‘Herkesin ABD´ye itaat ettiği bir dünya düzeni artık bitti´

‘Herkesin ABD´ye itaat ettiği bir dünya düzeni artık bitti´

Türkiye´nin, ABD Senatosu´nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağına tepkisini değerlendiren Rus askeri uzman, Ankara´nın sergilediği tepkinin tamamen doğal olduğunu belirtti.

Türkiye´nin, ABD Senatosu´nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağına tepkisini değerlendiren Rus askeri uzman, Ankara´nın sergilediği tepkinin tamamen doğal olduğunu belirtti.

Rusya Askeri Uzmanlar Birliği Başkanı, Ulusal Strateji Konseyi Üyesi ve Rusya Devlet Başkanlığı Silahlı Kuvvetler ve Askeri Sanayi Kompleksi Analitik Bölümü eski Başkanı Emekli Tümgeneral Aleksandr Vladimirov, Türkiye Dışişleri Bakanlığı´nın ABD Senatosu´ndan geçen savunma yasa taslağıyla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

´Türkiye´nin tepkisi doğal´

Sputnik´e konuşan Vladimirov, şöyle konuştu: “Türkiye´nin, ABD´nin eylemlerine tepkisi, gerçekten dostluğa değer veren ve güvenlik alanındaki mevcut durumu doğru değerlendiren ülkenin tamamen doğal tepkisi. Bu, ABD´nin lütfuna ve Rusya´ya karşı güvenlik amacıyla Avrupa´da yapıldığı iddia edilen ‘nükleer şemsiyesine´ bağımlılığın açık bir blöf olduğunu anlayan bir ülkenin açıklaması. Bu blöf, ABD´ye onlarca yıldır Avrupa ülkelerinden güvenlik için NATO´ya para vermeyi talep ederek onları fiziksel olarak soyma imkanını sağlıyordu. Oysa NATO aslında onların güvenliğini sağlama yeteneğine sahip değil”.

Diğer yandan dünya genelinde güvenlik alanındaki durumun, ABD´nin bu alandaki uluslararası hukuku yok etmeye yönelik girişimleri ve doğrudan eylemleri yüzünden karmaşık hale geldiğine dikkat çeken uzman, “Aynı şekilde, güvenliğin sadece Rusya ve diğer ülkelerle barış sayesinde sağlanabileceği de tamamen ortada. Bu, her bir ülkeye güvenlik harcamalarını azaltmaya ve halkı için uygun moral ve havayı oluşturmaya yardımcı olacak tek pozisyon” dedi.

´ABD, Rusya bahanesiyle Avrupa´dan para sömürmeye devam etmek istiyor´

ABD´nin tamamen farklı amacı olduğunu kaydeden Vladimirov, “ABD, Rusya´ya karşı güvenliği sağlama bahanesiyle Avrupa´dan para sömürmeye devam etmek istiyor. Oysa Rusya´nın, toprak olarak Avrupa´ya ihtiyacı yok ve kimse Avrupa´yı işgal etmeyi düşünmüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye´nin tamamen bağımsız ülke olduğunu kaydeden uzman, konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

“Türkiye, topraklarında bulunan ve içinde başta ABD güçleri olmak üzere NATO güçlerinin yer aldığı her bir üssün sadece birer hedef olduğunu anlıyor. Savaş çıkması durumunda nükleer vuruşlar kaçınılmaz olacak. Fransa, Almanya, Polonya, Romanya veya Türkiye´de olsun tüm NATO üsleri savaşın ilk saatlerinde nükleer silahla vurulacak. Bu kaçınılmaz. Ve kendilerini aniden savaş ortamında bulabileceklerini anlayan insan sayısı giderek artıyor. Bunun için hükümetin onayına ihtiyaç yok. Çünkü New York deklarasyonuna göre NATO, ulusal hükümetlerin ve parlamentoların iznini almadan bağımsız kararlar alma yetkisine sahip. Halk bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunu, politikacılar da olası sonuçları anlamaya başlıyor. Bu yüzden ABD´nin birilerini yaptırımlarla ezeceği yönündeki konuşmalar artık geçerli değil. Herkesin Sam Amca´ya itaat ettiği bir dünya düzeni artık bitti. Ve sadece NATO üyesi ülkelerin başında, şahsen ABD tarafından finanse edilen veya neler yaşandığını anlama yeteneğinden mahrum kişilerin bulunması ABD´yi batmaktan kurtarıyor”.

´ABD toprakları ulaşılabilir ve savunmasız´

Avrupa ülkelerinin, ABD´nin onların sırtından kazandığı parayla refahını sürdürmeye çalıştığını ve askeri gücünün artık kendisini bile kurtaracak yetenekte olmadığını anlaması gerektiğini kaydeden Vladimirov, “Çünkü Rusya başlıca amacına ulaştı. Rus ordusu, ABD topraklarındaki karar alma merkezlerini ve askeri-politik yapısını vurma garantisini sağladı. Yani ABD toprakları ulaşılabilir ve savunmasız. Bu yüzden bu yeni dünyada ABD otoritesinin ve Avrupa ülkelerinin topraklarında özellikle nükleer mühimmatın yer aldığı Amerikan üslerinin bulunmasına olan ilginin azalmasının kaçınılmaz olduğunu iyi anlamak gerekiyor. Bu da ABD askeri unsurlarının bu üslerden gitmesinin, ABD ve NATO´nun Avrupa´daki sistematik askeri varlığının sonlandırılmasının ve bunun sonucunda Amerikalıların kıtalarına gönderilmesinin kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor. ABD tüm bunları anlıyor. Bu yüzden de yaptırımlara sarılıyor” ifadelerini kullandı.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor