Hamas lideri Mısır'da, Sinvar İsrail'i çaresiz bıraktı

Hamas lideri Mısır

Savaşın kaderini belirleyecek hassas oylama ikinci kez ertelenirken, Malezya İsrail gemilerine yasak getirdi.

Savaşın kaderini belirleyecek hassas oylama ikinci kez ertelenirken, Malezya İsrail gemilerine yasak getirdi. Hamas'ın siyasi büro şefi Haniye Mısır'a uçmadan İran Dışişleri Bakanı'yla görüştü, İsrail medyasındaki Yahya Sinvar haberleri ise çaresizliği yansıtıyor.

İsrail'in Gazze'yi yerle bir eden savaşında iki buçuk ay geride kaldı, işgal ordusu son 24 saatte 100'den fazla Filistinliyi katletti. Bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

MALEZYA'DAN İSRAİL GEMİLERİNE YASAK

Malezya, İsrail bayraklı gemiler ile bir şirkete ait gemilerin kara sularına girişini yasakladığını resmen ilan etti.Malezya Başbakanı Enver İbrahim, İsrail'e ait ZIM şirketinin sahip olduğu gemilerin Gazze'deki İsrail vahşeti nedeniyle ülke sınırlarına girişinin derhal yasaklandığını söyledi.Güney Asya ülkesi, ayrıca İsrail bayrağı taşıyan gemilerin de limanlarına girmesine izin vermeyecek. Dahası, İsrail'e seyahat eden gemilerin Melazya limanlarından yük alması da artık mümkün olmayacak.

WASHINGTON'DA FİLİSTİN GÖSTERİSİ! ONLARCA GÖZALTI VAR

ABD'nin başkenti Washington'da Gazze'de ateşkes talebiyle toplanan göstericiler, Kongre binasından içeri girdi.İsrail'e sağlanan askeri yardımın bitirilmesi ve ateşkes için bir araya gelen protestocular, 'Şiddeti fonlamayı bırakın', 'Ateşkes şimdi', 'Militarizmden kurtulun, yaşama yatırım yapın' ve 'İsrail'in suçlarına daha fazla para yok' sloganları attı.Göstericiler ayrıca İsrail'in Gazze'deki bombardımanında hayatını kaybeden çocukları temsil eden çocuk ayakkabıları da yerleştirdi.Washington polisi, Kongre binasına giren göstericileri gözaltına aldı. Amerikan medyası, 60 kadar göstericinin Kongre binası içerisinde 'yasal olmayan protesto' gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Washington Post gazetesi, polisin kalabalığın Kongre binasında gösteri yapacağından haberdar olduğunu da ekledi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KAYBI 133'E YÜKSELDİ

Ekim ayı sonunda Gazze Şeridi'ni karadan işgale başlayan İsrail ordusu, bir askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.Yüzbaşı Lior Sivan'ın Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda Filistinli gruplar tarafından öldürülmesiyle, işgal ordusunun kaybı 133'e yükseldi. Resmi açıklamada bir diğer askerin de ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

BIDEN: İSRAİL'İN HAMAS VE FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ AYIRT ETME SORUMLULUĞU VAR

Geçen hafta İsrail'in ayrım gözetmeden Gazze'yi bombalaması nedeniyle uluslararası desteği kaybetmeye başladığını söyleyerek dikkat çeken ABD lideri Joe Biden, bir kez daha Tel Aviv'i uyardı.Gazze Şeridi'ndeki can kayıplarının 20 bine yaklaşırken konuşan Biden, İsrail ordusunun Hamas ile Filistinli sivilleri ayırt etme sorumluluğu olduğunu kaydetti.

HAMAS LİDERİ HANİYE MISIR'DA, SİNVAR İSRAİL'İ ÇARESİZ BIRAKTI

Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye, ikinci bir ateşkes ve rehine takası anlaşmasına dair açıklamaların sıklaştığı sırada Katar'dan Mısır'a geçti. Uluslararası haber ajansı AFP, Haniye'nin Mısır'da ateşkes müzakereleri düzenleyeceğini bildiriyor.Haniye Katar'dan ayrılmadan önce İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.Kasım ayında uygulanan bir haftalık geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasında arabulucuk rolü üstlenen ülkeler, Katar ve Mısır'dı.İsrail tarafı, Salı günü rehinelerin serbest kalması için yeni bir insani araya hazır olduğunu duyurdu. Gazze'yi yöneten Hamas ise, İsrail saldırılarının durmaması halinde rehine takası gerçekleşmeyeceğini kaydetti.Büyük bir siyasi baskı altında olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Salı akşamı rehine yakınlarıyla buluştu. Times of Israel, söz konusu buluşmanın tam da yeni bir rehine takası anlaşmasında ilerleme kaydedildiği haberlerinin ortasında gerçekleştiğini bildiriyor.Ancak diğer rehine aileleri Netanyahu ile bir araya gelme
leri için seçilmemeleri nedeniyle fazlasıyla öfkeli. İsrail medyası, yalnızca 15 ya da 19 rehinenin yakınlarının başbakanla Tel Aviv'de görüştüğünü yazdı. Binyamin Netanyahu ile rehine yakınlarının önceki toplantıları gerilime sahne olmuş, bazı aileler İsrail Başbakanı'ndan istifa etmesini istemişti.

YALNIZCA TÜNELLERE ULAŞMIŞLAR

Yeni bir ateşkes ihtimalinin belirmesiyle aynı gün İsrail medyasındaki bir diğer haber dikkat çekici. İsrail Kanal 13 televizyonu, Gazze'deki işgal birliklerinin Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın saklandığı tünellere iki kez ulaştığını aktardı.İsrail ordusu, haftalardır insansız hava araçları, elektronik dinleme cihazları ve muhbirlerle Yahya Sinvar'ın yerini tespit etmeye çalışıyor. İsrail ordusu, savaşın başlarında Gazze'nin kuzeyinden güneyine bir konvoy içerisinde gizlenerek geçen Sinvar'ın halihazırda Han Yunus'ta olduğuna inanıyor. İsrail medyası Yahya Sinvar'ı aramak için Han Yunus'a ek bir tugay konuşlandıran ordunun kuzeydeki Cibaliye'de ise Sinvar'la bağlantılı iki evi işgal ettiğini yazdı.Yerel medya ayrıca, işgal güçlerinin Sinvar'ı ararken Hamas'ın askeri kanadının başındaki Muhammed Deif'in saklandığı bir yeri ortaya çıkardığını da ekledi.Ancak İsrail medyasındaki haberlerin hiçbirinde, Yahya Sinvar'ın nerede olduğuna ya da nasıl yakalanacağına dair bir ayrıntı yok.

OYLAMA İKİNCİ KEZ ERTELENDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'de insani yardımlara engelsiz erişim için İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara ara verilmesinin talep edildiği karar tasarısının oylanması, anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.Oylamanın Pazartesi günkü erteleme sonrası Salı günü New York yerel saatiyle 17.00'de yapılması planlanıyordu.ABD'nin henüz Birleşik Arap Emirlikleri tarafından hazırlanan karar tasarısının kabulü için ikna olmadığı, tasarıyı destekleyen ülkelerin ise ABD'nin yine veto kartını oynamaması için müzakereleri sürdürme kararı aldığını bildiriliyor.ABD BM Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Robert Wood, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karar tasarısına ilişkin olarak hala diğer aktörlerle birlikte çalışıyoruz. Hangi noktada olduğumuzu şimdiden söyleyemem. Bugün müzekerelerin nasıl yürütüldüğüne bakacağız" dedi.Konsey'deki oylamanın bugün New York yerel saatiyle 11.00'de (TSİ 19.00) yapılması planlanıyor.Karar tasarısının son versiyonunda, tüm taraflara uluslararası hukuk uyarınca sivilleri koruma görevini yerine getirmeleri çağrısı yapılıyor ve BM Genel Sekreteri'nden insani yardımların denetlenmesi için bir mekanizma kurması isteniyordu. Tasarıda ayrıca tüm rehinelerin serbest bırakılması talep ediliyordu.8 Aralık'ta Konsey'de yapılan oylamada Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısı ABD tarafından veto edilmişti. ABD daha önce 16, 18 ve 25 Ekim'de Konsey'de Gazze'ye ilişkin karar tasarılarını da veto etmişti.Konsey'in 15 Kasım'da kabul ettiği 2712 sayılı karar ise Gazze'de çatışmalara 'acil ve uzatılmış ara verilmesini' öngörüyordu.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor