Fransa salgının ekonomik etkilerine savaş açıyor: Büyük şirketler kamulaştırılabilir

Fransa salgının ekonomik etkilerine savaş açıyor: Büyük şirketler kamulaştırılabilir

Koronavirüs salgını küresel ekonomiyi de etkilemeye devam ederken, Fransa büyük firmaları korumak adına kamulaştırma yoluna gidilebileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgını küresel ekonomiyi de etkilemeye devam ederken, Fransa büyük firmaları korumak adına kamulaştırma yoluna gidilebileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel finans piyasasında yaşanacak kargaşalara karşı başlıca şirketleri korumak isteyen Fransa, destek için gerekirse kamulaştırma dahil olmak üzere tüm önlemleri almaya hazır olduğunu duyurdu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre telekonferans aracılığıyla gazetecilere açıklama yapan Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, “Büyük Fransız şirketlerini korumak adına mümkün olan tüm imkânları seferber etmekte tereddüt etmem” dedi.

Le Maire, “Bu, sermaye yapısının yeniden düzenlenmesiyle yapılabilir, hisse alımıyla yapılabilir, hatta gerekirse kamulaştırma terimini bile kullanabilirim” ifadeleriyle seçenekleri sıraladı.

Financial Times da, Le Maire´nin şirketlere yardım için 45 milyar euroluk bir önlem paketi szöü verdiğini belirtti.

Salgından en çok etkilenen 7. ülke

Fransa; Çin, İtalya, İran, İspanya, Güney Kore ve Almanya´nın ardından koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olarak biliniyor.
Salgın nedeniyle ülkede şimdiye kadar 148 kişi yaşamını yitirdi, doğrulanmış vaka sayısı 6 bin 655´e yükseldi.

Macron önlemleri duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün bir ulusa sesleniş konuşması yaparak ülke genelinde alınan önlemleri açıkladı. Bu kapsamda serbest dolaşım zorunlu haller dışında sınırlandırıldı, pazar günü yapılması planlanan yerel seçimlerin ikinci turu ileri bir tarihe ertelendi, tartışmalara neden olan emeklilik reformu askıya alındı.

Macron ayrıca salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen şirketlere mali yardımlarda bulunacaklarını, bunun için 300 milyon euro kaynak ayırdıklarını söyledi.

Ayrıca şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemelerinin askıya alınması gibi birçok kolaylık sağlandı.

 



Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Yükleniyor