İsrail'den Mısır'a çağrı: Bölgeyi boşaltın, isteseniz de istemeseniz de geliyoruz

İsrail

İsrail-Hamas savaşı 79. gününde devam ediyor. İsrail güçlerinin acımasız saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aştı.

İsrail-Hamas savaşı 79. gününde devam ediyor. İsrail güçlerinin acımasız saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aştı. Arap medyasında yer alan haberlere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Mısırlı askeri güçlerden Refah sınır bölgesini boşaltmalarını istedi. ABD’li Wall Street Journal gazetesi, Hamas’ın 7 Ekim'deki baskınından kısa süre sonra İsrail’in, Lübnan’a saldırı planladığını ancak ABD Başkanı Joe Biden’ın 45 dakikalık bir telefon görüşmesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu vazgeçirdiğini yazdı.

İsrail Magazi Mülteci Kampı’nı vurdu: 70 ölü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 79’uncu günde devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, İsrail’in Magazi Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenlediğini belirterek, ilk belirlemelere göre 70 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. El-Kudra, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu, bu nedenle ölü sayısının artacağını ifade ederek, saldırıyı “katliam” olarak nitelendirdi.

İsrail saldırılarında ölen BM personeli sayısı 142’ye yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, saldırılarda hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler (BM) personeli sayısı da her geçen gün artıyor. BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde ölen BM personeli sayısının 142’ye yükseldiği bildirilerek, “Ekiplerimiz ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için imkansızı başarıyor. Çoğu aileleriyle birlikte Gazze'de öldürülen 142 UNRWA personelinin yasını tutuyoruz” denildi.

Netanyahu, ABD’nin İsrail’i Lübnan’a saldırı planından vazgeçirdiği iddialarını yalanladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisini Lübnan’a yönelik saldırı planından vazgeçirdiği iddialarını yalanladı. Netanyahu, İsrail'in askeri operasyonlarıyla ilgili kararları kendi değerlendirmeleri ışığında verdiğini ve başka ülkelerden etkilenmediğini belirterek, "ABD'nin bizi bölgedeki operasyonel eylemlerden alıkoyduğu ve alıkoymakta olduğu yönünde hatalı haberler gördüm, bu doğru değil. İsrail egemen bir devlettir. Savaştaki kararlarımız operasyonel değerlendirmelerimize dayanmaktadır” dedi.

İsrail’in operasyon kararları konusunda bağımsız olduğunu aktaran Netanyahu, "Bu kararlar dış baskılar tarafından dikte edilmemektedir. Kuvvetlerimizin nasıl kullanılacağına ilişkin karar İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) bağımsız kararıdır, başka kimsenin değil" dedi.

“Savaş bize ağır bedeller ödetiyor ama devam etmekten başka seçeneğimiz yok”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken, bölgede çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden İsrailli askerlerin sayısı 152 olarak açıklandı.

Gerçek ölü sayısının daha fazla olduğu, İsrail'in doğru rakamları vermediği belirtilirken, İsrail’in birçok noktasında düzenlenen protestolarda aldığı kararların sonuçları nedeniyle tepki çeken ve istifaya çağrılan Binyamin Netanyahu, bugünkü kabine toplantısında açıklamalarda bulundu.

Gazze Şeridi’ndeki duruma değinen Netanyahu, “Bu savaş bize ağır bedeller ödetiyor ama savaşmaya devam etmekten başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

Filistinli doktor, babasının ve kardeşinin cansız bedenini görünce yıkıldı

İsrail ordusunun dün geceki yoğun saldırıları sırasında El Aksa Şehitleri Hastanesi’nde çalışan Filistinli Doktor Bassem Al Najjar, babasının ve kardeşinin cansız bedeniyle karşılaşınca adeta yıkıldı.

Gazze Şeridi’nin merkezinde bulunan evine düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden babası, kardeşi ve yakınları nedeniyle taziyeleri kabul eden Najjar, gözyaşlarını tutamadı.

Filistinli doktorun eşi ve çocuklarının ise hala Deir El Balah kentindeki Zawaida bölgesinde bulunan evin enkazında olduğu öğrenildi.

Gazze’de can kaybı 20 bin 424’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar aralıksız devam ediyor. Bölgenin kuzey ve güneyinde yoğun şekilde devam eden İsrail bombardımanı nedeniyle can kaybı her geçen saat artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinli sayısının 166, yaralı sayısının ise 384 olduğunu duyurdu.

Kudra ayrıca, 7 Ekim’den bu yana süren İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 20 bin 424'e, yaralananların sayısının ise 54 bin 36’ya yükseldiğini açıkladı.

ABD basınından “Netanyahu, Lübnan’ı vuracaktı” iddiası

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, İsrail’in 7 Ekim'deki baskınından kısa süre sonra Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine saldırı planladığını yazdı.

Gazetenin iddiasına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Lübnan’a “önleyici bir saldırı” gerçekleştirilmesini istedi ancak ABD Başkanı Joe Biden, 45 dakikalık bir telefon görüşmesiyle Netanyahu’yu bir saldırı gerçekleştirmemesi için ikna etti.

Biden ve Netanyahu’nun 11 Ekim’de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği sırada İsrail savaş uçaklarının havalandığı ve saldırı için hazır olduğu aktarılan haberde, Biden’ın, Netanyahu’nun bu eyleminin sonuçlarını bir kez daha düşünmesini istediği kaydedildi.

Biden’ın Netanyahu’yu ikna ettiği ifade edilen haberde söz konusunu telefon konuşmasının bugüne kadar açıklanmadığı vurgulandı.

Filistin Kızılayı: Deir al-Balah'ta düzenlenen saldırıda 5 sivil öldü

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Gazze'de her gece olduğu gibi işgal güçleri, sivillerin evlerine yönelik bombardımanlarını yoğunlaştırarak geceleri bitmek bilmeyen bir kâbusa dönüştürüyor. Filistin Kızılayı ekipleri dün gece Gazze'nin merkezindeki Deir al-Balah'ta bir evin hedef alınmasının ardından hayatın kaybeden 5 sivili ve 27 yaralıyı tahliye etti” denildi.

İsrail'den Mısır'a: Refah sınır bölgesini boşaltın

Arap medyasında yer alan haberlere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Mısırlı askeri güçlerden Refah sınır bölgesini boşaltmalarını istedi.

Bölgeye operasyon hazırlığında olan İsrail ordusu yaptığı uyarıda saldırıları boyunca Mısır güçlerinin güvenliğinden sorumlu olmayacağını vurguladı ve bölgedeki askeri operasyonun Mısır kabul etse de etmese de devam edeceğini vurguladı.

Biden Netanyahu ile görüştü: 'Ateşkes istemedim'

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve görüşmede savaşın hedeflerini aşamalarını konuştuklarını duyurdu.

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Biden Netanyahu'dan 'ateşkes' istemediğini söylerken, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın sivillerin çatışma alanlarından güvenli bir şekilde uzaklaşmasına izin verilmesinin önemini vurguladığı belirtildi.

8 İsrail askeri öldürüldü, Gazze'de can kaybı 20 bini aştı

İsrail Ordusu Gazze'de 8 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail saldırılarındaki can kayıpları ise şöyle;

Gazze:

Ölü: 20.258

Yaralı: 53.688

İşgal altındaki Batı Şeria

Ölü: 303

Yaralı: 3.450

İsrail Ordusu Lübnan sınırına ateş açıldığını açıkladı

İsrail güçleri, Lübnan sınırındaki bölgelere çok sayıda top mermisi atıldığını duyurdu. İsrail güçleri ile Hizbullah'ın karşılıklı ateş açması 7 Ekim saldırılarından beri bölgesel gerilimi tırmandırıyor.

İsrail’de esir protestoları sürüyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken, bölgede Hamas tarafından esir tutulan İsraillilerin aileleri, protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor. Bu akşam binlerce esir yakını ve onlara destek vermek isteyenler İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bir araya geldi. Seçim çağrısı yapan kalabalık İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun görevden alınması çağrısında bulundu.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor