İran, Türkiye´nin Suriye´nin kuzeyinde gözlem noktaları kurması karşı olduğunu açıkladı ve Türkiye´nin Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye´nin Suriye´nin kuzeyinde gözlem noktası kurmasına karşı olduklarını açıkladı.
Haftalık basın toplantısında konuşan Musevi, Suriye´yi ülkesinin ´bölgedeki anahtar konumdaki müttefiki´ ifadeleriyle niteledi.
Bakan, 'Ankara´nın Suriye´de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız. Bu konular diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli' ifadelerini kullandı.
ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşma uyarınca Türkiye´nin Barış Pınarı Harekatı´na verdiği aradaki 5 günlük süre ise yarın doluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Suriye gündemli toplantıda yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya