İsrail-Hamas savaşında son durum: Ortadoğu resmen ateş çemberi... Pentagon Suriye'yi vurdu, ABD SİHA'sı Yemen'de düşürüldü! Biden'a tepkiler büyüyor: İsrail savaş yasalarına uysun

İsrail-Hamas savaşında son durum: Ortadoğu resmen ateş çemberi... Pentagon Suriye

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Husiler Yemen'de bir ABD SİHA'sını düşürdüklerini duyurdu. ABD SİHA'nın düştüğünü kabul etti.

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Husiler Yemen'de bir ABD SİHA'sını düşürdüklerini duyurdu. ABD SİHA'nın düştüğünü kabul etti. Bu açıklamadan saatler sonra Pentagon, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi. ABD'li yetkililer İran bağlantılı tesisin hedef alındığını duyurdu. Her geçen gün artan tepkiler ile karşı karşıya kalan Biden'ın İsrail politikasına son darbe Demokrat Senatörlerden geldi. Senatörler Biden'a bir mektup göndererek, ‘İsrail savaş yasalarına uysun' çağrısında bulundu.

İSRAİL: HAMAS'IN KALESİNİ ELE GEÇİRDİK

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Nahal Piyade Tugayı'na bağlı birliklerin, 10 saatlik çatışmanın ardından Batı Cebaliye'de Hamas'ın 17. karakolu olarak bilinen kalesini ele geçirdiğini söyledi. Açıklamada çatışmaların tünellerde de yaşadığı bilgisine yer verildi. IDF'ye göre çatışmalar sırasında düzinelerce Hamas üyesi öldürüldü.

IDF, RAMALLAH'TAKİ KAMPA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Ramallah'taki Amari kampına baskın düzenledi. Gelen ilk bilgilere göre çok sayıda kişi yaralandı ve tutuklandı.

VILLEPIN: İSRAİL İNTİKAM POLİTİKASI İZLİYOR

France Info'ya verdiği röportajda eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hükümetinin 7 Ekim'de ülkesinin güvenliğini sağlayamamasından doğrudan sorumlu olduğunu söyledi.

Daha önce Fransa dışişleri bakanı olarak da görev yapan Villepin, Netanyahu'nun ikinci başarısızlığının işgal ve sömürgeleştirme politikasını teşvik etmesi olduğunu söyledi.

İsrail hükümetinin 7 Ekim Hamas saldırısına verdiği yanıtla ilgili Villepin, 'güç kullanımı İsrail halkının güvenliğini sağlamaz' dedi.

Villepin, Gazze'deki bombalamaların gerekçesinin hatalı olduğunu ve Netanyahu hükümetinin intikam politikası izlediğini sözlerine ekledi.

WASHINGTON POST'TAN GERİ ADIM: IRKÇI KARİKATÜR KALDIRILDI

Washington Post, Filistinlilere yönelik 'ırkçı' karikatürü kaldırdı. Michael Ramirez'in çizdiği karikatüre gelen tepkilerin ardından gazete adına açıklamalarda bulunan David Shipley şu ifadeleri kullandı;

'Michael Ramirez'in Gazze'deki savaşla ilgili yayınladığımız ve yayınlanmasını onayladığım karikatür birçok okuyucu tarafından ırkçı olarak görüldü. Amacım bu değildi. Ancak verilen tepki beni derin bir şeyi kaçırdığıma ikna etti ve bundan pişmanım.'

CUMHURİYETÇİ ADAYLAR 'NETANYAHU' DEDİ

Cumhuriyetçi Parti'nin ABD Başkan adayları Ron DeSantis ve Nikki Haley, Çarşamba gecesi yapılan bir tartışmada İsrail'e desteklerini dile getirdi. Florida Valisi DeSantis, Netanyahu'ya Hamas'la olan işi kesin olarak bitirmesini söyleyeceğini söyledi. Eski BM büyükelçisi Haley, Biden yönetimini İsrail'e insani duraklamalar uygulaması konusunda baskı yaptığı için eleştirdi.

1000'DEN FAZLA USAID ÇALIŞANINDAN 'ATEŞKES' ÇAĞRISI

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) 1000'den fazla çalışanı, Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunan bir mektuba imza attı. İmzacılar arasında USAID'in çeşitli departmanlarından ve yurt dışı misyonlarından yetkililer yer alıyor.

PENTAGON SURİYE'Yİ VURDU, YEMEN'DE ABD SİHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ

ABD, Suriye'nin doğusunda İran destekli milisler tarafından kullanılan bir tesise hava saldırısı düzenledi. Guardian bu gelişmeyi 'Pentagon, bölgesel çatışma korkuları artarken ABD'nin Suriye'de İran bağlantılı bir tesisi vurduğunu söyledi' başlığı ile okurlarına sundu.

Bu ABD'nin son haftada bölgeye düzenlediği ikinci hava saldırısı olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz saatlerde ise Husiler, Yemen karasularında ABD'ye ait SİHA'yı düşürdüğünü iddia etmiş, ABD, Yemen kıyısı açıklarında SİHA'nın düştüğünü teyit etmişti. Düşen ABD SİHA'sına ait görüntüler yayınlandı. Görüntüler ABD basınında geniş yer buldu.

ABD'Lİ SENATÖRLERDEN BIDEN'A MEKTUP: İSRAİL SAVAŞ YASALARINA UYSUN

ABD'li senatör, Gazze'deki sivil ölümlerinin 'çok yüksek' olduğunu söyledi ve İsrail'i 'savaş yasalarına uymaya' çağırdı. Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin Demokrat üyesi olan Chris Murphy, Senato'daki 20 meslektaşıyla birlikte Çarşamba günü Demokrat Partili ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup göndererek, İsrail'in sivillerin korunması da dahil olmak üzere 'savaş yasalarına uyması' ve 'ABD'nin hatalarından ders alması' çağrısında bulundu.

HAMAS ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları çatışmalara ait yeni görüntüler yayınladı. El Kassam Tugayları, kara operasyonlarının başlamasından bu yana 136 İsrail askeri aracını imha ettiğini açıkladı. El Kassam sözcüsü, 'İsrail yabancı esirlerin serbest bırakılmasını engelliyor' dedi

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor