amerikan halkı bunun gerçek anlamda nasıl işlediğini anlar ise, derhal feshedilmesi yönünde çağrıda bulunacaklardır. Aşağıda, herkesin bilmesi gerektiği şekilde, Federal Rezerv hakkında 25 özet gerçeklik yer alıyor:

#1- Amerikan tarihinin ekonomik büyümesindeki en büyük dönem; Merkez Bankası’nın olmadığı dönemdi.

#2- Federal Rezerv kurulana dek, ABD’nin enflasyon ile kalıcı, süregiden bir sorunu asla olmadı. Federal Rezerv’in kurulmasından önceki yüzyılda, ortalama yıllık enflasyon oranı, yaklaşık yüzde yarım düzeyindeydi. Federal Rezerv’in kurulduğundan beri geçen yüzyıl boyunca, enflasyonun yıllık ortalama oranı, yaklaşık %3,5 oldu ve eğer enflasyon sayıları bu denli manipüle edilmemiş olsaydı, bu rakam daha yüksek bile olabilirdi.

#3- Resmi rakamları hesaba alarak bile, Amerikan doları, Federal Rezerv’in yaklaşık 100 yıl önce kurulduğu dönemden bugüne kadar % 95’ten fazla değer kaybetti.

#4- Georgia, Jekyll adasında 1910 yılı Kasım ayındaki gizli toplantı sırasında, Federal Rezerv planı gizlice hazırlanmıştı ve toplantıya, Amerikan senatör Nelson W. Aldrich, Hazine Müsteşar yardımcısı A. P. Andrews ve Wall Street bankacılık yapılanmasının üst kademesinden tüm temsilciler katılmıştı.

#5- 1913 yılında Kongre’ye şöyle bir vaatte bulunuldu: Eğer Federal Rezerv Yasası geçerse, ticaret döngüsünü ortadan kaldıracak.

#6- Aşağıdaki cümle, doğrudan Fed’in 'resmi misyon' açıklamasından geliyor: “Ulusa daha güvenli, daha esnek ve daha istikrarlı bir parasal ve mali sistem sağlamak. Yıllar içerisinde, Fed`in bankacılık ve ekonomideki rolü genişledi.”

#7- Federal Rezerv sisteminin kurulduğu yıl, kalıcı bir gelir vergisinin de getirilmesi, bir rastlantı değildir. Bunun ardındaki fikir; ceplerimizdeki refahı federal hükümete, federal hükümetin refahını da bankerlere transfer etmekti.

#8- Federal Rezerv’in kurulmasının hemen ardından geçen 20 yıl içerisinde, Amerikan ekonomisi Büyük Buhran’ın içine düştü.

#9- 1950 yılından beri 10 farklı ekonomik resesyon yaşandı. Federal Rezerv, “.com balonu”nu yarattı; Federal Rezerv “iskan balonunu” yarattı ve şimdi de gezegenin tarihinin en büyük senet balonunu yarattı.

#10- Resmi bir rapora göre, Federal Rezerv, son mali kriz sırasında büyük bankalara 16,1 trilyon dolar gizli kredi verdi. Aşağıda, ilgili raporun 131. sayfasından doğrudan alınmış şekliyle, kredileri alan kuruluşların listesi ve aldıkları kredi miktarı yer almaktadır:

-Citigroup – $2, 513 trilyon

-Morgan Stanley – $2,041 trilyon

-Merrill Lynch – $1,949 trilyon

-Bank of America – $1,344 trilyon

-Barclays PLC – $868 milyar

-Bear Sterns – $853 milyar

-Goldman Sachs – $814 milyar

-Royal Bank of Scotland – $541 milyar

-JP Morgan Chase – $391 milyar

-Deutsche Bank – $354 milyar

-UBS – $287 milyar

-Credit Suisse – $262 milyar

-Lehman Brothers – $183 milyar

-Bank of Scotland – $181 milyar

-BNP Paribas – $175 milyar

-Wells Fargo – $159 milyar

-Dexia – $159 milyar

-Wachovia – $142 milyar

-Dresdner Bank – $135 milyar

-Societe Generale – $124 milyar

-“Diğer Tüm Borçlanıcılar” – $2.639 trilyon

#11- Federal Rezerv, aynı zamanda, bu gizli hibelerin “yönetimine” yardımcı olmaları için bu büyük bankalara 659,4 milyon dolar harç ödedi.

#12- Federal Rezerv, hiç yoktan yaklaşık 2,75 trilyon dolar para bastı ve bunu son beş yıl içerisinde mali sisteme enjekte etti. Bu durum, borsanın daha önce görülmemiş düzeylere yükselmesine sebep oldu ve mali sistemimizin aşırı istikrarsız hale gelmesine yol açtı.

#13- Bize söylenene göre, parasal genişlemenin amacı, “ekonomiyi harekete geçirmeye” yardım etmekti; ancak bugün Federal Rezerv, Fed’de koruma altına aldıkları “aşırı rezervlerdeki” 1,8 trilyon doları borç vermemek için büyük bankalara para veriyor.

#14- Parasal genişleme, stoklara ve diğer mali yatırım sahiplerinin işine yarıyor büyük oranda... Bir diğer ifadeyle, parasal genişleme, büyük ölçüde, çok müreffeh olanların işine yarıyor. Barack Obama bile, Başkan olduğundan beri elde edilen gelir kazançlarının %95’inin, gelir sahiplerinden en zengin %1’inin eline geçtiğini kabul etmişti.

#15- En zengin yüzde birlik kesim ile dünyanın geri kalanı arasındaki uçurum, 1920’li yıllardan beri en yüksek noktasına erişti.

#16- Federal Rezerv, kendisinin federal hükümetin “bir ajansı olmadığı”, dolayısıyla Bilgi Edinme Özgürlüğü’ne tabi olmadığı konusunda federal mahkemede iddialarda bulundu.

#17- Federal Rezerv, 12 bölgesel Federal Rezerv bankasının “özel şirketler gibi örgütlendiğini” açıkça kabul etmektedir.

#18- Bölgesel Federal Rezerv bankaları, onlara sahip olan “üye bankalara” hisse senetleri çıkarmaktadır.

#19- Federal Rezerv sistemi, büyük oranda büyük bankaları kayırıyor. 1970 yılında, Amerika’nın en büyük beş bankasının elinde, Amerika’nın bankacılık endüstrisinin varlıklarının %17’si bulunuyordu. Bugün ise, en büyük beş Amerikan bankasının elinde, tüm Amerikan bankacılık endüstrisi varlıklarının %52’si var.

#20- Federal Rezerv’in büyük bankaları “düzenlemesi” bekleniyor; ancak 441 trilyon dolarlık faiz oranı türev balonunun patlamasını durdurmak için hiçbir şey yapmadı; keza bu durum tüm mali sistemin mutlak suretle yıkılmasına sebep olabilirdi.

#21- Federal Rezerv, daimi bir borç makinesi olarak tasarlanmıştı. Bunu tasarlayan bankerler, Amerikan hükümetini daimi bir borç sarmalı içerisine düşürmek niyetindeydi; ve bu sarmaldan hiçbir zaman kurtulamamasını istiyorlardı. Federal Rezerv yaklaşık 100 yıl önce kurulduğundan bugüne, Amerika’nın ulusal borcu, 5.000 kattan fazla arttı.

#22- Amerikan hükümeti, bu yıl sadece ulusal borç üzerindeki borca 400 milyar dolardan fazla para harcayacak.

#23- Eğer Amerikan hükümetinin borcu üzerindeki ortalama faiz oranı sadece %6 oranında artarsa (ve geçmişte bundan daha çok da arttığı oldu), ulusal borç üzerindeki faize sadece bir yılda 1trilyon dolardan fazla para harcayacağız.

#24- Amerikan anayasasının 1. maddesi, 8. bölümüne göre, Amerikan kongresinin, “para basmak, ulusal paranın ve döviz kurunun belirlenmesi, ve paranın standardının tespit edilmesi” konusunda yetkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Peki, Federal Rezerv tam olarak ne yapıyor?

#25- Onlarca olası alternatif mali sistem var; ancak bu noktada IMF’ye bağlı olan tüm 187 ülkenin merkezi bankası var. Bunun sadece tuhaf bir rastlantı olduğuna inanmamız mı bekleniyor? (Kanada merkezli düşünce kuruluşu Global Research)

Kaynak:
http://www.globalresearch.ca/25-fast-facts-about-the-federal-reserve-biggest-ponzi-scheme-in-world-history/5373609

 



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor