Hazar Denizi´nde rahatsızlanıp ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka

Hazar Denizi´nde rahatsızlanıp ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka

Özbekistan´dan aldığı yükle Türkiye´ye dönüş yaparken Hazar Denizi´nde TIR´la bindiği feribotta rahatsızlanan Cihan Karaca, Kazakistan´da geçirdiği ameliyat sonrası Sağlık Bakanlığı´nın ambulans uçağıyla Erzurum´a getirildi.

 

Özbekistan´dan aldığı yükle Türkiye´ye dönüş yaparken Hazar Denizi´nde TIR´la bindiği feribotta rahatsızlanan Cihan Karaca, Kazakistan´da geçirdiği ameliyat sonrası Sağlık Bakanlığı´nın ambulans uçağıyla Erzurum´a getirildi. Karaca, 'Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin. Orada kimsenin imkanı yok, benim ülkem bambaşka' dedi.

Hakkari Şemdinli´de PKK saldırısı sonucu 23 Kasım 2016´da hayatını kaybeden Piyade Tankçı Er Oğuz Han Karaca´nın uluslararası yük taşımacılığı yapan babası Cihan Karaca, Özbekistan´dan alüminyum malzeme getirmek üzere 3 Kasım 2020´de yola çıktı.

Özbekistan´dan yükünü alan Karaca, dönüş yolculuğunda Hazar Denizi´ni geçmek üzere TIR´la bindiği feribotta yılbaşı gecesi rahatsızlandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle demirlenen feribottaki Türk sürücüler, Kazakistan´ın Aktau Kenti Başkonsolosu Muzaffer Akyıldırım´a bilgi verdi.

Konsolosluk personelinin harekete geçmesiyle Karaca, feribottan helikopterle alınarak Zhanaozen Şehir Hastanesi´ne götürüldü. Apandisit ve mide rahatsızlığı geçirdiği belirlenen Karaca, burada doktorlar tarafından ameliyat edildi. Hastanede 3 gün tedavi gören Karaca, Türkiye´ye dönmek istediğini belirtince Erzurum´daki ailesi de AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ´a ulaştı.

Akdağ´ın konuyu ilettiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans uçağın gönderilmesi talimatını verdi. Türkiye´den dün saat 20.30´da havalanan ambulans uçak ile baba Cihan Karaca alınıp, saat 22.20´de de Erzurum Havalimanı´na getirildi. Ambulans ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi´nin acil bölümünde götürülen Karaca, gerekli muayene ve kontrolü yapıldıktan sonra cerrahi servisine yatırıldı.

 

/resimler/2021-1/7/1019319755622.jpg

 

´Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin´

Hastanede tedavisi süren Karaca, 3 Aralık´ta başladığı yolculuğunu anlattı. Kazakistan´dan yükünü aldıktan sonra bindikleri feribotta rahatsızlandığını belirten Karaca, olumsuz hava şartları nedeniyle demirlenen feribottan alınarak, hastaneye götürüldüğünü söyledi. Aktau Kenti Başkonsolosu´nun kendisiyle yakından ilgilendiğini kaydeden Karaca, ameliyat sonrası ambulans uçakla Erzurum´a getirildiğini anlattı. Karaca, Bakan Koca, milletvekili Akdağ ve kendisiyle ilgilenen tüm yetkililere teşekkür etti.

Kazakistan´da hastanedeki şartları gördüğünü, Türkiye´deki sağlık hizmetinin çok daha iyi olduğunu vurgulayan Karaca, 'Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin. Oranın hastanesinde şilte üzerinde yattım. Orada kimsenin imkanı yok, benim ülkem bambaşka. Burada yatağını bir düğmeyle hareket ettirebiliyorsun. Herkesten Allah razı olsun. Şehit babası olarak sadece beni değil, bir arkadaşım beyin kanaması geçirmişti, onu da getirdiler. Burada insan ayrımı yapılmaz, burada herkese aynı imkan sunuluyor. Vatanımız cennet' diye konuştu.

Türkiye´de eğitim gören Kazak öğrenciler de devreye girmiş

Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş ise Karaca´yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. İlbaş, 'Şehit babası Cihan Karaca´nın hastalandığını duyduk, üzüldük. Başkonsolosluk devreye girdi, ilgilendiler, ambulans uçakla Türkiye´ye getirildi. Azerbaycan ve Kazakistan´daki yetkililer ilgilendi. Burada eğitim gören Kazak öğrenciler bile devreye girdi' dedi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ise şehit aileleri olarak hiçbir zaman yalnız olmadıklarını söyledi. Akgül, Cihan Karaca´nın Türkiye´ye getirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

 



Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Yükleniyor

loading