Fransa tarafından, kullanıcıların izni alınmadan reklam yerleştirdikleri nedeniyle iki Google birimine ve bir Amazon kuruluşuna toplamda 135 milyon euro ceza verildi.
Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlükler Komisyonu (CNIL) tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların ekranlarına yerleştirilen reklam çerezleri nedeniyle Google´a bağlı iki alt şirkete 100 milyon euro ve bir Amazon kuruluşuna 35 milyon euro para cezası verildiğini söyledi.
CNIL, cezaların ´kullanıcıların bilgisayarlarına önceden izin alınmadan ve yeterli bilgi verilmeden reklam yerleştirdikleri´ nedeniyle verildiğini açıkladı.
Reklam çerezleri, internet sitelerinin kullanıcıları tanımlayarak önceki etkinliklere göre reklam öneren veri parçasıdır.
Özcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
Çevre