Fransa ve Almanya Ortak Savaş Uçağı Üretecek

Fransa ve Almanya Ortak Savaş Uçağı Üretecek

Merkel,“Almanya-Fransa ortaklığına yeni bir soluk vermeye hazırız” diyerek, iki ülke olarak ortak askeri misyonları yerine getirmek için ortak mataeyal üretmeye hazır olduklarını” kaydetti.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa-Almanya hükümetleri ortak kabine toplantısı için Paris´te Elysee Sarayı´nda bir araya geldi. Avrupa Birliği Euro-zone ortak bütçesi konusunu görüşen iki lider, projenin 2017 yılı sonuna kadar somutluk kazanması üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Merkel ve Macron, AB için Paris ve Berlin´in ortak savaş uçağı üretimi projesini de hayata geçirmek istediklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump´ın Paris ziyaretinin gölgesinde geçen ortak bakanlar kurulu buluşmasının ardından iki lider basın toplantısı düzenledi.“Savunma Avrupası” ve Avrupa savunma projelerinin ağırlıklı olarak ele alındığı toplantının ardından iki lider “Avrupa savunma politikası belirlemeye hazır olduklarını açıkladı.

Macron, bu yıl sonuna kadar AB ve Euro gurubunun daha büyük entegrasyonu için yol haritası belirleyeceklerini kaydetti. Merkel, bir AB finans bakanı belirlenmesi ve AB bütçesi hazırlanması konusunda Macron´un çizgisine yaklaşarak, bu konuyu tartışmaya karşı olmadığını dile getirdi.

İki ülke hassas bir konu olan Avrupa Birliği Euro Bölgesi bütçesi konusunda, Merkel, Macron´un ısrar ettiği projeye daha sıcak baktığını açıkladı. Merkel, görüşmenin ardından, “Bu projeye karşı değilim ve bir Avrupa Finans Bakanı konusunu da konuşmaya hazırım” dedi.

Almanya´da 24 Eylül´de yapılacak seçimlerde 4´üncü kez iktidara gelmeye hazırlanan Merkel, bu projelerin somutlaşması için seçim sonuçlarını beklemek gerektiğini de belirtti. Merkel, Euro bölgesi reformu için hızlı bir takvime olumlu baktığını ancak bu kadar köklü bir değişikliği ancak Almanya parlamentosuna danıştıktan sonra yapabileceklerini bildirdi.

Ortak savaş uçağı projesi

Almanya ve Fransa´nın AB kapsamında önemli yeni işbirliği içerisine gireceğini açıklayan Merkel ve Macron, iki ülkenin askeri işbirliği çerçevesinde Paris ve Berlin´in bir savaş uçağı üretimi üzerinde anlaştıklarını, bu savaş uçağının her iki ülke uçak filosunun yerini alacağını açıkladılar. Her iki lider, bu projenin 2018´e kadar yaşama geçirilmesi için yol haritası üzerinde anlaştıklarını da açıkladı.

Merkel,“Almanya-Fransa ortaklığına yeni bir soluk vermeye hazırız” diyerek, iki ülke olarak ortak askeri misyonları yerine getirmek için ortak mataeyal üretmeye hazır olduklarını” kaydetti.

Macron, bu adımı “Bizim isteğimiz yeni nesil bir savaş uçağı üretimini başarmak. Önce araştırma inceleme aşaması gerçekleşecek. Üretimin ardından ise iki ülke ordusu bu uçakları kullanacak. Bu gerçek bir devrim. Ama devrimler barışçıl olunca, zamana yayılınca ve iyi yapılandırılınca, biz devrimlerden korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkel de, `Bu projeyi selamlıyorum. Ayrıca Almanya ve Fransa´nın, İtalya ve İspanya ile birlikte üzerinde çalıştığı Euro-drone projesi de önemli. Uydu teknolojisi, siber teknoloji işbirliği ve siber güvenlik konularında da ortak çalışma kararı aldık` diye konuştu.

İklim konusunda da ortak projeler üretme üzerinde anlaşan iki hükümetin bir sonraki ortak toplantısı Eylül ayında yapılacak.

 



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Hamas: Ateşkesi kabul ediyoruz... Filistinliler kutluyor İsrail temkinli

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirdi

Rus basınında Gazze savaşı: "Netanyahu'nun açıklamaları Hamas'ın pozisyonunu sertleştirmesine neden oldu"

AB üyesi 26 ülkeden Netanyahu’ya “dur” çağrısı

Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 83'e yükseldi

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Yükleniyor