Görünmeyen koruyucular: Sualtı muhafızları Rus donanmasını nasıl koruyor?

Görünmeyen koruyucular: Sualtı muhafızları Rus donanmasını nasıl koruyor?

Rus terörle mücadele grubu dün Kırgızistan´da yer alan Issık Göl´ün kıyılarındaki askeri bir tesise sualtından sızmaya çalışan sabotaj grubunun saldırısını püskürtme tekniklerini tatbik etti.

 

Sputnik, Rusya´nın kıyı tesislerini sualtından gelebilecek saldırılara karşı koruyan terörle mücadele birlikleri ile ilgili sır perdesini aralamaya çalıştı, askerlerin su altında kullandıkları teçhizat ve silahları araştırdı.

Sualtı muhafız birlikleri devriye düzeninde çalışarak, karşı taraftan gelebilecek sabotaj gruplarını etkisiz hale getirme konusunda uzmanlaşmış durumda. Sabotaj önleyici grupların çalışmaları, emekli olan askerlerin dahi ayrıntılarını anlatmayı reddedecek derecede gizli tutuluyor. Sputnik muhabirleri, komuta merkezinden bir grup sualtı muhafızın çalışmalarını koordine eden bir subaya ulaştı. Adını açıklanmasını isteyen yetkili, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: 

'Torpido cihazının borusunda tam teçhizatlı 3 dalgıç sığabiliyor. Oraya girdiğinizde ve arkanızda kapak kapandığında kendinizi tuhaf hissediyorsunuz. Ardından ön kapak açılıyor ve içeriye deniz suyu giriyor. Psikolojik açıdan çok basit bir prosedür değil.'

GÖRÜNMEYEN CEPHENİN SAVAŞÇILARI

Askeri dalgıçların sıklıkla mayın ve düşmanın su altındaki zulalarını arama gibi rutin çalışmalarını yerine getirdiklerini söyleyen uzman, çalışmaların büyük alanlarda ve titizlikle yürütüldüğünü, dalgıçların vardiyalar halinde çalıştıklarını ve bazen haftalar boyunca sualtı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Sualtı muhafızlar Rusya´nın tüm deniz üslerinde görev yapıyor. Daha önce Suriye´nin Tartus kentindeki Rus üssünün güvenliği sualtı muhafızlarına emanet edildiği bildirilmişti. Muhafızlar, hem üste bulunan gemileri mayınlardan ve karşı tarafın saldırılarından koruyor, hem de üssün yakınlarındaki deniz bölgelerini denetim altında tutuyor.

Sualtı muhafızlarına ayrıca Rusya´nın sınır sularını koruma veya mayın tarama gemilerinin ulaşamadığı sığ sulardaki mayınları etkisiz hale getirme görevi veriliyor.

SİNİRLERİN SAĞLAM OLMASI ÖNEMLİ

Herkes sualtı muhafızı olamıyor, bu görev için ağır elemelerden geçiliyor. Aranan en önemli özellikler iyi fiziki kondisyon, sağlam sinir ve acil durumlarda sakin kalabilme kabiliyeti. Ayrıca askerler farklı derinliklerde basınç farklılıklarına dayanıklı olmaları gerekiyor.

Elemelerden geçen öğrenciler, çetin bir eğitim programına alınıyor ve burada deniz, sualtı dövüşü, deniz indirmesi, mayın arama ve yerleştirme, dalgıçlık, dağcılık, dövüş sanatları, hayatta kalma teknikleri gibi her türlü özel eğitimden geçiyor. Tüm dalgıçlar oksijen yetersizliğine karşı da dayanıklı olmalı ve derin sularda yönlerini şaşırmamalı. 

SUALTINDA KULLANILAN SİLAHLAR

Tüm muhafızlar sualtında dövüş ve bıçak kullanma tekniklerini benimsemiş olmalı ve suyun altında kullanılan özel tüfek ve tabancaları, roket fırlatıcılarını kullanmasını bilmeli. Sualtı muhafızları kullandıkları teçhizatlar arasında sabotaj ekiplerini tespit etmede ve gemileri mayınlardan arındırmada, mayın döşemede kullanılan özel cihazlar bulunuyor.

Sualtında kullanılmak için üretilen silahların yapısı, sıradan silahlara göre çok daha karmaşık. Sualtında kullanılan silahlar tamamen su sızdırmaz ve yanlarında özel mermiler kullanılıyor. Suyun altında ateş etme uzaklığı maksimum verimli mesafe 25 metre.

BOTLAR VE HELİKOPTERLER 

Sualtı muhafızları kıyı bölgelerini koruma görevleri da alabiliyor ve bu görevlerde sabotaja karşı koymak için özel olarak üretilmiş Graçonok marka deniz botlarıyla devriye geziyor. Genelde askerler üsse yakın mesafede görevlerini icra ediyor, fakat bazı durumlarda uçak ve helikopterlerle başka bir bölgeye de nakledilebiliyor.

Sualtı muhafız birlikleri, sadece askeri tesislerin korunmasını üstleniyor. Devletin önemli kıyı tesisleri ise Rosgvardiya sualtı muhafızları tarafından korunuyor. Önemli tesisleri koruma görevlerinin yanında Rosgvardiya sualtı muhafızları, acil durumlarda Acil Durumlar Balanlığı´nın ekiplerine ve sınır birliklerine destek veriyor.



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor