İngiliz basını: Başbakan Theresa May yarın istifa edecek

İngiliz basını: Başbakan Theresa May yarın istifa edecek

Aylardır Brexit çıkmazını aşmaya çalışan İngiltere´de, süreci kötü yönettiği eleştirilerinin odağında olan Başbakan Theresa May´in yarın istifa edeceği öne sürüldü.

 

Aylardır Brexit çıkmazını aşmaya çalışan İngiltere´de, süreci kötü yönettiği eleştirilerinin odağında olan Başbakan Theresa May´in yarın istifa edeceği öne sürüldü. May, hem Brexit anlaşmasının koşularına itiraz eden AB karşıtlarının hem de Brexit´in iptal edilmesi için bastıran AB yanlılarının baskısı altında bulunuyor.

İngiliz basınında yer alan iddialara göre, İngiltere Başbakanı Theresa May´in yarın istifa etmesi bekleniyor. Hemen hemen bütün gazetelerin manşetinde bu sabah Theresa May´in son kabine toplantısı sonrası makam aracının arka koltuğunda gözyaşları içinde otururken çekilmiş fotoğrafları yer aldı. 

​The Times gazetesi May´in cuma günü istifa edeceğini, ancak istifa restine karşılık karşı taraftan hiçbir şey alamadığını yazdı. Bulvar gazetelerinden Daily Mirror da ´arka koltuktaki gözyaşları´ manşetini attı.

​DÖRDÜNCÜ KEZ OYLANACAK

Başbakan May, Avam Kamarasında daha önce üç kez reddedilen Brexit anlaşmasını haziran başında yeniden milletvekillerinin oyuna sunacağını açıklamıştı. May, haziran ayının ilk haftası yapılacak dördüncü Brexit oylamasından sonra halefinin seçimi için bir takvim belirleme sözü vermişti. Kulislerde May´in kaybetmesi durumunda istifa edebileceği konuşuluyordu. 

May, anlaşmayı Avam Kamarasından geçirebilmek için aralarında ikinci Brexit referandumunun oylanmasının da bulunduğu bir dizi 'taviz' vereceğini açıklamıştı.

Theresa May, Brexit çıkmazı ve Muhafazakâr Parti´nin İngiltere´de yapılan yerel seçimlerde kötü sonuçlar alması nedeniyle, bu yaz aylarında görevden ayrılması için giderek büyüyen bir baskı altında bulunuyordu.

May geçen yıl sonunda Muhafazakâr Partili milletvekilleri arasında yapılan güvenoylamasını kazanmıştı. Bu durumda parti kurallarına göre gelecek Aralık ayına dek parti liderliği bir daha sorgulanamıyor. 

Ancak eski Londra Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson, May´in görevden ayrılmasının ardından, Muhafazakâr Parti´deki liderlik yarışına gireceğini açıklamıştı.

HÜKÜMETTEN BİR İSTİFA DÜN GELDİ

İngiltere´de iktidardaki Muhafazakâr Partinin parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasından sorumlu bakanı Andrea Leadsom da dün istifa etmişti.

Leadsom, istifasına gerekçe olarak, May´in geçtiğimiz gün açıkladığı yeni Brexit anlaşmasının ülkeyi AB referandumunun sonucuna sadık biçimde Birlik´ten ayıramayacağını gösterdi.



Milletimizin başı sağ olsun

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü.

Dünya

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Yükleniyor