Ticaret Bakanlığı, pandemi süreci ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmelerin temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarını olumsuz etkilememesi için gümrük vergisi düzenlemelerini sürdürüyor. Son karar, ham ayçiçeği yağı için alındı ve gümrük vergisi yeniden düzenlendi.
İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Covid-19 salgınının halen devam etmesi ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla ham ayçiçeği yağında uygulanan gümrük vergileri yeniden düzenlendi.
Düzenlemeyle, ham ayçiçeği yağında gümrük vergisinin hasat öncesi 30 Haziran 2021´e kadar yüzde 3 gümrük vergisi ile 6 euro 100 kilogram/net toplu konut fonu, 1 Temmuz 2021´den itibaren ise yüzde 3 gümrük vergisi ile 28 euro 100 kilogram/net toplu konut fonu olarak uygulanması kararlaştırıldı.
Düzenlemeden önce ham ayçiçeği yağındaki gümrük vergisi yüzde 36 olarak uygulanıyordu.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya