Toplantıda Kono, uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD-Çin arasında artan ticari ve teknolojik gerilime atıfta bulunan Kono, korumacı eğilimlerin ülkeler arasında gerginlikler oluşturduğunu söyledi.
Önümüzdeki ay Japonya´da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi´nin önemine vurgu yapan Kono, zirvenin uluslararası toplumun bir dönüm noktasında olduğu ve uluslararası düzene duyulan güvenin sarsıldığı bir dönemde gerçekleşeceğini ifade etti.
Sistemin 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana küresel refah sağladığına dikkat çeken Kono, G20 Zirvesi´nde en büyük önceliklerinin özgür ve adil bir ticaret sistemi dahil olmak üzere liberal uluslararası düzeni desteklemek olduğunu söyledi.
İlkay ZAMAN
DünyaSöze doğrudan girelim…
TürkiyeYıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve GODIVA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, hafta sonu izlediği Sivrihisar Havacılık Gösterileri (SHG Airshow 2025) sonrası kaleme aldı.
Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü.
Dünya